Det bidde lite i alla fall

Ja, som vanligt fastnade jag vid datorn men nu satt jag faktiskt och skrev jobbansökan. Är inte helt klar för jag är inte riktigt nöjd. Det är ett krux med lite formuleringar hit och dit..ordval....guldvågen måste användas flitigt!

Men sen kom jag igång lite med städningen och det känns bra. Vardagsrum och badrum skiner nu! =)

Sitter nu och kollar runt till vår lilla Gotlandstrip. Vi är nämligen bjudna på bröllop i augusti. Anders bästa kompis gifter sig och självklart ska vi dit. Så nu letar vi boende och färdmedel dit. Eller ja, det är väl en båt som tar oss över vattnet men ändå...vilka tider och så. Ska bli kul. Men vad ger man i bröllopspresent?? det är en mycket svårare fråga! Förslag mottages gärna!!!

Nu blir det lite mer städning och plockning tror jag. Ska börja packa inför mina veckor i Skelleftehamn. Vet inte hur mycket jag ska ha med. Måste ju ha med kläder som jag kan ha på jobbet och kläder som passar sig utanför jobbet. Och sen lite grejsimojs...några böcker, skor, lite musik osv. Det blir nog två välfyllda väskor till slut! Och ja, några handväskor ska ju med också. Annars går det ju inte! *haha*

Måndagsmorgonblues

Njae, inte riktigt kanske...kände bara för att skriva så! :-)

Sitter här och filar på en jobbansökan och det är inte helt enkelt. Hmmm, personliga brev som är lite extra piffiga och gladlynta så dom fattar att det är just mig dom ska anställa! Hur får man till det på bästa vis? Ja, det är mitt uppdrag för dagen faktiskt. Och lite annat också. Det ska städas i lägenheten så den är skinande tills på torsdag!

Igår blev det lite städande också. Vi gör det liksom i etapper.

Har väl inte direkt så mycket på hjärtat eller jo, en hel del faktiskt men inte allt går skriva här liksom. Eller jo egentligen men ändå inte. (snickelistruntsnack sa Vargen!!!)

Jaja...tillbaka till ansökan. Den vill jag verkligen få till bra och skicka in den idag!

En liten liten mask!

Till dagens middag hade vi som sig bör sallad men vi hade även köpt in färsk spenat att ha till. Det är väldigt gott och nyttigt. Jag hade lagt sallad plus spenat på tallriken och blandat runt. I salladen hade vi bland annat tunnt skivad rödlök vilket är otroligt gott.

Efter en stund såg jag nåt på sidan av tallriken och jag tyckte att det rörde på sig lite. Först trodde jag det var en bit rödlök och att mina ögon kanske spelade mig ett spratt men icket....det var inte rödlök utan en liten mask och kravlat sig upp ur salladshögen och hoppat ner från tallriken.



Jag blev helt plötsligt inte så sugen på spenat och sallad mer. Jag kastade det jag hade och tog lite nytt men jag avstod spenaten. Den får vi äta en annan dag!

Snart dags för final i fotbollen. Ska titta med ett öga i alla fall. Blir kanske lite städning under tiden.

Är fortfarande glad att jag äntligen fått se SATC-filmen. =)



Alldeles, alldeles underbar!

Igår såg jag filmen med stort F...alltså..Sex and the City filmen! :-)

Jag hade längtat så himla mycket efter att se den och igår blev det äntligen av!!!! Jag hade trott att Anders skulle följa med men han och Peter såg filmen The Happening och det var inte mycket att se tyckte dom! Men dom fick sig ett gott skratt i alla fall....akta, blommorna anfaller!!! *moahaha*

Men min film var alldeles underbart bra. Jag hade gärna sett 2 timmar till, utan problem. Fast, en kisspaus hade ju inte varit fel dock.

Idag är stora städdagen men det går inte så bra för mig iaf...Anders dammsuger och är duktig och jag gör inget, eller jo, jag har sorterat lite papper och ska snart fixa med alla kläder jag rensade ur garderoben förra veckan. Men annars går allt trögt. Allt känns jobbigt på nåt vis....motstånd överallt. Mår inte riktigt bra. Kan inte förklara vad det är heller. Men allt känns skit.

Jaja...bäst att fortsätta plocka lite. Så nåt blir gjort i alla fall.

Men jag kan glädjas åt filmen...skulle lätt kunna se den igen på bio. Så bra var den! =)

Fredag - helg, bio, fika, umgås

Då var helgen redan här. Fast ja, jag är ju ledig nu men det är skönt att vara ledig tillsammans med Anders också. Då kan man hitta på lite grejer ihop när han inte behöver jobba. Så i helgen vet jag inte vad vi ska hitta på....åka en sväng kanske, käka ute med Peter, gå på bio och se Sex and the City (jippie!!!) sen får vi väl se. Skönt att inte allt är upplanerat!

Dags för lite frukost tror jag. Bra att jag inte sov lika länge idag som igår....hela dagen försvann ju. Så idag ska jag använda tiden lite mer effektivt....eller ja, jag är vaken i alla fall. Fasen va svammligt det blev nu då. Bäst att sluta då...annars vet jag inte hur det kan sluta! *haha*

Back in Sweden!

Yep, då var man tillbaka igen!

Det känns alltid konstigt att resa....det är som att man inte hinner med att man reser fram och tillbaka. Okej, resan gick ju inte direkt snabbt. 12 timmar på resande fot är kanske ingen höjdare men fram kom jag. Anders hämtade mig på stationen och vi kånkade upp väskan upp och det var skönt att vara hemma igen. Jag har längtat efter min egna säng...inget slår den liksom.

Så imorse tog jag en rejäl sovmorgon. Vid halv 11 klev jag upp lagom trött och virrig. Jag had en härlig dröm och jag hoppas den blir sann. Då blir jag riktigt glad.... vi får se. Ska kolla det i eftermiddag. =)

Dagen idag är väldigt slapp. Håller på tvätta och ska snart hänga två maskiner med tvätt. Skönt att få lite upptvättat också. Fast Anders slipper undan den skurken.

För en stund sen skulle jag ladda in alla bilder från Oslo men då har skurken Anders tagit kameran till jobbet utan att säga till mig så jag letade och drog i alla väskor jag hade med mig för jag trodde jag hade glömt den på tåget eller i Oslo. Jag blev riktigt stressad av det och tänkte, fan, nu är det glömd. Men då ringde jag Anders och mycket riktigt hade han tagit den. Så då blev det lite bråk på telefon...jävligt onödigt men jag blev riktigt orolig. Fatta det då!

Nu ska jag springa ner till tvättstugan och sen blir det Project Runway! Och sen lite Gordon Ramsy! :-)

Tidig morgon

Nu har mina små, søta och snælla pojkar åkt. Åkt på semester till Spanien hos farmor och farfar. Det ær alltid lika trist att sæga hej då till dom....før jag vet ju innerst inne att det drøjer ett år tills jag ser dom igen och det smærtar alltid! Jag vill ju træffa dom betydligt oftare æn en gång varje år men...det finns inte så mycket att gøra åt det. Jag vill ju inte heller vara påflugen och vara hær jæmt. Jaja...det ær inte alls lætt.

Nu drøjer det några timmar och sen ær jag på væg hemmåt igen. Den otroligt roliga tågresan på dryga 9 timmar væntar nu men jag har laddat upp med tidningar, bøcker, musik osv. Ja, ladda Mp3n hade ju inte varit så dumt. Så batteriet ræcker hela vægen hem.

Usch och fy....sæga hej då till dom små...inge skoj alls. Det skær ju i hjærtat nær jag kænner hur hårt dom kramar om en och att dom inte vill slæppa heller. F frågade igår om jag inte kunda følja med dom till Spanien och det hade jag ju gærna gjort.

Hær blev det inte så mycket struktur men tankarna bara kommer och det lær dom ju fortsætta gøra. Men jag har fått så fina bilder av oss och många fina minnen att bæra med mig till næsta gång vi ses. Som jag hoppas blir snart! :-)

Sista dagen!

Då var sista heldagen med barnen gjord hær i Oslo før denna gång...alltid lika trist!

Vi har tagit det ganska så lungt idag. F hade sin sista dag på barnehagen och vi andra tog det lungt hemmavid. Det ær ju det jag tycker ær så kul, att få vara med i deras vardag. Det behøver inte hænda något hela tiden utan bara att få vara med och dela deras vardag tycker jag ær toppen. På eftermiddagen drog vi en tur ner till Vigelandsparken och lekte lite dær och sedan åt vi på Nodee (samma stælle som Jay Z åt på igår under sin Oslovistelse) och deras jættegoda sushi. Jag børjar gilla det mer och mer faktiskt. I børjan var jag ganska tveksam men nu ær det riktigt gott. Speciellt på ett sånt fint stælle också. Dom kan verkligen få till det bra!
Sen blev det lite shopping av diverse tidningar før att ha på resan och sen åkte vi hem. Ja, jag kallar det hem før jag kænner mig verkligen som hemma hær. Det var ju mitt hem under en period av livet och det kænns som om jag aldrig har slutat heller! :-) Och jag kommer aldrig sluta. Om det ær upp till mig håller jag gærna kontakten med dom livet ut! Jag vill ju verkligen følja och se barnens utveckling och hur de kommer att bli som vuxna. Dom kommer sækert under sin tonårstid att tycka jag ær supertøntig och så men va pokker, det hør ju till liksom!

F var så himla gosig och mysig idag. Massor med kramar har jag fått och han har kommit rusande och hoppar upp i famnen och vill kramas. Vi har allt ett speciellt band mellan oss, jag var ju trots allt næstan hans mamma under hans førsta år i livet. Och O har blivit så stor...han ær inte lika kramig længre men det hør ju till hans ålder. Men det mærks att han tycker det ær kul att jag ær hær. Fast han vill kanske inte kramas hela tiden men då ær det tur att F vill det før jag vill ju krama dom! Och lilla L, hon ær ju helt underbar. Henne kan man krama och gosa med. Hon ær så snæll hela tiden. :-) Klart man børjar tænka på egna barn nær man går och håller i henne...men det ær allt lite blandade kænslor om det. Både och liksom...ja, lite svårt att førklara.

Nu ska jag snart gøra i ordning bæddsoffan en sista gång under detta besøk. Det blir tidig uppstigning imorron men det ska nog gå bra tror jag! Och min væska ær næstan fullpackad. Jag har inte shoppat så mycket men några smågrejer har det allt blivit. Och det kanske blir nåt mer imorron i væntan på tåget! :-) Risken ær liksom stor før det!

Natta allesammen!


Ænnu en hærlig dag på Røa!

Kvællen ær kommen och dagen har bjudit på många fina stunder!

Vædret var inte mycket att lita på idag, vældigtomvæxlande. Først sol, sen spøregn, sen sol, sen spøregn, sen sol igen och så spøregn. Ja det var inte lætt att lita på vædret helt enkelt. Planerna før dagen væxlande i samma takt som vædret men vi fick till slut en vælidgt fin dag tillsammans. Vi køpte goda baguetter inne i stan som vi var tvugna att æta i bilen på grund av det dåliga vædret. Sen sprack det upp och solen kom så drog vi ner till nya Operahuset. Efter att ha parkerat bil och tagit ut alla barn och grejer kom solen fram och vi fick en solig och fin timme på Operan. Man blev næstan snøblind av alla den vita marmorn i kombination med all sol, men det var hærligt. Før et kul Operahus da! :-)

Sen blev det lite mathandling och så hem och børja førbereda infør grillningen kvæll. Det var vældigt trevligt att sitta ner och prata med alla och vi kom in på vældigt intressanta samtalsæmnen som æven blandades med skratt.

Nu ær det redan kvæll igen och jag går mot min næst sista natt i Oslo. Trist...jag vill ju alltid stanna længre! Men jag har tagit otroligt fina bilder som fina minnen. Och lilla L, hur gosig som helst!

Teven står på och det ær lite kul att høra lite svenska, Wallanderfilm på gång. Det ær så konstigt att nær jag ær hær så blir allt på norska. Jag tænker norsk, drømmer på norsk och snakker selfølgeli på norsk da. Men det er veldig hyggeli! :-) Nyss nær jag pratade med Anders fick jag lov att tænka till lite nær jag skulle vælja ord. De norska kom først liksom. *tihi* Jag ær allt svorsk!!

Næ, dags att se lite teve och sen lægga sig. sista heldagen med gutta imorron....Men jag længtar också hem till min gutt dær hemma. *puss på dig* Borta bra med hemma bæst....ack så sant! =)

Natta allesammen!

En hærlig dag!

Dagen har varit vældigt rolig men den har gått i stillhetens tecken vilket också kan vara skønt.

C och jag såg "27 dresses" och den var søt och fin på alla sætt och vis. En må-bra film helt enkelt. Nu hær ikvæll har vi suttit och pratat och haft det allmænt trivsamt med fotboll i bakgrunden och O var helt hysterisk men riktgit glad att Spanien vann! Han gick och la sig med ett leende på læpparna tror jag!

Imorron blir det nog lunch på nya Operahuset vilket ska bli vældigt roligt. Jag har ju sett bilder på det men himla hæftigt att se det i verkligheten då.

Ænnu en dag i Oslo och det ær helt underbart! :-)

Nå ær jeg hær!

Nu har jag varit i Oslo i lite øver ett dygn och det har hunnit hænda mycket på dessa få timmar!

Ojojoj va kul det var att træffa barnen igen och va stora dom har blivit! Och lilla princessan ær otroligt søt och snæll. Hon tycker næstan bæst om att ligga under sitt babygym och titta storøgt på alla glada færger.

Ær barnvakt just nu då L och C ær på fest så jag och pojkarna har haft lite disco i køket, spelat fotboll och sett på fotboll.Jag lovade O att han skulle få ser klart matchen...som gick till øvertid så det blev lite sent før han men han tyckte att det var så himla spænnande så ja okej då. Då får han se klart och Ryssland vann ju. Precis som vi ville. Men O sa något vældigt klokt och insiktsfullt. Han sa att han inte tycker om Ryssland på grund av hur landet styrs. Jag frågade hur han menade och han sa att de inte har demokrati. Vilken klok 9-åring han ær! :-)

Nu ær det stilla i huset och jag ska nog sova. Det kan behøvas før att orka med morgondagen också. Æven den lær gå i 130....minst! =)


Men ojojoj va kul det ær! :-)

Midsommar!

Och efter idag blir det bara mörkare och mörkare! Ljuset vänder nu och ...näää, nu ska jag inte vara så tråkig. Klart vi ska njuta men det är ju sant faktiskt. Det blir sakta men säkert mörjare och mörkare tyvärr. Jag har ju inte fått uppleva de norrländska ljusa sommarnätterna ännu....*buhu* Men snart så!

Ja, då var det midsommarafton och den hade jag tänkt spendera på tåget på Oslo. Ska bli riktigt mysigt men jag måste erkänna att det inte blir någon traditionell midsommarmat utan mer macka, vatten och lite godis. Men men...det får man ta...sillen får vänta. Jag tror inte dom andra tågresenärerna uppskattar om jag tar fram en burk sill och lite potatis för att äta...nej huvva, hur skulle det se ut! *haha* Men det hade ju varit gott i och för sig.

Nu väntar den sista packningen. Det mesta är gjort nu så nu gäller det att få ihop väskan...alltid ett äventyr! Men först lite frukost så man kommer igång ordentligt.

Glad midsommar på er alla!

                     


Smultronet ser så himla mumsigt ut.... en klassiker att trä på grässtrån! :-)


                                        

Varför är alla väskor man har för små?

Ja, detta dilemma har jag råkat ut för idag. Har väskorna krympt under tiden de stått i förrådet eller vad är det frågan om?? Ja, undra kan man alltid. För jag har ju knappt med mig nåt men ändå är det redan fullt. och jag vill inte lägga ur nåt heller. Hmm, knepigt!

Men snart är allt packat...tror jag! Det finns säkert ett dussin saker jag glömt eller var tvungen att lägga ur på grund av väskkrympningen men va tusan...man kan ju hoppa lite på väskan så den går igen eller hur? ;-)

Så, dags att sova. Det är en lång dag imorron. Tänk, vid den här tiden imorron ligger jag i Oslo och har förhoppningsvis träffat något av barnen. Beror på hur länge de får vara vakna.

Hoppas älsklingen får det bra i helgen också. Han och Stieg Larsson har en dejt under helgen och jag tror det kommer bli lyckat. Han har sparat den boken till just denna helg...som tradition!

Nu ropar sängen....dags att lyda den! Lite korsord och sen...lights out!

Packar

Ja, lite har jag fått gjort med packningen kommer alltid i sista hand verkar det som. Men det rör på sig. Sakerna blir gjorda efter hand. Jag passade på att lyxa till det och ta ett långt och varmt fotbad. Det var riktigt nice. Fossingarna blev riktigt babymjuka efteråt och nu har jag målat naglarna också. Känner mig riktigt fin nu faktiskt. Jag brukar ju inte hålla på så här mycket med mina fötter. Jag hatar ju fötter! Men nu är dom ganska fina.

Jag packar alltid ner för mycket kläder..men det är ju så himla svårt att veta. Hur blir vädret, vad ska vi göra? Hur mycket spiller barnen på mig och hur mycket spiller jag på mig själv? Ja, många frågor...värsta I-landsproblemen! *haha* Men jag packar ner det jag tror...och en tröja till! :-)

Jaja....dags att sätta lite fart igen. Väskan blir inte packad av sig själv...dessvärre!

Hemma

Då har jag gjort en snabbis på stan och ja, det gick snabbt. Det tog bara 1,5 timme från att jag lämnade hemmet tills jag var hemma igen. Och då har jag väntat på diverse bussar och trängts med folk. Shit va folk det var på stan idag. Det är den så kallade Lövmarknaden och det var väl som marknader är mest, godisremmar i långa rader, skumma klockförsäljare, t-shirt försäljning där trycken försvinner efter en tvätt, tjejer som sprang runt och sålde rosor, barnvagnar som tror dom kan bara köra hur som helst och hundar i koppel som ser allmänt plågade ut i folkvimlet!

Så, jag snabbade mig som tusan för jag hade ingen lust att trängas. Sen är det inte kul att gå själv heller.

Men, banken hade norska kronor. Jag ringde innan för att vara riktigt säker så nu har jag norska kronor i börsen! Sen blev det sluthandling inför resan imorron. En tidning, en lunchmacka, knästrumpor, hårnålar, hudcreme, tandkräm och steps till mina ballerina! Känner mig som en tant när man köper knästrumpor och steps men det är faktiskt riktigt praktiskt att ha. Gillar inte att gå barfota i skorna, den blir halkigt och så luktar det! *haha*

Så nu ska jag skriva klart i albumet som legat på press sen igår. Det blir lite lunch och Hem till gården...det blir nice!

Imorron vid den här tiden har jag packat klart och är strax redo att gå ut genom dörren. Ska bli så skoj!

Hoppas Anders kör försiktigt i Midsommartrafiken men det vet jag att han gör! *puss på dig*

Avrest och dagen före avresa

Då har älsklingen åkt. Ja, först ska han på jobbet men efter jobbet åker han norrut. Det är alltid lite trist att inte få träffas men det är inte allt för många dagar. På onsdag får vi ju ses igen! =)
Det var tydligen inget han tyckte om, att jag var lite lessen att han skulle åka. Så okej, jag ska inte tjata om det hela tiden. Men jag tycker bara så...men då kallade han mig för Norge-smitare! Så fine, trist att inte ses men nu ska vi båda ha kul. Han på sitt älskade sommarställe med en eller två goda böcker, midsommarmat och gräddtårta. Och jag till mitt kära Oslo, Röa, där mina älskade gullungar bor. Jag längtar så!! Men jag är lite orolig angående tågresan....man vet ju aldrig med SJ. *håller tummarna att det ska gå bra* Flera byten fram och tillbaka, släpa väskor och hej och hå! Men jag tror det ska gå bra. Ska sitta på tåget och lyssna på musik och lösa lite korsord och läsa en god bok.

Ja, lite svammel hit och dit så här på morgonkvisten.

Måste ner på stan idag igen....jag glömde växla pengar! Det kan ju vara bra att det är okej att ha lite norska kontanter när man äntrar landet. Håper nå att det finnes norske kroner på banken! :-)

Frukostdags kanske....?

Toppen!

Vi hade lim!! Hittade till och med två limstift...fast egentligen ville jag ha dubbelhäftande fotokuddar men okej då..lim är ju helt okej också. Grejen är att sidorna ibland kan bli lite knöliga av limmet men jag får väl vara sparsam med limmet! Så nu är det dags att fördela fotona på ett snyggt sätt och komma på nåt bra att skriva till bilderna. Det måste ju bli snyggt!

Pysseldags! :-)

Foton, shopping och bakelse!

Var iväg en sväng på stan idag och hämtade ut bilderna så nu ska jag sätta mig och fixa albumet. Men har jag lim??? Hmmm, detta måster undersökas annars får jag kasta mig iväg när Anders kommer hem. Jag ids inte ta bussen fram och tillbaka för ett limstifts skull.

Sen blev det lite shopping också....var sugen på en ny tröja som är lite somrig då jag såg igår att det mesta jag har är typ svart och det är inte så kul i sommarvärmen. Okej, svart funkar ju alltid och passar till det mesta men ändå. Så det blev en fin mörklila..okej, inte så himla somrig kanske men ett steg framåt. Provade en massa annat men det satt så konstigt. Varför är sakerna alltid finare på dockan? Sen blev det ett basplagg som jag tror jag kommer använda massa i sommar, en tunnare collagetröja med drajkedja, huva och korta ärmar! Perfekt för mig då jag alltid drar upp ärmarna för annars ser alltid tröjorna för korta ut. Jag har fått ärva min pappas långa armar så den här blir perfekt. Och okej, den var svart! Men man kan kombinera med glada färger under. Turkost och svart är ju en bra kombination!

Sen åkte jag och köpte varsin bakelse till Anders och mig ikväll. Vi tänkte ha lite mys mitt i packandet. Han åker till sina päron över midsommar då jag åker till oslo så vi får ha lite midsommar ikväll istället. Han åker direkt efter jobbet i morron så då får vi passa på ikväll. Jag köpte hans favorit...då lär han bli glad!

Annars står tvättning på schemat nu. Vi har massa tvätt....två överfulla blåa IKEA-påsar samt sängkläder. Det lär ta sin lilla tid men skönt att få det gjort. Så nu blir det miniträning i trappan men det är bra för foten tror jag. Att hålla igång den. Men det känns att jag har varit på stan idag, foten gör ont. Hur länge ska den göra det egentligen?

jaja...dags för första passet! :-)

Sen blir det album....det är alltid lika kul att göra! nu gäller det bara att hitta något lim...limjakten går vidare!

Ordning i garderoben

Nu råder ordning och reda i garderoben igen, känns mycket bra! Hittade massa kläder som jag saknat....slipper shoppa då liksom! Så nu ligger det en stor hög med tvätt på golvet, vill tvätta upp lite innan jag viker och lägger in igen. Känns fräschare då. Så nu blev visst tvätthögen ganska stor inför tvättiden imorron men men...snyggt blir det.

Har suttit en bra stund och parat ihop strumpor och det blev inte så många udda över faktiskt, lite förvånad. Så det åkte en hel hög i soporna som har gjort sitt och får gå i pension.

Snart kommer Anders hem och då blir det handling inför veckan. Men vi har inget bra mattips inför ikväll...hmmm...bra förslag mottages gärna!

Imorron är bilderna klara...ska bli så kul att göra albumet. Lite klistermärken vore kanske inte fel.

Dags att skriva handlingslista!

Inget nytt under solen direkt

Uppe relativit tidigt med tanke på att jag är ledig. Men det är ganska skönt att komma upp vid 8 och mojsa på och ta det lungt hemma. Då känns det att man är ledig liksom.

Skulle kolla på det norska programmet på Kanal 5 igår, deras Filip och Fredrik liksom. Dom är faktiskt riktigt roligt och sen är det helt underbart att få höra norska, trots att dom är från Bergen! ;-) Men, jag somnade och såg inte klart. Så jäkla typiskt...så det var bara att samla ihop sig och resa sig från soffan och släpa sig i säng.

Ska röja lite i garderoben tror jag. Just nu ser den ut som hela havet stormar och jag har svårt att hitta kläder jag vill ha så det slutar med att jag har samma hela tiden trots att det finns massvis att använda om jag bara hittar dom! *haha* Så det är nog dagens uppgift. Så jag får med mig många klädesvarianter till Oslo. Vill ju inte ha samma hela tiden och med en liten bäbis kan det behövas några ombyten.

Nu är det frukost dags...sen lite morgon Tv kanske och sen lite röjning. En skön tisdag helt enkelt!

Snart är det dags

Jahapp..många dagar sen sist...och vad har hänt då? Jo, en hel del faktiskt!

I helgen har vi haft besök av Nina och vi har haft en mycket trevlig helg. Den har bestått mest av fika och sova *haha* så imorron blir det en långpromenad tror jag! Jag kan nästan gå som vanligt med min fot nu. Var faktiskt på stan utan både kryckor och lindad fot idag. Tryckte ner foten i gympadojan som gav skapligt med stöd men jag känner att jag är trött i foten nu ikväll så nu blir det att vila den. Typiskt att jag skulle skada den lagom till semestern. Jag hade ju längtat efter morgonpromenaderna.... innan värmen och allt pollen ger sig till känna! Men, om en vecka borde det vara okej igen...hoppas hoppas!

Så idag gick vi på stan och shoppade barngrejer för att...jag ska till Oslo på fredag! på självaste midsommarafton ska jag sitta 9 timmar på ett tåg mot min favoritstad där mina älsklingar bor!!! Det ska bli så himla roligt att träffa dom igen och deras nytillskott! :-) Fick kort av lillan idag och hon är verkligen söt! Så nu har det inhandlats diverse kläder och uteleksaker till barnen. Nu ska dom aktiveras! Imorron blir det en lite slappdag..ska kolla vad jag ska ha med mig, slå in lite presenter osv. Onsdag blir det en citytripp igen då jag ska framkalla lite bilder och göra ett album.

Men nu, nu blir det nog lite vila. Är lite trött....har varit en lång men himla bra dag faktiskt! Hoppas morgondagen blir lika bra! :-)

Första semesterdagen!

Idag tog jag lite sovmorgon då det är min första semesterdag!!! Jag har aldrig haft betald semester förr så det här känns ju toppenbra. Jag jobbade sista dagen igår och det kändes både skönt men samtidigt trist. Skönt att få vara ledig men trist att jag inte får fortsätta. Jävla kommun att dra ner på tjänster!!

Men....nu ska jag söka massvis med jobb för jag tänker inte gå arbetslös till hösten, så det så!

Dagen ägnas åt lite allmänt slappa aktiviteter, kolla på teve, surfa och ja det klart, jag tvättar också men det kallar jag inte för en slapp aktivitet. Men det känns alls i foten av allt springade i trapporna..men nu behöver jag bara ner en gång till och det ska nog gå bra.

Ikväll ska vi ha filmkväll hemma hos Peter och hans nya teve...ska bli trevligt. :-)

Nä, tillbaks till att göra ingenting då! tjoho!

Fest på en onsdag

Har just kommit hem från vår personalfest och det blev hårdare än jag trodde från början. Och jag blev förvånad över vilka som stannade kvar längst....väldigt oväntat! =)

Men vi har haft kul! Massa prat och väldigt avslappnat, kändes skönt.

Så nu är det dags att sova. Det blir lite flextid imorron bitti....vid 10-snåret blir nog lagom....*haha*

Lalalalalaakrits puck!




t är sången som jag sjunger på heeela tiden! Jag har nämligen haft på MixMegapol idag och då har den reklamen spelats väldigt ofta....och den är ju så himla catchy att den sätter sig ju direkt.

Tittade på gb.se... Man kan tydligen ladda ner den som ringsignal till mobilen...very tempty! :-)

Nu blir det lite fotboll tror jag....ska bara städa färdigt först. Lite kvar att göra. Får linka runt lite till sen är det sovdags!

It's back!

Vilodag

Har varit hemma idag. Hade tänkt kompa ut min övertid på fredag men jag tittade på mina anställningspapper och såg att jag är bara anställd till och med torsdag så....jag tog ut min övertid idag istället. All personal skulle iväg på en aktivitetsdag i Sjöarp och det skulle inte vara så kul att bara sitta och titta på eller hoppa efter med kryckorna.

Så jag har vilat foten idag...högläge i soffan. Har varit riktigt nice. Sen har jag hängt lite på diskbänken och diskat och lagat lite mat som snart är klar...*mums* Sen blir det en lugn kväll....lite mer städning kanske. Får se vad foten pallar med. Jag har inte så ont idag faktiskt....klart det gör ont när jag går men jag märker att jag kan sätta ner hela foten och stödja på den. Tidigare har jag bara satt ner tårna. Men jag tror det är bättre att stödja på hela foten. Kryckorna känns fortfarande trygga att ha. Funderar på att kanske bara ta med en imorron....men jag vet inte...får se vad det blir.

Näst sista jobbdagen imorron. Känns konstigt. Jag är ju så van att åka dit nu och det ska bli trist att sluta. Men man vet aldrig vad som händer till hösten!

Får besök imorron..Nina kommer och stannar till måndag. En riktig långhelg. Får se hur mycket uteaktiviteter vi kan göra. Inte så kul att dra runt på stan med kryckorna. Men vi får se...inget är bestämt! ;-) Men det ska bli kul iaf.

To tha table....dinnertime!

Ledbandet är av!

Jepp! Så löd doktorns dom efter några timmar på akuten.

Jag hade tid 16.40 men fick inte komma in förrän ca 17.00. Han tittade lite snabbt på foten och konstaterade att troligtvis var inget brutet men han ville skicka mig på röntgen för att vara säker. Jag passade även på att köpa två kryckor så att jag kan nästan gå som en människa.
Vi linkade iväg till röntgen och där togs fyra enormt snygga bilder av min högra fot och sen blev det ännu mer väntan. Vet inte exakt hur länge vi satt då men säkert 50 minuter och minutrarna segade sig fram ordentligt.

Till sist kom läkaren och sa att inget var brutet men att ett ledband i foten hade gått av. Jippie tänkte jag då. Och hur länge kommer det att kännas då undrade jag. Ja, det tar upp till 6 veckor innan man har full kraft igen men jag kommer inte att ha så här ont hela tiden. Och det kändes ju väldigt tacksamt! Men ledbandet skulle läka på egen hand och det gällde att linda det och hålla den högt så ofta som möjligt.

Så, jag gick från akuten 460 kr fattigare, ett par kryckor rikare samt ett brustet ledband! Sicken eftermiddag!

Sen åkte vi till Arena och käkade middag. Ingen av oss hade lust att laga mat så det blev utemat istället. *mums*

Väl hemma igen och efter en lång vandring upp för allla trappor är det dags att sätta lite fart. Eller ja, fart och fart. Så gott det går liksom.

Jag har besämt att försöka gå på jobbet imorron och se hur det går. Eventuellt är jag hemma på tisdag och vilar foten inför onsdag och torsdag. Jag har ju lite komp-timmar att ta ut så....det ska nog gå bra.

Nu ska jag koka ris!

I stillhetens tecken

Det summerar helgen ganska så bra. I alla fall från ca 16 igår och framåt. Jag ligger med foten högt och så fort jag rör på den tar det så in i h*****es ont! Natten gick ändå rätt okej. Vaknade några gånger men somnade lika snabbt igen. Imorse när jag gick upp kändes det inte alls så farligt och jag blev riktigt glad. Men efter att ha sovit i soffan nån timme och när jag skulle upp och gå så kändes det inte lika bra längre. Fan också!

Anders lindade om min fot i morse och det gjorde han bra. Lagom hårt så det känns som ett bra stöd. Jag har börjat fundera på hur jag ska ta mig till jobbet imorron och om jag fixar med en hel dag där. Jag kan ju knappt gå mellan köket och vardagsrummet. Eller jo, jag kan men det tar en jäkla tid. Det bästa hade varit som jag kunde få tag i ett par kryckor. Då skulle alls kännas mycket lättare. För jag är ju inte sjuk, som jag försökte förklara för Anders. Så då kan man inte sjukskriva sig. Jag är skadad...alltså ska jag skadeskriva mig. :-)

Men jag vill gärna på jobbet imorron. Vi ska ha en massa utvärderingar och det vill jag inte missa. Jag har en hel del att säga till om och jag tror diskussionerna kommer bli intressanta. Sen ska ju Mia få sin present också. Ja, jag vill verkligen.

Jag vet bara inte hur jag kan få tag på kryckor på en söndag? Ska man behöva åka till Akuten?? För inga vårdcentraler är ju öppna så här dags. Får väl höra med min ömma moder och om hon har något förslag.

Sen igår kväll fick jag feber också. Lite märkligt tyckte jag. Hade 38,5 som mest. Men varför får man feber om man har gjort illa foten?

Nu ska jag återgå till att vila foten i högläge. Dagens städning går lite si så där. Jag hankar mig fram. Jag får väl ta på mig rollen som sorterare i diverse högar som Anders lägger framför mig. Han ska bemästra dammsugaren, diska, rensa avlopp osv. Och jag sitter mest still och sorterar....tjoho!

Aj aj aj

Jämmer och elände!!

Idag när vi skulle ut och uträtta några ärenden skulle jag först gå ner med soporna för att sedan köra bilen till porten för vi skulle fylla på olja och spolarvätska. När jag nästan var nere stannade jag för jag hörde hur grannarna skrek på varandra. Jag har inte hört att just dom gör det så jag stannade och lyssnade. Efter att ha lyssnat lite skulle jag glad i hågen gå ut genom porten...trodde jag. Jag trodde nämligen att jag stod på det nedersta trappsteget så det skulle bara behövas ett steg för att sedan vara ute men nej....så var det inte. Jag hade två trappsteg kvar vilket gjorde att jag landade och vred min högra fot nåt kollosalt och föll ihop i en hög just innanför porten. Jag tror jag tog emot mig mot ytterdörren men jag landade på min högra fot. Min första tanke var att jag hade brutit fotleden och tänkte: Jaha...känns det så här att bryta foten?

Men jag tog snabbt av mig skon för att undersöka skadan. Jag hade ingen känslen i foten utan började istället vicka lite försitigt på den för att se att den inte var bruten. Jag konstaterade snabbt att den inte var bruten men att nu började smärtan komma krypande...och FAN va ont det gjorde! Jag satt och vaggande fram och tillbaka och strök mig på benet....sen tog jag mobilen och ringde Anders och bad honom komma ner. Han kom snabbt ner och det kändes bra att ha honom där. Efter en liten stund försökte jag resa på mig men det gick inte stödja på foten. Då ilade det till i hela kroppen.

Anledningen till att vi skulle ut var att jag skulle köpa en present så jag ville ju så gärna med. Så Anders hämtade bilen och vi åkte iväg. Jag satt med foten högt, efter noggranna instruktioner från mamma. Och att jag inte ska stödja på foten men hur lätt är det? Hon gjorde samma sak för flera år sen och då fick hon kryckor. Tydligen så kan man åka och hyra ett par kryckor...jag tänker fortfarande den tanken för det skulle underlätta på jobbet på måndag. Och framför allt på tisdag då vi ska ha en utedag. Men jag tror inte min fot pallar med att gå långt. Men undra om kryckuthyrningstället är öppet på helgen??

Nu är vi hemma igen. Allt tog betydligt längre tid än planerat. Foten värker fortfarande till tusen och nu har jag lindat om den lite. det känns lite bättre med det på...tror jag!

Så den här dagen blev inte alls som jag hade tänkt. Men jag fick köpt presenten men jag hade inte räknat med att stuka foten så här ordentligt. tanken om att uppsöka sjukhus och få den undersökt och kanske röntka den har slagit mig..men jag vet inte. Jag gillar inte sjukhus. Kanske om det inte är bättre imorron så. Men ett par kryckor vore inte fel faktiskt.

Ja, så lördagen blev ännu en innedag, helt ofrivilligt faktiskt. Jag hade ju tänkt göra annat men men.....Fan också!!!

Kändisspotting och försvunnen mobil!

Vi har just kommit hem efter en minst sagt spännande trip till Coop.

Det hela började med att jag såg Carolina Klüft vid brödet, mjölken och köttavdelningen. Inte varje dag man ser en kändis i lilla Karlskrona. Men där var hon iaf. Jag såg även några barn som kom springande till sin mamma och ropade att dom hade sett henne. Jag höll mig lite mer diskret iaf! ;-)

Sen så när vi skulle betala upptäckte jag att min mobil inte låg i fickan. Så jag började leta runt kassorna och överallt i butiken där vi varit. Jag frågade i kundtjänst men ingen hade sett min mobil. Efter många samtal till den så hittade vi den inte. Vid några tillfällen var det till och med upptaget när jag ringde den så jag var helt övertygad om att nån hade hittat den och ringer upp alla pengar för fullt.

Uppgiven och förbannad åkte vi hem. Vi lämnade namn och nummer om den skulle dyka upp.

Satt kvar i bilen en stund och var ännu mer förbannad och lessen. Alla nummer jag hade där var ju försvunna. FAN!!!

När vi kom hem skulle jag söka upp ett nummer så jag kunde spärra kortet i alla fall. Jag var på vippen att göra det då jag kom på att då kan ju inte den som hittat den ringa till mig och säga att dom hittat den så jag avbröt. Sen började jag ringa den igen och låååååååångt bort hördes en vibration. För jag hade nämligen den på ljudlös men på vibrator. Så jag började riva och slita och försöka lyssna var ljudet kom ifrån och allt tydde på att den låg i sängen. Så jag rev och slet i sängkläderna men inget...ringde ännu en gång och jag hörde surrandet....och till slut...efter att ha tömt hela sängen på allt förutom två kuddar...så DÄR låg den! Helt otroligt!!! Där låg den lilla vita telefonen och vibrerade för fullt.!!! Jag trodde inte mina ögon! Jag var helt säker på att jag hade den i fickan när vi gick in på Coop men icket...så fel man kan ha!

Jag blev så klart överlycklig så nu ska jag aldrig mer ha den på ljudlös och jag ska köpa ett sånt senilsnöre till den så jag alltid har koll på den! =)

Nu ska vi äntligen äta middag och det blir till glada toner!!!

Första skolavslutningen som lärare!

Det är stort kan jag meddela!

Jag kan inte fatta att jag jobbat i en termin som lärare. Helt ofattbart och helt sjukt kul! Jag har lärt mig otroligt mycket detta halvår och jag kommer sakna skolan, eleverna och personalen otroligt mycket!

Idag i kyrkan när niorna sjön "Den blomstertid nu kommer" och "Nu grönskar det" fanns det en och annan tår i ögonvrån. Jag blir alltid så rörd av dessa sånger. Sen sjön även niorna "En kväll i juni" av Lasse Berghagen och den var tydligen också känslig för mig..... Men jag försökte dölja det men frågan är om det gick! Men strunt samma. Jag kommer verkligen sakna mina elever. Jag har fått en hel del kramar idag och det värmde. Jag fick blommor av två elever också och det värmde ännu mer. Fan va jag kommer sakna dom. Och speciellt en elev...han kom fram och visade stolt sina betyg och frågade om lite papper som också låg i kuvertet. Jag förklarade och han lyssnade. En sista grej kunde jag hjälpa honom med och det känns bra. Sen idag när vi gick ut ur kyrkan fick jag säga till två killar, för sista gången, att ta av sig kepsarna när dom är inne i kyrkan. Men dom bara log och sa att skolan är slut. Och dom har ju rätt. Jag sa till dom att det var ju sista gången jag fick säga det till dom! :-) Ja, dom är allt bra góa!

Så ikväll ska vi till våra kompisar. En av dom åker norrut idag och vi ska vinka av henne. Sen blir det nog lugna gatan tror jag. Ikväll alltså. Sen är man ju ledig imorron....supernice! =) Ska bli skönt att sova lite längre än kl 05.00!!

Nä, nu ska jag vila lite och försöka att inte tänka allt för mycket på mina små elever. Eller ja, små och små! Dom är ju 15 år juh! Inga småglin här inte utan ungdomar. Jag önskar dom allt gott inför framtiden och jag hoppas att jag får träffa dom vid något tillfälle i alla fall rätt snart! Men, dom har väl glömt mig om två veckor...vem vet. Det kanske är bara jag som sitter och är sentimental! ;-)

Ett gäng kräftor!

Så såg vi ut när vi steg av skärgårdsbåten i eftermiddags. Vi har varit ute hela dagen i den underbara skärgården och solen har varit en flitig gäst. Shit vad det stekte!!

Vi hade smort in oss lite men tydligen inte tillräckligt. På väg hem stannade jag och köpte After Sun och det kändes väldigt bra måste jag säga! Så det ska bli spännande att se hur man ser ut imorron. Och jag som ska på avslutningsmiddag också....hehe! =)

Men vi har haft en toppenhärlig dag. Legat och latat oss i solen, eller ja, i alla fall några av oss. Anders och Ella ville promenera men Peter och jag låg kvar och slöade i solen. Jag gjorde också lite nytta i och för sig. Förberedde sista lektionsdagen!

Så nu håller jag på fixa inför morgondagen. Skolväskan är packad och nu fixar jag med kläderna för kvällen. Jag hinner inte åka hem emellan utan får vara hos Mia innan middagen. Ska bli trevligt att sitta ner och prata med henne och se hur hon bor. Så nu packar jag ner finkläderna och byxorna är nyss strukna. Kommer bli fint tror jag...jag hoppas det iaf!

Nu är det lite mer att fixas innan man får sova. Tror det kommer göra lite ont i huden imorron. Stackars oss! ;-)