Stormen Per

                                 140731-14

Ja, här är jag mitt i stormen Per längst ut på Torö på den underbara Stenstranden. Den blåste på rätt bra och det var ett lysande tillfälle att se vad min nya jacka och mössa (som Anders förövrigt kallar för Agneta-mössan då han tyckte den påminde om hon i ABBA!) gick för i blåsten. :-)

Det var himla mäktigt att se alla vågor och de lite dumdristiga surfarna som kastade sig ut i det kalla blå/gröna vattnet och försökte surfa. Kan ju säga att det inte gick så himmelens bra. Men en våg lyckades dom fånga. Men det såg bra kallt ut!

En dålig bloggare

Ja, det var ju som bekant ett tag sen det kom en ny rad här....sorry!!!

En ny kurs har dragit igång med buller och bång, shit va mycket det är att göra. Vi har tenta redan nästa vecka så all ledig tid går åt att plöja genom kurslitteraturen och hoppas att något fastnar i alla fall!

Vi har skola 4 dagar i veckan och kommer hem sent nästan varje dag. I dag slutade vi tidigt men vanligtvis är vi inte hemma förrän 18-tiden vilket gör att kvällarna blir ruskigt korta. :-(

Kursen är väl helt okej, bara väldigt intensiv!

Sen är vi 5 tjejer som samkör bil till skolan vilket gör det hela lite roligare. Vi har himla kul i bilen, främst på eftermiddagarna då alla är trötta och nivån sjunker. På morgnarna är det mest tyst och det kan ju vara skönt det med!

Så därför har det funnits lite tid att blogga på. Datorn har knappt varit igång på kvällarna, det har inte funnits tid helt enkelt!

Imorron är vi "lediga", eller ja, vi behöver inte åka till skolan iaf vilket är skönt. Det innebär lite sovmorgon och sen full läsning hela dagen!

Helgen som var var (?) väldigt trevlig med filmkväll och restaurang med kompisar på fredag, underbart utflykt till havet med strålande sol på lördag (tack vare det gick det bra att tvätta på en lördagskväll, bortsett från att Anders tappade bort bokningpluppen) och söndag var en pluggdag och storhandlardag. Helgen gick väldigt fort men vi hann med mycket och hade kul!

Kommande helg blir nog inte lika rolig, bara plugg plugg och åter plugg! Den tentan ska jag fanimej klara!!

Nä, nu väntar lite vilotid och sen palt till middag! *mums*

Back in K-na

Yes, då har man landat igen och är nästan klar för den näst sista terminen, känns himla gott!

Vi kom ner i måndags kväll men vällastad bil! :-) Vi kan inte resa med lite bagage....*hehe*

Anders började skolan igår och har nog varje dag denna vecka. MItt börjar på måndag och det ser inte så roligt ut. Det kommer bli långa dagar och jag känner redan nu hur trött jag kommer vara. Men jag har iaf varit och lånat böcker på bibblan och tänkte börja läsa lite så att jag ligger lite före iaf! :-)

Var ute och körde en sväng igår och gick runt Bastasjön vilket var jättehärligt och geggigt! Jo Anders jag vet....jag klagade lite över geggan! *hehe* När vi åkte därifrån upptäckte vi att vi fått punka på höger bak, jippie! :-P Så vi bytte däck och i morse fick jag det lagat på en verkstad så det känns bra. Men nu får det vara slut med punka tycker jag!

Har inte fått så mycket gjort idag som jag borde. Men jag borde kanske sätta fart snart....sitter och funderar på nåt bra middagstips....hmmm.....det bästa jag kom på var korvstroganoff...men jag vet inte! Det skulle väl kunna funka i och för sig.....ingen annan som har bra middagsförslag??? Jag är helt tom på sånna just nu! :-P

Nu ska jag se slutet på skidskyttet...heja Aco! :-)

Snabba ryck!

Det har det verkligen vart de senaste dagarna! På dagtid när mamma och pappa varit på jobbet har jag väldigt trevligt passat på att träffa kompisar. Det har varit varit lite stressigt men men....vad gör man när dagarna är få och kompisarna är många och tiden knapp!

idag var jag en snabbis på stan med Marlene...i typ 45 minuter. Vi hade suttit och fikat på Ainas först och sen en sväng på stan och kollade lite. Och det är så typiskt när man vill shoppa...då hittar man inget!! eller ja...ett par skor och underkläder. Men det var tröjor och jeans jag var ute efter juh! Men men...jag får väl se om jag hittar nåt i Karlskrona. :-)

Synd att de dagar som jag fick här uppe som frisk inte blev många men det har varit väldigt roliga dagar! Mamma och jag spelat kort som vanligt och hon vann varenda gång! Jag bad om revansch hela tiden men hon bara vann! *hmmm* Men men...till sommaren så...i stugan...DÅ...vill jag vinna! :-D

Sen spelade pappa, mamma och jag lite TP ikväll, provade det nya spelet jag fick i julklapp. Det var kul men lite ovant med så nya frågor! Jag fick en fråga under kategorin "sport och fritid" vad henke larssons son heter? Räknas det som en sportfråga? TYcker det är mer skvaller! Pappa fick också en skvaller fråga på Sport och fritid, nåt om Svennis och hans älskarinnor. Men men...dom hade väl brist på frågor! *hehe*

Ikväll har jag även packat, men det blir inte mycket som ska med! Det känns lite ovant men väskan blir nog ändå full...hehe! Brukar ha en tendens att bli det lika fullt!

Det känns trist att åka...fast jag har ju varit här i två veckor men jag vet att när vi kommer ner börjar skolan igen och jag måste säga att jag inte direkt längtar. Det kommer bli en tuff vår för både Anders och mig men mycket pluggande, tyvärr! Och sen så är det kul att ha folk runt sig som man kan hitta på saker med. I Karlskrona är det bara vi två, nästan. Börjar känna mer och mer bristen av kompisar. Inget ont om Anders...jag tycker om att umgås och vara med honom men ibland kan det vara kul att prata med nån annan, för att sen komma hem och berätta om vad jag har vart med om eller vad han har gjort. Jaja...svammla är jag bra på iaf! *skratt*

Nej, nu ska jag gå en sväng i källaren för att se om det finns lite kvarglömda kläder eller så....för att få väskan full! *haha* Sen blir det nog sängen...det blir tidig revelj imorron bitti!

Sista natten i Västerbotten....hoppas jag kommer snart hit igen!


:-)


8 januari


Dag åtta på det nya året! Och den dagen blev regnigt, halt och jävligt. Idag åkte Anders till Nynäs och vägen dit var väldigt spårig och isig och det var väldigt jobbigt att köra. Och det blir inte lättare när man har en bil som ligger 2 meter bakom, så nära att jag inte ser hans framlysen utan bara ser överdelen på bilen. Usch, jag gillar inte sånna bilförare!!! *grrr*

Sen var det nära att inte Anders kom iväg heller men efter en timmas väntan kom de slutligen iväg. Startbanan var för hal för flyget så det var tvugna att sanda eller salta banan. Skönt att flygresan i övrigt verkar ha gått bra! Men det känns konstigt att inte han är här längre, men vi ses ju på fredag...eller hur det nu blir! *flinar* Jo jag vet Anders, du vet inte ännu hur det blir! ;-)

Imorron blir det lite kompisträffar, vilket ska bli roligt nu när man har blivit frisk! Och det känns bra! Hoppas bara det stillar sig i "magen" också. Vill inte ha det så igen!!!

Senare i veckan blir det shopping på stan med mamma. Det är lite saker som jag behöver....men det vore kul att köpa nåt som man kanske inte riktigt behöver också! :-) Kanske en ny väska?!? Eller vad säger du Anders? VIsst behöver jag en ny? ;-) Nej då, ingen väska! Men kanske ett par byxor eller några tröjor.

Shopping shopping...I looooove it! :-D

Eländes elände

Efter en vecka med Influensa, hosta, feber och nu i natt kraftiga blödningar.


Jag:
- Vet du ett till sak som händer hos mig? Nu har mina visdomständer börjat växa också!

Anders:
- Fit for fight!

Jag:
- Efter alla dessa sjukdomar måste väl vi hålla oss friska hela våren.

Anders:
- Säg inte det! Jag tror att vi kommer få borrelia den 18:e januari som vi hittar på asfalten.
Kom ihåg vart du hörde det först...






Fortfarande förkylt


Fast det ser nog lite ljusare ut ändå....hoppas jag! Fast jag har börjat känna mig lite tung i huvudet och det bådar inte gott! Dessutom har mamma börjat hosta så vi får väl se hur det blir!

Sen funderar jag lite hur man ska göra med föräldrar....! Tycker faktiskt dom är lite orättvisa just nu. Sjukdom är väl inget man kan styra eller?
RIngde förresten till sjukvårdsupplysningen som upplyste mig om att det är en "klassisk" influensa som troligen kan sitta kvar i 3-5 dagar till! Och det är kanske inte så lägligt att flyga och resa när man har 39 graders feber. Jag hoppas verkligen inte att den är lika hög imorron men det bådar inte gott! Febern har redan stigit och närmar sig 39 nu ikväll så det blir väl lite alvedon för oss båda innan vi lägger oss!

Så det ser ut som det blir fler dagar för Anders här i norr, trevligt förvissor men det hade varit trevligare om han hade varit frisk! ;-P

Det är under ledigheter som jag verkligen känner av att jag inte riktigt vet vart jag hör hemma. Jag har så många hem vilket har lett till att jag knappt känner mig hemma någonstans. Jag har ett hem här hos min familj, ett i Härnösand där jag bodde i 2 år och trivdes väldigt bra, ett i Nynäshamn hos Anders och hans familj, ett i Oslo med min norska familj samt ett tillsammans med Anders i Karlskrona. Vart hör jag hemma egenligen???!!!
Jag blir faktiskt förvirrad, speciellt när vi åker från Karlskrona till något annat hem. Fast när vi åkte från Karlskrona så kände jag för första gången att jag kunde kalla det hem och att det kändes bra och naturligt. Annars har jag haft lite svårt för det, Karlskrona har inte känts som hemma men nu börjar dom känslorna komma vilket känns bra. För det är ju mitt och Anders hem, vårt hem, vårt gemensamma hem. Det är där vi bor. De andra ställena är bara tillfälliga stopp. Det blir så många känslor i omlopp hela tiden att jag ibland varken vet ut eller in!!! Och sånna tankar gör mig väldigt deppad och nere....vilket man kan säga att jag vart ikväll. Många tankar som snurrat....hoppas dom har snurrat klart imorron när jag vaknar. VIll inte gå och tänka på det mer....jag vill njuta av ledigheten innan det är dags att åka hem och börja skolan igen.

Jaja....tankar finns det gott om! *hehe*
Men svaren på dessa är dessvärra färre.....

Nytt år

Yes box!!

Då var det 2007...kommer nog ta ett tag att lära sig att skriva det också....det brukar sitta så där lagom tills det är dags för ett nytt år! *haha* Nej då...bara roligt med något nytt!

Vi är fortfarande kvar i härliga Västerbotten och tänka sig, det har kommit lite snö. Men nyårsafton var faktiskt grön även den! Och det är väldigt ovanligt!!! Anders och jag var ute och promenerade och då knarrade det så härligt under skorna av nyfallen klibbsnö!

Tyvärr så har Anders blivit ordentligt sjuk men förkylning, hosta och hög feber så jag agerar sjuksköterska efter bästa förmåga och förser honom med vatten, alvedon och glass! Jag hoppas han piggnar till snart så jag blir frisk nog att åka ner och skriva tenta! *håller tummarna*

Nyårsafton var trevlig. Vi var hos min kompis Sara tillsammans med 4 andra och åt middag...väldigt gott! Sen blev det lite spel, Så kan det låta och TP. Anders och jag vann i så kan det låta och i tp blev det oavgjort. Alla var trötta och iddes inte spela vidare så vi slutade. Men det var en mycket trevlig kväll!!

Och som tur var, Anders var ganska pigg den dagen och kvällen men sen har han bara legat och snörvlat. I natt fick vi sova ganska mycket till skillnad från förra, då vi var vakna två gånger varje timme minst. Jag var lite sliten igår kan man säga. Och anders så klart. Men som tur var sov och vilade han en hel del  under eftermiddagen.

Nu känns det som om jag bara svamlar på om ingenitng....*haha

Jo, innan vi åkte till Sara var vi och mina föräldrar och såg Lövångersrevyn på teatern i stan. Den var så himla bra! Det bjöd på väldigt många skratt!!! Härligt att få höra lite bondska igen! :-)

 De bjöd på klassisa scener som pensionärer som var riktigt roligt. Sen hade de spelat in en film på CK där pensionärerna blev väldigt pigga och glada och hoppade runt! (Foto: NV)

En annan favorit var Åsa som en leopardspandex prydd "världsstjärna" entrade scenen och bjöd på storslagen underhållning!


Ja himla bra var dom i alla fall!

Nu ska jag sluta svammelskriva och kollade lite på teve. Anders har nu somnat på soffan bredvid mig och det är nog bra med lite sömn!