Sol, shopping....slappish!

Nu är sommaren verkligen här! Shit va varmt det var nere i stan idag...trodde jag skulle flyta bort nästan. Och jag var nästan tvungen att åka ner...skulle ju hitta nåt fint till middagen på måndag samt till avslutningen på torsdag. Och jag hittade ungefär det jag sökte efter..och lite till! Hittade av en slump ett pat jeans som passade perfekt...priset var ännu bättre....rea!! Sen ett par sommarbyxor - caprimodell. En top till middagen som passar bra med mina vita byxor, några par trosor, en bh och jo, strumpor! Inte illa! Sen hade jag lagt undan en snygg kofta men jag gick aldrig tillbaka och köpte den....får se om jag gör det i veckan...ska kanske ha den på torsdag....nåja, jag är nöjd faktiskt. Allt gick på under 2 timmar också...!

Sen har vi varit och handlat....gick bra det också. Ska på skärgårdsutflykt imorron med två kompisar så vi inhandlade lite färdkost....mums! Ska bli skönt att komma ut på vattnet då det tydligen ska bli uppåt 30 grader imorron. Huvva! Hoppas jag hittat nåt härligt ställe i skuggan att slappa på...läsa lite, sitta och prata och vara allmänt ledig. Det ser jag framemot! Sen hoppas jag att vi hinner med båten tillbaka...annars kan det bli lite stressigt att komma i tid till jobbet på måndag. :-)

Nu har vi just ätit middag...balkongdörren står öppen och vi har fåglarna sjunga, solen värmer fortfarande och det fläktar lite skönt. Livet leker skulle man kunna säga!

Ledig

Det känns så otroligt lyxigt att vara ledig idag och så himla härligt! Jag märkte när Anders gick upp imorse och när han åkte vid 7 och sen somnade jag om....gött! Men sen har jag varit lite effektiv också....tvättar just nu och har betalat räkningar. Så snart är det dags för frukost och lite slappt framför teven tror jag.

Ska även ner på stan men det är bara kanske...får se om jag orkar. Måste hitta nåt till avslutningsfesten på måndag. Det kan ju vara kul med något nytt. Jag har ett par byxor jag tänkte ha så nån snygg tröja till kanske..men vad??

jaja, ska njuta av min lediga dag och bara ta det lungt. Nåja, ska snart ner till tvätten och hänga upp lite.

Sen ska jag äntligen få se lite Hem till gården och lite av Days of our lives!! Det har inte jag sett på evigheter.... tjoho!

Nåja....tillbaka till tvätten nu!


Soligt med bak på schemat

Dagen har gått rasande snabbt. Det var ju inte heller fel med sovmorgon....borde man ha oftare! ;-)

Det har gått rätt bra idag...vissa mer negativa än andra vilket är trist.

Sitter just nu i telefonkö till OKQ8 då vi ska beställa ett nytt kort...ojoj, nu är jag "redan" nr 10!! Det går framåt i alla fall. Sen blir det lite handling för veckan, bakning inför imorron och sen lite slappish. Det är ju massa bra på teve idag juh....Så jag vill ha klart allt innan det börjar kl 20.

Ojoj, nummer 9! =)

Det var riktigt varmt ute idag....blir kanske capribyxor imorron.

Älsklingen har jobbat sin första dag idag...ska bli spännande att höra allt nytt om vad han har gjort. :-) Jag är så stolt över honom! *pussa*

Oj, redan nummer 7!

Nä, nu ska jag göra annat i väntan på att komma fram...men det går ju rätt snabbt i alla fall.

Måndag

Har väl egentligen inte så mycket att skriva...hmm...jobbet var okej idag. Trodde det skulle vara lite roligare med tanke på temat men icket. Eleverna var lite negativa och det är trist när vi lagt ner så mycket tid. Hoppas det blir bättre imorron!

Var en sväng på stan efter jobbet. Anders köpte ännu en karta. Sen blev det hem och lagade middag....mums. Men jag brände tungan när jag smakade av...jäkla köttfärsås och vara varm.

Har just sett Vänner och höll på somna i soffan, därför var jag tvungen att göra lite annat nu. Tänkte se High Chaparall kl 22, bara jag inte har somnat tills dess. *gäsp*

Har ju kortvecka denna vecka....är ledig fredag, himla härligt! =)


Avklarat

Jag har fixat lite på listan i alla fall! Känns mycket bra....

* fixa de sista betygen
* lyssna igenom skivan till imorron
* förbereda mig inför morgondagens aktiviteter
* tvätta håret....haha

Det där med betygen är lite knepigt....jag måste prata med en kollega först innan jag göra nåt. Men vi har tydligen måndagen på oss. Så det ska nog gå alldeles utmärkt! Jag har tänkt på betygen mycket i alla fall....så processen har inte stått still.

Jag kollade även på filmen vi ska se imorron...så man är lite förberedd. Så det blev lite gjort idag i alla fall. Lite impad är jag allt.

Men jag är lika förvånad varje söndag...är det redan slut på ledigheten??? Varför kan inte helgen varit lite längre....bara några timmar kanske? Jaja...snart dags att sova. Är konstigt nog lite trött...haha!

Nu väntar en rolig vecka!!! :-)

Dagen efter

Känns så där. Orkar knappt tänka på spektaklet igår faktiskt....

Hoppas att dagen inte blir lika slapp som igår..men risken är ganska stor att den bli det. Tendenserna nu på morgonen tyder på det nästan. Frukost vid 11. Jag har fortfarande mysbyxorna på mig och känner mig slapp. Jag har lite måsten på min lista dock, som MÅSTE göras

* fixa de sista betygen
* lyssna igenom skivan till imorron
* förbereda mig inför morgondagens aktiviteter
* tvätta håret....haha


Ja, det var kanske inte så mycket. Men det tilkommer alltid saker under dagens lopp. Jo, vi ska handla inför veckan och planera...se där, nu kom det dit en till grej. Jaja....

Det kan hända den bästa! =)

Jävla skit!

Jahapp...det gick ju käpprätt åt helvette. *grrr*

Ska man ens orka bry sig för nästa år? hardly....

Okej, Rysslands låt var okej men det blev ju bra tack var konståkaren...hans namn som börjar på P men som inte jag kan stava till. Plushenko....han gjorde låten bra. Okej, Dima Bilan hade ju läcker kropp men låten....lite mjäkig. Hade inte piraterna kunnat vinna istället? ;-)

Nu går jag och lägger mig...lite sur eller ganska mycket sur och ilsken! Men somna lär jag göra på en gång! =)

Det är soffans fel!

Ja, det är faktiskt soffans fel att vi inte gjort speciellt mycket idag. Eller ja, den står ju där och är så skön och inbjudande att vi inte har hjärta att säga nej till den utan bara MÅSTE sätta oss....eller idag har vi legat i var sin del och mötts i kroken. Vi har tittat på Miljöpartiets kongress på SVT24...och löst lite korsord, fikat nån bulle, tittat lite på teve, löst lite mer korsord och tagit en bulle till. En väldigt slapp och skön dag faktiskt.

Sen var tanken att vi skulle iväg och handla där vid 16 men då råkade vi somna i sängen...en typ en timme. Så vi vaknade för en stund sen och ska snart åka iväg. VIlken dag det blev!

MEN...jag har satt betyg också! Det är jag stolt över!

Nu ska vi iväg och handla lite och göra en smarrig purkolökspaj med smaskig sallad och nåt gott till efterrätt. Det är ju superschlagerlördag så nåt extra ska vi ha tycker jag! Jag tänkte lite grönsaker och dipp....får se vad butiken har att erbjuda! :-)

....out of the light, like a star, like a hero....love will survive....

Le grande final!

Ikväll smäller det, tjoho....äntligen final!!! Jag har ingen aning om hur det kommer gå men jag tror på en bra placering i alla fall. Det är ju en bra låt och hon är ju ett proffs!

Idag är det stora betygssättningsdagen. I år ska vi göra det på nätet och det är ju smidigt men ändå, det känns pirrigt. Tänk om jag gör fel?? Ja, några sömnlösa nätter till blir det nog. *hjälp*

Så nu är det dags att logga in och klicka i allt. Jag har ju tänkt på dessa betyg typ 10000 gånger men jag återkommer till dom hela tiden. Nu ska det bli gjort iaf! *håller tummarna att allt blir rätt*

Han fick det!!!!


Sommarjobbet blev hans!!! Hela sommaren ska han få jobba med det han utbildar sig till, kan det bli bättre?!? Knappast!! Så ikväll blir det en glädjens kväll...shit va kul!!! Han lät så himla glad när han ringde mig på jobbet och berättade och jag blev riktigt glad och stolt!

Så på tisdag smäller det, första dagen! =)

Sitter och vilar efter jobbet...fast vi har hunnit med lite efter också. Kollat på en lägenhet till Nina och ätit lunch.

Anders tog bilen och åkte ut en sväng...han saknar nog bilen när jag har den på dagen tror jag...thihi! Men nu blir det slagsmål om den är jag rädd!

Nu blir det en lugn fredag och laddar inför morgondagens stora FINAL!!! Hela vägen in i kaklet nu!!! *heja heja*

Illa illa

..sa en gorilla som satt och pilla i sin frilla...

som en av mina elever brukar säga!

Jag har blivit sjuk...*stor suck* Jag har haft kraftig huvudvärk de två senaste kvällarna och idag är det likadant...fast idag kändes det hela dagen. Igår kväll hade jag troligen feber men jag hittade inte febertermometern så jag kunde inte kolla. Och sen så har halsen svullnat upp också...precis som det var under Sportlovet. Exakt samma symptom men jag vägrar acceptera att det blir som det var då. Det vill jag inte ha igen, fy fan!!

Så jag gick hem tidigare från jobbet idag. Kunde kompa ut sista timmen och det var skönt. Nu ska jag lägga mig och vila vila vila hela kvällen. Jag hoppas jag orkar se ESC ikväll...då ska ju fröken Charlotte gå vidare ju.

Men nu middag, smörgåstårta....för jag ids inte laga mat idag. Så det så!

Men imorron måste jag till jobbet...betygen ska sättas och jag ska ha betygssamtal med eleverna. Jippie! :-P Hoppas halsontet går över lite iaf! Annars blir det en tuff dag!

Tisdag - trist rubrik jo jag vet! ;-)

Tisdagen gjord. Många tankar som snurrar runt....när stannar dom av månne?

Dagen har varit väldigt hmm, omväxlande! *hehe* Man får aldrig riktigt slappna av och luta sig tillbaka utan ständigt stå på tå och ge gärnet. Tjoohoo!

Har fått lite vägledning om betygssättning. Det är verkligen inte lätt. Usch och huvva...det kan ju bli så himla fel. Och jag har gjort fel tidigare....vilket jag bittert ångrar nu. Shit!! Hur ska jag lösa det? Fan att det blev så! *arg*
Jag vill inte ha några fler gråa hår...vilket jag typ får av allt funderande fram och tillbaka. Jag kommer vara vit innan jag är 30!! *gaah* det vill jag ju inte....hårfärg here I come!

Har just legat och sovit i soffan i en timme....trodde det skulle hjälpa mot min härliga huvudvärk men icket....det känns nästan värre nu. *suck* Jag har ju inte tid att vara sjuk... :-(
Kroppen värker och huvudet dunkar - men är det inte bättre imorron så..men jag vill inte vara hemma. Jag har inte råd att vara hemma. Jag har så mycket att göra imorron. Blääää...ibland är det inte kul att vara vuxen....kan man inte få bli fem år och bara leka och ha skoj hela dagarna?? Varför får man inte det?

Ja, nu ska jag fundera en sväng till på betygen innan jag ska kolla på första delfinalen av Eurovision Song Contest!!! :-D Men jag är nog för trött att se hela....*haha* Får väl se vilka som går vidare i morgondagens tidning!

Back to the grades.....that's tha shit! :-)

Söndagsblues

Gårdagen var väldigt lyckad! Trevligt sällskap och god mat samt många intressanta samtalsämnen! =)

Dagen har dock inte varit lika lyckad, allt vill sig inte liksom. Jag skulle bränna en kopia till av en skiva jag brände förra helgen men det gick inte. Provade med typ 4 olika skivor men det var fortfarande skrivfel av nåt slag. Då blev jag riktigt förbannad! Och hela dagen surnade ihop. fan att söndagar ska vara så här!??! All inspiration försvann. Jag som hade så mycket att göra....lägga upp Anders byxor, fixa inför Temaveckan, bränna CD osv. Men jag skickade ivägen jobbansökan iaf...det var ju positivt! =)

Igår fick Anders en pick-nick korg i present och vi tänkte ut och testa den lite. Fast vädret är inte det bästa...regnet liksom hänger i luften....hmm, ska man våga sig ut?

Sen har pollenfanskapet börjat ordentligt nu. *suck* Halsen kliar och jag nyser som en tok så fort jag går ut. Det är så otroligt irriterande. Jag vill slippa fanskapet snart...men man är väl fast där antar jag. Ska ha en utedag med skolan på onsdag....hur ska det gå? Jag kommer ju nysa av mig huvudet....jaja...man kanske slipper??! *hoppas hoppas*

Nä, nu ska jag kolla med Anders om vi ska ut eller inte. Det hade ju vart nice men bara det inte regnar!

Söndagsblues...ja, det finns verkligen. har varit hängig hela dagen...piss och skit. Jag vill ju njuta av mina lediga dagar inte gå runt och må piss. Då skulle jag lika gärna kunna sova hela dagen. Ja, får väl försöka rycka upp mig...om det nu går. :-(




Hoppas hoppas hoppas! :-) *håller tummarna*

17 mai

Hurra hurra hurra för 17 mai!



Gratulerer med dagen Norge! =)

Jag hade gärnat vela vara där i går igen! Det är en helt underbar dag! Jag pratade nyss med familjen där och det var full fest med 50 personer, precis som vanligt. Men kanske nästa år är jag där...vem vet?!?





Idag har vi städat och donat....vi ska ha kalas för Anders här ikväll. Jag har just dukat och ska sminka mig och klä på mig och sen börja fixa med maten. Det blir tacos...precis lagom avancerat! =) Hacka hacka hacka! *haha*

 

Back to the kitchen now!

Ha en fin 17 mai!
 

Födelsedag med örninslag!

Igår fyllde älsklingen år....så det firades på många vis. Jag jobbade ju som vanligt med efter jobbet fixade jag tårtgrejs och sen var det dags för örnmärkning. Det har jag inte varit med om tidigare men det var skithäftigt! Det var otroligt spännande att sitta 15 cm från en livs levande havsörn. Inte illa. Anders var också nöjd, det syntes. Sen var jag grymt imponerad över mannen som klättrade 20 meter upp i tallen, inte illa!

Så, efter det stora äventyret var det dags för middag på Toscana inne på torget. Maten var riktigt god och sällskapet ännu bättre! Efter lite huttrande mot slutet begav vi oss hemåt för där väntade tårta!

Den såg väl inte så tokig ut!?? Och jag kan meddela att jordgubbarna är odlade här i Blekinge och smakade riktigt gott. Dom både doftade och smakade som jordgubbar ska smaka på sommaren! =) *mums*

Sen blev det lite paketöppning mellan alla samtal. Tror Anders pratade mest i telefon igår...och minst med mig....*buhu* Nej då, jättekul med alla som hör av sig och grattar! =)

Idag var en vanlig dag på jobbet....hem, käkade lunch och hämtade Anders. Sen har det varit en lugn kväll. Anders åkte ut för några timmar sen och ville njuta av naturen. Jag ville njuta hemma...*haha* Nej, jag hade bara ingen lust att åka ut. Pollenhelvetet har ju börjat så det är inte så kul att nysa hela tiden *grrr*

Så jag hoppas han kommer hem inom kort så vi kan avnjuta en god kopp te och sitta gött i soffan.


Caférundan!

En sån blev det idag!

Anders hämtade mig från jobbet i eftermiddags och jag hade utlovat att bjuda på fika om han var snäll och gjorde det så nu var det bara att ta fram storbörsen och bjuda! Och vad jag bjöd sen! *moahaha*

Först åt vi jättegoda mackor på Wienercafét i Brunnsparken. Jättegott fast stolarna var lite si så där eller hur gubben? Sen caféhoppade vi vidare till Brunnskatten där vi mumsade på lite efterrätt....lite rabarberpaj och kladdkaka samt en god kopp te till. Det var mysigt! Där satt vi dock inne men det var mysigt i alla fall!

Sen styrde vi bilen hemåt för vi hade ju tvättid....så nu vaskas kläderna för fullt. Anders hänger det just nu. Så snart blir det lite soft vid teven och lite fix inför imorron. Ska ordna med min CD inför temat. det blir nog bra!

Masken

Sitter här med en skön ansiktsmask på just nu.... ska tydligen vara superbra så jag får väl se hur resultatet blir. Sitter och bloggar för första gången utan glasögon vilke kan bli lite spännande då jag inte ser speciellt mycket utan dem. *hehe* Så jag får väl rätta sen  och se hur många stavfel det bidde! =)

Ska snart gå och tvätta bort masken och jag känner hur mitt ansikte stelnar ihop allt eftersom...spooky! =)

Dagen har varit bra. Gått snabbt, väldigt snabbt! Och nu är det kväll. Ska snart se lite på teve och framför allt High Chapparall kl 22. LIte sent kanske men va tusan....det får lov att gå. Måste upp lite tidigare än vanligt imorron då jag ska ta bussen...det var längesen. Men den ska nog också ta mig till slutmålet!

Nä, nu är det nog dags att slökja bort gegget nu. Nu är jag bra stel i ansiktet.


Varför tar allting alltid så lång tid?

Vi har temavecka på skolan vecka 22 och jag har till uppgift att fixa lite musik till en av lektionerna. Jag tänkte, att det här går ju snabbt..men ack vad jag bedrog mig. Det tog ju flera timmar!!! Jag skulle även göra ett häfte till med uppgifer till musiken...tjopptjohej...det var den söndagen det! Synd...för vädret har ju varit så fint...men när man sitter och jobbar koncentrerat vid datorn flyger tiden iväg...vart då undrar jag?!?

Så nu är jag klar, skivan är bränd och häftet är färdigt. Provet i engelska är också gjort....hoppas dom hinner med allt på lektionen! *hihi*

Så nu är det kvällen nästan....dags för duschen snart och sen sängen.

Kan det inte finnas två söndagar varje vecka? :-)

Säg för guds skull inte "sov gott"!

Idag sändes den omdebatterade begravningen av Engla. Jag har inte tänkt gå in på vad jag tycker om att man sänder en begravning i TV. Allt som hände henne var väldigt grymt och hemskt men, ja kanske inte direktsända en begravning. Okej, nu sa jag ändå vad jag tyckte men jaja...

Igår begravdes även de små barnen som mördades i Arboga som tack och lov inte direktsändes i TV.

Jag har läst lite både på Aftonblandet och Expressen runt dessa båda mord och vad som retar gallfeber på mig är att man skriver att barnen ska "sova gott". Men dom sover ju inte, dom är ju döda. Jag tycker det är helt fel att koppla samman döden med att sova. Okej, det ser ut som människan sover när den är död men att säga att den sover gör allt bara så mycket värre. Jag kan tänka mig att många barn får många frågor då detta kablas ut i media och då är det kanske lättare att säga att dom "sover" istället för att ta diskussioen om döden. Men vad ska då alla barn tro? Att dom inte vågar somna på kvällen för då vaknar dom kanske inte mer? Nej, huvva! Sluta upp med det där. Säg inte "sov gott" utan säg hellre "vila i frid". Det är ett mycket bättre uttryck och som inte kan skapa förvirring främst hos barn.

Jag har läst tidigare att vissa föräldrar säger till sina barn att exempelvis mor- eller farföräldrar "sover" när de i själva verket har dött. Kanske för att döden-diskussionen är väldigt känslig för många. Vi går alla mot döden men vi vill kanske inte tänka på det varje dag. Då skulle livet kännas lite surt. Men det är ju sanningen.

Ja, nog om denna lilla rytning men jag blir riktigt irriterad när jag läser det. Säg sanningen till barnen. Det mår dom bättre av i längden.

Rapport efter balkongbesök


Tjohej va varmt det blev! Jag satt där ute i ca en timme och drack massa vatten. Har lite svårt att läsa i solen trots kepsen så jag satt och lyssnade på musik i mp3:n. Det var trevligt det också. Lite Winnerbäck och lite Uggla. Det är sommar!

Så efter en timme tyckte jag att det var nog. Min ljusa hy ska ju inte förvandlas till ett hummerrött skal på en gång. Näe, här ska vi ta det i omgångar. Vill ju inte chocka kroppen. Jag vill ju bli lite brun, inte röd. Jag är ju ingen jävla friggebod! *moahaha*

Så, snart dags för middag. Fisken är panerad och ska snart stekas, potatis ska snart kokas och Anders ska röra ihop sin goda filsås. Mums är bara förnamnet!

Blir nog lite solande imorron också. Om det är soligt vill säga, annars kan det bli lite knivig! =)

Balkong

Jepp, dit ska jag nu. Men en bok i enda handen och en vattenflaska i den andra! Nu ska jag njuta lite. Vi har vart och handlat och stått i så nu är det slappishtime!


 

Helg, värme, balkong, bok LEDIGT!!!

Ja, rubriken sammanfattar väldigt bra vad som väntar i helgen! =) Tänk va snabbt veckan har gått. Nu är det bara två riktigt skolveckor kvar och sen börjar allt som har med avslutningen att göra. Och sen sommarlov! :-)

Veckan har varit bra men lång men samtidigt har det gått snabbt. Värmen har verkligen kommit för att stanna verkar det som. Hela veckan har varit kalasvarm men det såg ut som det skulle bli lite kyligare nästa vecka.

Pollen har börjat plåga mig...men jag drar i mitt det vita pulvret Nezalease....eller vad det nu heter. Från hälsokost och det funkar riktigt bra. Kan inte överdosera så det är bara att använda vid behov.

Såg till min fasa att magnoliorna har nästan blommat över. Det är så riktigt fint när träder står i blom, fast det är nästan finare när knopparna nästan har slagit ut. Jaja..snyggt är det iaf!

                                                                        

Så i helgen ska jag pressa lite på ballis och läsa en god bok. Har just börjat på "Flykten från Stalins läger" kanske inte den ultimata sommarboken men jag tror den är bra!

Ikväll blir det mys och varma mackor till middag. Nice!



Inköp

                    


Dessa två par söta skor införskaffades idag. Vi var in en sväng på skopunkten idag och då har dom ju köp tre betala för två och när jag hade hittat dessa så fick jag ju ett par till utan extra kostnad. Hur kan man motstå ett sånt erbjudande! =) Anders var lagom road men han var kvar och var smakråd! Så dessa bidde det! Lite oväntat att jag köpte vita skor för jag brukar hålla mig till den svarta avdelningen! Så jag får se om det blir nåt imorrn på jobbet...inviga dom liksom!


Sen så var det ju ett tredje par.



Och sånna här är alltid bra att ha på sommaren när man ska jobba. Och dom var ju också lite vita! Helt otroligt. Men dom var sköna och gratis! *haha*

Sen blev det handling och sen hem, middag och nu slappish. Skönt att det är fredag imorron! Helg...tjoho.




























Onsdag är en riktig TV-dag!

Det har varit en bra dag på jobbet, lite i längsta laget dock! Lektionerna har funkat bra så jag hoppas det håller i sig till fredag! Börjar inse hur lite tid det är kvar innan det är sommarlov. Det är lite blandade känslor kring det faktiskt. Det är jättekul att jobba men väldigt slitigt...kommer sakna eleverna oerhört mycket när jag slutar. Undra om dom kommer sakna mig? *haha*

Annars är det TV-onsdag! Känns gött att kunna mysa ner i soffan efter en lång dag på jobbet. Snart börjar favvisen "Unga mödrar", sen "Vänner",  se och njuta av all snö i "Frusna män söker" och sen blir det att zappa mellan "Top Model" och "Barnmorskorna". Så jag har inte tid att göra nåt annat! *haha* Teven styr mitt liv! *moahaha*

Skönt med torsdag....och sen fredag...och sen helg! I like it!

Men, det där ser ju ut som en kamel!

Den meningen trodde jag aldrig mamma skulle säga när vi en solig majlördag körde norrut på Öland. Men så var det...ett gäng kameler stod längs vägen i en hage. Helt normalt.

Helgen har varit väldigt rolig och vi har skrattat en hel del. Men kanske inget att återberätta....man var tvungen att vara med. Helgen har bjudit på klassiska citat som:

" akta på tanten"

Som vi kunde gott och väl skratta åt i 10 minuter. Helst lite senare på dagen...när tröttheten började slå in.

Va mer då.....det har varit en väldigt bra helg. Fast imorse var jag trött. Inte varje dag man kliver upp halv 5 en måndag. Men men...man kan ju inte bestämma när flyget ska gå. 
 
Jobbet har varit segt idag....vet inte vad som händer med alla under loven? Vad äter dom egentligen? :-)