Bullbilder

Ja, hade ju tänkt lägga ut bilderna igår men det bidde inte så. Vi skulle även ha sett filmen "München" som gick på Kanal 5 men det bidde inte så heller. Hmm, vad biddde det igår då? Jo, det bidde bullar juh! 63 goda och härliga bullar. Fast jag tror inte det finns kvar 63 st idag...antalet minskar dagligen! Men det är ju det som är meningen. :-)



Vad är det som döljer sig under bakdukarna??




Jo, dom här godinarna! :-)



Nu ligger dom i tryggt förvar i frysen...men några finns även framme för fika.

Ikväll blir det hemmagjord pizza och lite film. Blir nog trevligt!

Vars kommer alla ifrån???

Igår när vi rensade vår frys hittade vi, högst otippat, ett väldigt högt antal frysklampar! (Eller frysklantar som jag kallar dom!) Och jag kan inte minnas att vi någon sin köpt några, jo, kanske två stycken för nåt år sen men hur kan det då komma sig att vi hade hela 13 st???

Hur har dessa 13 smugit sig in i våran frys och sedan stannat där?!

Hmm, ja vi har ju våra misstankar. Anders föräldrar har nog lämnat några här nån gång och vi kan ha fått med oss några från dom någon gång. Men allvarligt, 13 st?? Det är onödigt många? När kommer man att behöva 13 frysklampar? Men okej,  det var ganska praktiskt igår när vi frostade av frysen för då tinade inte maten men om man bortser från de få gånger man frostar av, när behövs det 13 st? Jaja, vi får väl se.

Lägger ut en liten bild på våra praktexemplar.


Snygga färger va? Tror det är typiskt för hösten 2008! :-)

Nu ska vi njuta av nybakta bullar. Hela 63 stycken blev det. Nu doftar det underbart i köket! Bilder på bullarna senare!

Frostiga torsdag och tokiga fredag!

Ja, gårdagen var minst sagt frostig...hela jag var inblandad. Ja, vi frostade nämligen av frysen igår och det behövdes kan jag påpeka. Det var fullt med "snö" där inne och lite plats för grejerna. NU däremot, shit vilket utrymme det blev. Nu kan vi få plats med grejerna igen utan att behöva trycka in allt. Anledningen var att jag tänkte baka bullar igår men vi insåg att vi inte fick plats med det då det var massa snö där. Så, idag finns det plats så det blir nog bullbak idag. Jag är peppad på det iaf! :-) Så nu när man öppnar frysen känner man sig duktig! Jag stod och petade på isen, blåste med hårtorken, kokade vatten och ställde in...allt för att påskynda processen. Men det tog bara 2 timmar från start till mål, inte så illa faktiskt.

Idag, ja som sagt blir det bullbak men sen vet jag inte. Vi har tvättid, tjoho! Kanske nåt skoj med kompisarna, eller så tar vi det imorron. Nina var sugen att hitta på nåt så vi får se. Jo, hon ska hjälpa mig att våffla håret. Ni vet, modegrejen från tidigt 90-tal. Jag har varit sugen på göra det ett tag nu...och det är lite trixigt när man har långt hår att nå överallt. Så hon ska hjälpa mig att bli ett troll! =) Jag är väldigt förväntansfull faktiskt.

Tänkte börja med mitt positiva tänkande igen. Så här kommer tre bra grejer med igår:

1. Vi frostade äntligen av frysen
2. Ett trevligt samtal med Fredrik
3. Att jag sökte ännu ett jobb igår

Så där ja! På med allt positivt! Då mår man bättre!!

en helt vanlig onsdag

Ja, eller det har nästan varit en helt vanlig onsdag. Jag har varit på jobbintervju men jag tror inte jobbet blir mitt men det var kul att bli kallad. De sökte en lågstadielärare med inriktning på läs- och skrivinlärning för årskurs 3. Inte riktigt min inriktning men jag fick komma på intervju iaf, kul! Det var 21 sökande och 5 blev kallade och jag var en av dom! *jippie* Men som sagt, jobbet blir med största sannorlikhet inte mitt men det var kul att visa upp sig liksom. Rektorn var rätt trevlig och lätt att prata med. Jag skulle nog få höra innan helgen men som sagt, inga höga förväntningar. Inga förväntningar alls faktiskt. Imorron söker jag nya jobb. Har faktiskt skickat in en idag också. Får se vad som händer. :-) Jag ger mig inte så himla lätt!

Ikväll är det final, Project Runway. Men jag vet ju vem som vinner men det ska bli kul att se vem av Rami och Chris som får visa sin kollektion. Jag hoppas det blir Chris för han skulle nog göra en helt galen kollektion. =)

Har städat och plockat lite efter middagen. Så det ser okej ut i alla fall. Men lite damm i hörnen spelar väl ingen roll. Ikväll blir det att tända lite ljus nu när vi äntligen införskaffat fler värmeljus, mysfaktorn blir hög!

Nu håller jag tummarna lite och kastar mig i soffan och kollar lite på teve! :-)

Fortfarande lungt...eller?

Njae, det är frågan.

Gårdagen var väldigt lugn....ja, förutom magvärken så. Fan att det ska göa så ont?? Men lite Alvedon och vila gjorde susen tror jag. Idag känns det lite bättre..men man ska väl inte säga för mycket för då startar väl allt igen? (Hoppas inte!)

Anders var också lugn igår...eller ja, vi gjorde inte så mycket. Han åkte och handlade en sväng men sen var vi mest inne och slappade. Känns både bra och dåligt. Ska vi någonsin komma igång liksom? Hans skola drar ju snart igång och jag ska väl förhoppningsvis få jobb snart också....så man borde öka takten kanske.
Så fort som jag känner mig piggare ska jag börja promenera på morgonen. Det är faktiskt himla härligt. Lyssna på lite bra musik och bara vandra på. Man vaknar på ett helt annat sätt faktiskt. :-)

Imorron händer det grejer...mer säger jag inte nu. Det är bara att vänta och se. Men jag är förväntansfull!!!

Söndag - i lugnets tecken

Igår var en trevlig kväll. Var hos Nina och lagade mumsiga creps...men tusan va drygt det är att steka pannkakor av 12 dl mjölk. Det höll ju aldrig på att ta slut juh! Men till sist så! :-)

Vaknade imorse med den där bekanta smärtan i magen...tjoho! Here we go again! Så idag håller jag mig i stillhet och vilar mest. Fattar inte att det ska ta så ont första dagen och förstöra en hel dag....tusan också!

Sitter nu och söker en massa jobb. Nåt måste jag ju få tycker jag. Vad gör jag om det inte blir nåt? Usch, det vill jag inte tänka på. Det finns väl jobb inom vården...det brukar ju funka bra.

Annars inget nytt. OS tar slut idag. Jag kommer sakna mina sportmorgnar som jag har haft. Så nu måste jag väl ta mig i kragen och promenera och motionera själv och inte bara titta på dom andra som gör det. En morgonpromenad är ju inte fel faktisk. Men lite bra musik så....det har ju funkar förr! Och sen lite havregrynsgröt på det...ja, det blir allt en bra start på dagen. Fast, har man så här ont i magen och benen är det inte lätt. Så jag får ta det när dom värsta smärtorna har gått över...annars funkar det inte alls.

Dags att mejla iväg lite ansökningar och hoppas på något napp!

Regn regn

Det har verkligen regnat hela dagen idag. Var en sväng på stan med Nina och shoppade loss på lite värmeljus! *tjoho*

Sen blev det middagshandling på Coop och snart ska vi till henne och laga middag. Trevligt trevligt.

Så. nu blir det lite vila....lite korsord kanske? Hmm, kanske det....

OS är botten men städa är toppen!

Ja, så kan man väl säga. De svenska idrottarna presterar kanske inte så himla bra just nu. Trist för Klüftan men men..det kommer fler tävlingar!

Idag har det inte blivit så mycket städande men dock en handlingsrunda på Coop. Det gjordes innan hon hoppade i gropen så nu är helgen fixad. Och varmt är det ute också. Oväntat!

Ikväll blir det tacomiddag....smaskens. Riktig Svenssonmiddag på en fredag. Men gött ska det bli.

Inte så mycket nytt idag. Kollat mest på OS och blivit impad över pingis-Karlsson. Snacka om att va duktig när det gäller. Hoppas bara han får nåt fint och skinande när han är klar! :-)

Nä, dags att se lite sport igen kanske.

Skräpskåpet, plastburkar - blir det lika bra imorron?

Både igår och idag har vi städat ordentligt i lägenheten. Det har dammats, dammsugit, plockat och lagt sakerna på sin plats, städat badrummet, rensat i vårt te-skåp. Detta hände alltså igår och jag tänkte fortsätta i samma stil även idag. Så jag gav mig på det skåp i köket där vi nästan bara har tryckt in grejerna utan att se vad som finns där sen innan. Misstänker att fler har sånna skåp eller? ;-)

I alla fall, där rensade jag idag ordentligt och en hel del kastades, saker diskades upp och ställdes i snygga rader och ordningen var återställd. Och jag kände mig väldigt nöjd! Och som en följd av detta gav jag mig på att snygga upp bland alla plastburkar. För hur man än gör så hamnar dom alltid i oordning och huller om buller. Och när man behöver en burk får man alltid leta efter ett lock som passar. Så nu är också det skåpet organiserat och snyggt. Det kändes ännu bättre!

Nu på kvällskvisten gav jag mig på ännu ett skåp i köket där vi har alla maskiner....elvispar, brödrostar, hushållsassistenter, mixrar, mackjärn osv. Hur håller man det snyggt? Ja, nu är vårt mer organiserat och man ser vad som finns. Jag hittade några grejer som jag inte ens visste att vi hade! :-)

Efter det diskade jag upp en hel del grejer så diskstället är knökfullt med allehanda grejs.

Nu hade jag tänkt ge mig på garderoberna i hallen men då tvekade jag...hallen är nämligen full av saker som ska kastas och till returen så...om jag drar ut allt där blir det bara kaos och då kan fel grejer slängas. Det vill jag inte vara med om. Så det får vänta tills imorron! Jag måste ju ha något att göra så också! ;-)

Nu på kvällen har jag städat till ljudet av Take That och "Everything Changes" skrivan. Det var längesen men texterna sitter där och städningen gick mycket bättre! :-)

Det känns som en bra dag. Mycket har blivit gjort.

Imorron blir det mer rensning och kanske bullbak. Vi har ju redan köpt jäst så.... :-)

Nu får jag sätta mig i soffan med gott samvete.

Ilska

Ja, den fanns här igår kväll...det är ett som är säkert. Men när jag la mig för att sova var den nästan borta. Jag gillar inte att lägga mig och vara irriterad. Idag känns det mycket bättre. Det gjorde gott att sova! Men hur jag ska gå vidare vet jag inte. Jag måste ju säga nåt nån gång liksom...men jag vet inte hur och när. Som vanligt kommer det väl att rinna ut i sanden....hmm, knepigt. Men som sagt, idag känns det bättre.

På programmet idag står en hel del. Det ska städas klart här hemma och frallor ska bakas. En kompis kommer över ikväll och vi ska kika på Project Runway....fast vi båda vet vem som vinner! Men vi måste ju se det klart!

Har kikat lite på OS under förmiddagen. Fast det var trista sporter idag.... typ handboll eller nåt. Astrist. Sen hade dom lite gymnastikuppvisning och det är ju alltid underhållande. Snart dags för Hem till Gården också. Det får jag inte missa. Lite lunch till det kanske och sen på med bra musik och sätta igång med städningen. Musik brukar ju pigga upp lite! :-)

Nån jävla måtta får det ändå vara!!

Jag vet, man ska inte skriva när man är arg men ibland kan man inte låta bli.

Anpassning...vissa vet inte vad det ordet betyder uppenbarligen! Och en i min närhet i synnerhet! Och nej, det är inte Anders!

Fan va arg jag blir. Här lägger jag ner massa tid och sen bara skjuts allt åt sidan bara så där. men sen, om nån timme, då passar det bra. det är jag övertygad om. Då kommer det att ringas till höger och vänster..men jag är fan inte glad i att svara! Vi får se!

Nu: middag!


J*vla Perez Hilton!

Jahapp!

Då var spänningen förlorad!

Varje onsdag bänkar jag mig för att se Project Runway och det är alltid lika spännande! Jag älskar verkligen den serien!

Idag klickade jag runt bland mina bloggar som jag läser regelbundet, bland annat Perex Hiltons blogg. Där står det massa roligt om olika kändisar och massa bilder. Och där....idag....en bild på vinnaren av Project Runway 2008! Fan fan fan!! Det ville jag ju inte se juh! Nu försvann det roliga i att titta!

Men, jag ska inte sluta titta utan jag vill ju se vad som gjorde att h*n vann!

Dags för en städ och tvättdag och handla mat dag! Det är mycke nu! GÖR DET DÅ!!! :-)

Tillbaka

Från våran lillsemester på Gotland. Det var väldigt roligt och bröllopet var jättefint. Och jag grät under första psalmen..och lite mer under själva vigseln. Det var så fint! Att lova varandra kärlek livet ut... :-)

Men det blev lite sova mellan lördag och söndag....vår båt var inställd så vi fick ta den som gick 07.20 på söndagsmorgonen. Det ledde till att vi sova 2,5 timme. Men det gick inte gå tidigt från festen för det var så himla roligt. Så vi sov lite på båten. Men shit vad det gungade. Jag har en liten aning av sjösjukaanlag och när det blåste 17-18 m/s är man inte så kaxig. Det gällde att sitta still. Idag gungar det fortfarande lite men inte så farligt.

Idag är ännu en segdag...har inte riktigt ork att göra så mycket. Vädret är väl inte toppen heller. Ingen inspiration. Inget jobb och massa räkningar....jippie!

Dags att fixa lite middag kanske....det vore inte helt fel.

Bröllop

Vi åker till Gotland imorron för det stundande bröllopet på lördag. Ska bli kul! Jag har inte varit med på speciellt många bröllop. Sist var i Italien 2001 så det är ju ett tag sen.

Det är ju alltid svårt att veta vad man ska ha på sig. men jag kommer köra klassiskt svart och vitt. Vita linnebyxor och en snygg svart topp till. Blir nog lagom fint. Man vill ju inte klä upp sig för mycket heller. Det stod valfri klädsel på inbjudan så det blir nog inte så strikt. (hoppas jag!) Men det kommer vara många barn där så det blir nog lite lekfullt! =)

En otroligt seg dag idag. Fattar inte att vi åker imorron. Har ju en del som ska göras. Byxor ska göras kortare, byxor ska strykas, väskor ska packas, anders ska klippas, kort ska skrivas. Ja, listan kan göras lång.

Så nu är det bäst att ta tag i någon av alla grejer! *tjoho*

Hemma

Ja, då var man Karlskronabo igen! Vi kom ner igår och idag har vi tagit det ganska så lungt i regnet. Typiskt att det ska regna när dom är på besök!

Vi har fixat med taklampan i vardagsrummet och ätit god mat. Nu väntar nog lite speltajm...det brukar ju bli så!

Sista

Då var sista dagen på jobbet jobbad och snart bär det av söderut. Det känns så himla konstigt att det redan gått 4 veckor. Jag trivs ju så himla bra där både med vårdtagare och personal. HImmel vad vi har skrattat under dessa veckor. Jag kommer sakna dom så otroligt mycket! :-)

Nu är det packning som gäller och se om jag får med mig allt, annars får jag väl lämna lite!

Nä, dags att ta itu med packningen. Ska ut i stugan sen och grilla med päronen.

Nästa gång jag skriver är jag hemma igen!

Dåligt!

Uppdateringarna har varit under all kritik. Vet inte varför riktigt för det är ju kul men tid och lust har inte funnits här. Jobbet har slukat allt och när jag väl är ledig är jag i stugan. Men jag har det bara bra! :-)

Åker neråt på lördag. Fasen va fyra veckor går snabbt! Och vad har jag gjort....tja, jobbat och varit i stugan. En helt underbar sommar! :-) Träffat kompisar och chillat. Perfekt i min smak. Jag vill inte ränna runt var enda lediga tid....det är ju inte semester!

Snart ska jag ut i stugan och imorron jobbar jag sista passet, ett kvällspass. Ska bli kul men jag kommer sakna mina gamlingar. Speciellt vissa.....!

Dags att hänga lite tvätt och sen ut. Kanske lite metning? Det gick tydligen inte så bra igår för mamma och pappa! :-)
Men jag brukar ju ha tur när det gäller napp!