En kortis


Har vart uppe i Nynäs i en vecka där vi hade jättetrevligt! Min bror kom ut till Anders föräldrar och det var jättekul! =)

Nu är vi tillbaka i Karlskrona igen och nu är det bara uppsatsen som gäller! Som vanligt har jag skjutit allt framåt så nu sitter jag här med stress och panik och vill helst slippa hela skiten! Men jag vill bli klar med uppsatsen så jag kan lägga den bakom mig sen! =)

Därför kommer det bli lite bloggande framöver! Jag sitter förvisso mycket vid datorn men bara med Word och skriver så tangentbordet ryker!

Först plugg och sen nöje!

Nån som har några bra knep så att man kan sitta uppe länge på kvällarna? Jag har en tendens att bli trött ganska tidigt...jag måste utnyttja alla dygnets timmar nu! *hjälp* Jag som älskar att sova! =)

Jaja...back to work!

Vi hade i alla fall trevligt sällskap!


Så skulle man kunna sammanfatta lördagskvällen!

Eurovision blev ju inte riktigt som jag hade tänkt och trott, jävla skit! *grrr*

Jag trodde allvarligt att Sverige skulle komma top 5 för The Arks låt är så himla stark och bra men tydligen gick det inte hem i stugorna i Europa! Men vi fick i alla fall röster från våra kära grannländer! =)

Dock tycker jag att allt snack om öst mot väst är lite uttjatat!! Allt handlar om att östländerna tycker det här är mycket roligare än vi i väst som har varit med väldigt länge medan för några länder så är  Eurovision fortfarande väldigt nytt och spännande och någonting som alla är engagerade i!
Sen ska väl vi i Norden inte klaga på andra som "kompisröstar" - vad gör inte vi då? Vem gav vi våra 12 poäng till?? Jo, Finland! Och av vem fick vi 12, 10 och 8 poäng från?

Det handlar mycket om att vi i Norden har liknande musiksmak och detsamma gäller för östländerna (intressant defininition, vilka länder är det egentligen?)
Orsaken till att vi bli irriterade är att östländerna är fler och vi förlorar således!

Sen kan jag hålla med om att mer och mer blir Eurovision en showtävling och inte en musiktävling. Det var inte många bidrag som inte hade en spektakulär scenshow. Dessutom var det kul att ett bidrag som inte hade en scenshow vann! Sen tycker jag att alla länder som sjunger på sitt hemspråk förtjänar extrapoäng! Det var ju så det hela började, alla sjöng på sitt hemspråk!

Jag har inget emot årets vinnare! Det var en finstämd ballad och hon hade en vacker röst! Sen tycker jag att alla taskiga jämförelser om att hon skulle vara lik Göran Persson är bara dumt! Bara för att hon inte är stöpt i samma form som alla sångerskor bör vara så behöver man inte kommentera hennes utseende! Skönt att se nån som inte är fylld med silikon eller botox! =)

Det enda sura med ECS är ju att Sverige måste kvala och jag undrar vilket bidrag som lämpar sig för nästa års final? Det måste ju tydligen antingen vara helt crazy eller en stilla ballad! Annars försvinner låter i det enorma skval som blir när allt låter lika!

Jag tycker att The Arks låt är så himla bra och det kommer stå sig länge! ESC var väl bara inte redo för en sån bra låt helt enkelt! Deras karriärer går inte under bara för detta!

Sverige kommer resa sig till nästa år. Frågan är bara om Björkman bör sitta kvar? Kanske det är dags för lite nya vindar i schlager-Sverige? Så vi kan hitta fram till ett nytt sound? Ja, vi får väl se!

Har jobbat idag på skolan. Det var kul men fasen vad vissa elever kan vara jobba och irriterande! Började fundera idag om jag verkligen vill jobba med det här varje dag?
Alltså, det har gått bra men tyvärr så finns det en fåtal elever som kan konsten att sabba allt! Men jag fick bra pli på dom till slut och dom lyssnade på mig! Men det är svårt attt gå in som vikare och inte kunna namnen på eleverna. Där har man förlorat väldigt mycket! Men, allt som allt har det varit väldigt roligt! Ser framemot när jag ska vara där i en vecka för de elever jag ska ha då känner jag och kan deras namn så det ska nog gå bra! =)

Nu ska jag vila lite, sen packa och hämta Anders! Vi sticker norrut imororn. Måste bara fixa bilen först. Hoppas det blir bättre och att dom kan fixa till det!

Nu är jag trött och svamlig känner jag...bäst att sluta.....nu!

Dagen E - E som i Eurovision Song Contest!


Ikväll smäller det!!! :-)

Ska bli så himla roligt och kolla i år igen! Det har ju blivit några finalen genom åren och de flesta finns på video också. Önskar bara vår video fungerade så jag kunde se lite gamla finaler som uppladdning..men men...får väl bli nån annan dag!

Har städat och pysslat lite idag inför den lilla sammankomsten ikväll, ska bli mycket trevligt! Hoppas bara det inte är sånna som sitter och snackar när låtarna spelas, sånt gillar jag inte! Då ska man vara tyst och lyssna! Jaja, får väl se hur det går!

Jag har inte sett några av programen inför ESC så jag vet inte hur de andra låter, utom de som gick vidare från semifinalen vill säga! Det är något visst med att bara höra bidraget en gång, så ska det vara tycker jag!

Självklart håller jag alla tummar för The Ark och jag tror dom har en väldigt stor chans att vinna hela tjotablongen faktiskt! Men dom hamnar i alla fall top 5! Jag hoppas verkligen att en bra låt vinner i år så det inte bli nån som vinner bara för att dom hade ett häftigt framträdande....är lite rädd för aluminium-mannen från Ukraina. Har inte hört låten dock men han verkar vara en stor favorit! *skrämmande*

Ska fixa lite till nu innan det är dags för middag och sen ferre! =)

What can I say, and finally our 12 points goes to.......SWEDEN!!!!!

(sånt vill man höra massor av ikväll!!!!)

Fredag


Det har varit en intressant dag idag! Har varit vikarie för första gången (ja, jag räknar inte med dom gånger det hänt när jag haft praktik och varit vikarie) och sammanfattningsvis har det gått bra!
Det är inte lätt att komma in i en klass som man inte känner och försöka göra nåt bra av det! Dessutom på en fredag och många är så trötta och bara vill hem. Men efter omständigheterna gick det bra och jag hoppas att jag inte gjorde allt för många "fel"!

Sen idag blev det lite handling och middag och sen hade jag tänkt städa inför Eurovision-kvällen imorron men jag får se hur mycket det blir....känner mig himla seg och trött efter middagen!

Har haft ännu ett trevligt samtal med min bror idag, ska bli kul till helgen. Det ser jag framemot! =)

Fick en stooooor elräkning idag! Alltid lika roligt att få dom! Nån som frivilligt vill betala en? ;-)
Vill inte se räkningar....dom vållar bara ont!

Anders sitter och kollar på nåt teve-program men jag höll på somna för det var så långsamt...hehe! Och nu kallar han mig ett barn av MTV-generationen! Nej då, men det var verkligen lånsamt men stillsamma bilder och lågmält tal och när man redan är trött så kan sånt ta knäcken på en!

Men snart hoppas jag att jag piggnar till så det blir lite städat iaf, kan ju vara skönt att gjort nåt innan imorron iaf! Fast det hade varit skönt att sova tidigt och sen kliva upp tidigt imorrn och börja pyssla på. Ja, får se hur det blir!

Ha en fin fredag! =)

Bara en dag kvar nu!!!! The Ark kommer top 5 men man kan aldrig veta hur alla länder röstar men innerst inne tror jag tror att dom vinner! :-)



Torsdag...


Lämnade bilen till doktorn idag, ska bli så skönt att få det fixat så jag slipper oroa mig hela tiden!

Sen blev det en härlig promenad hem utan regn och om ca 2 timmar ska jag gå tillbaka och hämta våra racer! =)

Annars har jag läst lite i en bok, tråkig förvisso men den måste vara med i uppsatsen. Ska lägga mig och läsa mer nu. Hoppas bara att jag inte somnar för jag börjar vara lite småtrött nu! Har ju varit uppe med toppen imorse och igår....*snark* Och jag som älskar att sova....mycket, ofta och länge! *hehe*

Snart bär det av norrut, mot Stockholm. Ska bli skönt att komma bort lite men jag hoppas jag får skrivet en massa på uppsatsen också...känns lite svårt just nu men jag bara måste!! Så är det!!

Ja, back to the books....

:-)

Måndagens andra - dessa jäkla telefonförsäljare!


Det här med sånna som står vid mataffärer och ska kränga mobiltelefoner, antingen från Telenor, Vodafone, Campus Mobile eller nåt annat skräp...dessa gör mig tokig snart!

Via telefon kan man ju stoppa telefonförsäljare på ett enkelt sätt men hur undviker man dessa utan för affären när man ska in där och har kanske lite brottom?

Inte vill man bli stoppad av nån dryg kille i 20-års ålder med backslick och trendiga kläder som säger:

-Tjeeeenaaa! *ler stort* Får jag fråga, vilken mobiloperatör ringer du med idag?

De flesta gångerna har jag bara sagt att jag inte är intresserad och att jag gärna ringer med Telia för att jag älskar att slösa med pengar! Men jag känner att det börjar vara lite gammalt och jag vill gärna ha nåt nytt att säga! ;-)

Hörde på Rix MorgonZoo för ett tag sen hur Roger brukade göra. Han säger att han har företagstelefon och det brukar tydligen funka. Och sen hade Gert nån bra kommentar som jag tyvärr inte kommer ihåg!

Iaf...precis det här hände idag utanför Willys! Telenor stod där med sitt jävla tält mitt framför ingången och på vägen dit alla vagnar stod. Vi såg dom redan när vi parkerade och vi svor redan över deras existens och jag funderade ut vad jag skulle säga denna gång. Till saken hör att jag var gymt kissnödig och lite allmänt irriterad så det var ju ett väl valt tillfälle! =)
På grund av dom tog vi ingen vagn idag utan släpade runt på en jävla tung korg istället! Jag trodde att vi skulle slippa dom om vi inte tog en vagn utan bara gå in utan att titta på glinen, men ack så fel jag hade!

När vi nästan var inne (skulle bara svänga runt hörnet och sen in i butiken) så kom den stereotype killen fram och frågade sin typiskt stereotypa fråga:

-Tjeeeenaaaa! *ler stort* Vilken mobiloperatör ringer du med idag?

Då laddade jag från fötterna och sa högt och tydligt (sambon återberättade det sen för mig hur högt jag hade sagt det!):

-Vill jag ha Telenor så kontaktar jag er, okej??

Sen slog jag ihop med händerna, vänder på klacken och går in i butiken varpå dumskallen ropar:

-Men vad ringer du med idag???

Varpå Anders blev irriterad och räckte finger bakom ryggen! Allt jag hörde från honom var ett litet

-Ååahh?!

Okej, det var kanske inte heller det bästa sättet men jag har provat många!
Det funkar inte att vara snäll och vänlig.....då bara pratar dom mer! Måste det gå så långt att man måste vara otrevlig mot dom? Förstår dom inte vad ett "nej tack" betyder??

Nej, huvva för sånt folk!

Ha ni några bra förslag på vad man kan säga till sånna försäljare?

Har ni nåt som funkar bra??

Ja, då har jag fått ur mig det! *hehe*


Måndag - givande, intressant, roligt och gav eftertanke



Idag var vi och lyssnade på Benny Grünfeldt på Kallingeskolan vilket var väldigt intressant. Han överlevde Auschwitz och var många gånger väldigt nära döden men som genom flera mirakel klarade han sig. Nu tänkte inte jag sitta och återberätta allt han sa för då blir det verkligen inte detsamma som att lyssna på honom men han är värd att höra på. Speciellt med tanke på det klimat vi har i Sverige idag där nazismen har smugit sig tillbaka in i samhället. Dagens nazism är inte den som var i Tyskland då utan den har tagit sig andra former men den finns ändå där vilket skrämmer mig. Det var två väldigt korta timmar för tiden gick väldigt fort och jag önskade att han kunde ha pratat mer. Jag är lite nyfiken över varför han just kom till Sverige och hur han kom hit. Och hur han har upplevt det svenska samhället. Fast det är så typiskt att alla sådana frågor kommer efter man ha lyssnat och åkt därifrån. Det var en väldigt intressant och givande förmiddag!

Jag tycker det är svårt att försöka sätta sig in i hur det kan ha varit. För mig är det näst intill omöjligt att försöka känna efter hur jag skulle ha mått. Naturligtvis hade det varit en mardröm men det är som att det tar stopp. Innerst inne kanske jag inte vill kunna sätta mig in i hans känslor för att då blir det för jobbigt och man kanske hamnar i en djup depression av bara tanken att förlora hela sin familj och släkt.
Jag beundrar verkligen honom som orkar åka runt på skolor och berätta och föra detta vidare så att det inte händer igen.

Sen var det väldigt roligt att vara tillbaka på skolan och många lärare hälsade glatt och undrade om jag var tillbaka igen. Känns så himla roligt att man blir glatt mottagen där igen. Jag träffade inte så många elever men några hälsade igenkännande medan flera tittade lite frågande på mig, precis som att de kände igen mig men undrade om det var jag och vad jag gjorde där! Ganska roligt! =)
Innan vi skulle gå, Anders följde med idag, så stoppades jag av biträdande rektorn som undrade om jag hade några håltimmar nån gång om jag kunde vikariera lite. Självklart sa jag och hon skrev upp mitt nummer. Snacka om att jag blev förvånad när hon ringde nu i eftermiddags när vi kommit hem och ville att jag skulle vikariera. En SO-lärare var sjukskriven och jag skulle få ta hela denna vecka plus måndag nästa vecka. Kändes så himla roligt att dom ringde till mig! =)
Dessvärre håller jag på med uppsatsen och känner att jag inte kan "ta ledig" så många dagar från uppsatsen med tanke på att vi åker till Nynäs om en vecka och kommer hitta på lite där. Dessutom ska vi träffa min bror och han ska följa med till Nynäs och sova över vilket ska bli så himla roligt! =)
Så jag ska jobba på fredag och preliminärt på måndag. Då har jag lite press på mig att jag  måste jobba bra nu i veckan och jag kan verkligen behöva en spark i ändan ibland! *hehe*

Så det har varit en bra dag idag. Måndagar är inte då dumma när allt kommer till kritan!

Jag hann inte mer än sticka in nosen på skolan så vill de att jag ska jobba. Dessutom ska jag ju jobba där hela vecka 22... =)

Dags att läsa lite kanske.....

Söndagsduktig


Ja, denna dagen blev ju inte alls som vi hade tänkt från början! Hade ju planerat att åka ut i skärgården, till Utlängan närmare bestämt och ha med pick-nick och bara vandra runt och njuta. Men sen så blev Anders dålig och vi åkte aldrig. Trist till en början men det blev ju bra ändå!

Först fick vi sova ovanligt länge. De senaste nätterna har jag sovit riktigt dåligt och nästan vaknat trött vilket har känns surt! Men idag sov jag ända fram till kl 9! Helt otroligt. Det var så himla skönt! Anders låg kvar till typ 11.20 så...han var värst!

Efter en seg start åkte vi till BTH för Anders skulle fixa med uppgifter och jag tog med vår nya bärbara dator ut på sin första tur! Så jag har suttit och arbetat i fem intensiva timmar och fått massor med saker gjorda vilket känns helt underbart bra! =)
När jag bara är hemma är det så lätt att surfa runt och kolla på teve och inte få något gjort alls. Men på BTH kunde jag bara sitta där och jobba, det fanns ingen som lockade med sin uppmärksamhet och det var presic vad jag behövde idag! Så nu kommer jag somna med ett gott samvete!

Sen måste jag få skryta lite. Har sett på aftonbladet och fått höra av min pappa att Sverge vann över Finland i hockey och inte mindre än min gamla gymnasieklasskompis som står i mål, Johan Backlund! (eller Backen som vi kallade honom i skolan...!) Och han gjorde ju en kanonmatch för Tre Kronor ikväll! Så himla roligt för honom! Han har ju varit ruskigt duktig väldigt länge nu men nu kom genombrottet! Så då tycker jag han ska komma hem till Skellefteå AIK igen, nu när de stannade kvar i Elitserien en säsong till. Men jag förmodar att snart lockar NHL och han tar chansen att åka dit! 
Men iaf, min klasskompis - Sveriges hockeyframtid! *hehe* 

Så det har varit en toppenbra dag, trots att skärgårsturen uteblev!

Och den nya datorn är verkligen kanon att skriva vid/med/på?? (vad tusan säger man....??) Ja, ni fattar! Orden bara flöt fram idag vilken var ovanligt!

Imorron bär det av till Kallingeskolan där vi ska lyssna på en man som överlevde förintelsen. Ska bli mycket spännande och intressant. Och där ska det tydligen vara sittstrejk, det ska bli intressant! Så det blir tidig uppstigning imororn bitti! Men det fixar vi!

Tänkte vila mig nu och kolla lite på teve. Vallander går ju ikväll...har ju redan sett den men om jag kommer ihåg rätt så var den väldigt bra. Får kanske kolla lite på den, en liten stund åtminstone!

Imorron är det måndag....en ny vecka med nya mål som jag ska nå! =)

Ett gott skratt förlänger livet

Satt som vanligt och läste på tjuvlyssnat.se som är min nya favoritsite! =) 
Läs och njut!


"Men ge mig din position så lovar jag att skicka röksignaler imorgon"

Centralstationen, Göteborg


Det är sent en natt och två tjejer ~20 pratar med en kille ~20. Killen är ganska full och försöker stöta på tjej 1, som verkar vara ointresserad.

Killen (till tjej 1): Vad heter du?
Tjej 1 svarar inte.
Killen: Men snälla, säg vad du heter!
Tjej 2: Men? hon har samma namn som i en Mauro Scocco låt.
Killen (tänker efter i några sekunder innan han svarar): Lilla sparvöga?


Hämtat från tjuvlyssnat.se

Det är liksom inte alltid hissen går ända upp! =)






 


4-års dag! :-)


Det firade jag och Anders igår! Då hade vi varit tillsammans i 4 år! Kan inte fatta att fyra år kan gå så himla snabbt!

Efter att vi kört mamma och pappa till flyget, åt vi på en mysig restaurang inne på Trossö. Mycket god mat och trevligt sällskap!

Jag hade köpt ett nytt brythjärta och jag hade låtit gravera in våra namn så nu har jag ett nytt skinande hjärt-halva runt halsen där det står Anders....väldigt härligt! Har ju velat ha det jättelänge! =) Och Anders blev också glad! Jag ville inte behålla dom gamla med tanke på vem vi fick dom av!!!!

Av Anders fick jag en karaff som hör till den skål jag fick i julas samt Marie Lindbergs nya skiva! Den har jag inte hunnit lyssna på ännu men det blir kanske imorron!

Inom kort kommer bilder på de fina presenterna!

Älskar dig gubben! *puss*

Långledig och trevligt besök


Det har varit väldigt trevliga dagar med besök av mina föräldrar. Därav min frånvaro här på bloggen.

Vi har hittat på massa saker varje dag och det var riktigt roligt att träffa dom igen. Det går ju väldigt långt mellan varven vi träffas. Sist jag träffade mina föräldrar var i början av januari så det var kul att ses igen!

Tempot har varit högt och vi har avverkat en hel del mil, skulle tippa ca 80 mil eller så! Vi var en sväng till Malmö och på tillbaka vägen körde vi runt lite i Skåne och kikade. Dagen efter bar det av till Glasriket vilket var uppskattat då mina föräldrar inte varit där. Sen har det blivit lite småkörande hit och dit inne i stan och annat fram och tillbaka. Tur att vi har en nyare bil. om vi hade haft kvar Saaben hade detta varit svårt att genomföra, den jäkeln vars motor dog så fort man svängde och körde på tvåan! *grrr*

Vi kollade på en brasa på Valborgsaftonskvällen men vi fick inte höra några traditionsenliga sånger tyvärr. Men brasa blev det, fast den brann ner snabbt men det blev ju bra grillglöd ganska snabbt för dom som väntade med korv och annat grillbart!

Igår var vi och lyssnade till Björn von Sydow som maj-talade här. Tycker första maj är en riktig svensk tradition och jag får lite rysningar när demostrationståget kommer med en orkester längst fram och sjunger. Det är häftigt på nåt sätt! =)

Helgen har bjudit på många skratt vilket alltid piggar upp!

Nu är det tillbaka till vardagen igen men uppsats för hela slanten. I dag har jag desperat letat efter norska betygskriterier utan framgång. Nån som vet var man kan hitta dom?!

Har liksom blivit lite daga-vill, fattar inte att det är onsdag redan! Det känns ju som söndag eller måndag. Har ju mitt favvo-program ikväll, Top Model! Där behöver man inte tänka utan bara sitta ner och glo. Sånt program kan vara väldigt befriande ibland. Eller som att läsa ett nummer av Cosmopolitan eller Hennes där man läser om vad som är inne och väldigt viktigt just nu bland trender och annat "världsviktigt". En skön kontrast till alla kursböcker!!

Ja, nu ska jag återgå till lite letande på norska utbildningssidor...sen blir det lite teve!