En speciell helg

Helgen har varit väldigt speciell. Väldigt rolig och vi har hittat på en hel del men samtidigt har jag funderat otroligt mycket. Och det har varit djupa grejer också. Har börjat gråta ibland.

Men det är inget med mig och älsklingen eller så. Vi har det bara finfin ihop! =)

Men ibland behöver jag fundera och då gör jag det ordentligt. Det är som om hjärnan behöver sig en omgång av funderingar och en ordentlig genomkörare. Och det känns faktiskt bra. Trots att det jag fruktade mest hände lika fullt. Jag lider verkligen med dig vännen! Önskar jag kunde göra nåt!

Igår var vi taxi åt våra vänner vars bil har gått sönder vi vi körde dom till Coop så dom fick storhandla och jisses va mat dom handlade! =) Nu har dom mat så dom klarar sig ett bra tag framöver! Sen blev vi bjudna på middag hemma hos dom och det var riktigt gott och trevligt. Sen blev det lite filmtittande också. En klassisker, Ghost. :-)

Idag har varit lite lugnare. Vart hos Nina som fyller år men hon var mest bakis, haha! Men det var trevligt iaf! LIte att skratta åt! :-)

Nu sitter och åter och funderar och lyssnar på Coldplay på youtube....bra musik det där! Passar bra till hur jag tänker och känner just nu. Lite lagom deppigt!

En speciell helg läggs till handlingarna. Det har varit bra på dom flesta vis.... jag har lärt mig massor!

Imorron börjar en spännande vecka på jobbet. Hoppas jag får lite struktur på hela verksamheten så här andra veckan. Men det känns bra. Väldigt bra.

Glad

Första jobbveckan är avklarad och det känns toppen. Trivs verkligen bra där, både med barn och personal! :-)

Kände mig lite risig igår och börja på en förkylning men med lite Berocca och Alvedon så....det gjorde nog susen! Idag känner jag mig betydligt piggare men det kan ju bero på att det är lördag imorron och jag får sova ut.

Dagen har varit riktigt toppenbra. Direkt efter jobbet träffade jag min käre kompis Anders från Karlshamn för en fika som istället blev middag. Det har varit riktigt trevligt och vi har pratat på som vanligt. Jag kan verkligen prata med honom om allt och detsamma gäller han. Önskar bara vi kunde sitta och prata så här lite oftare men jag är glad för hans skull att han trivs I Borås och på utbildningen. Och boendet, tjoho vilket palats!
Tiden gick som vanligt fort och helt plötsligt var det mörkt ute och dags att åka hemåt...trist att veta att det blir en stund till nästa gång. Men, jag är tacksam för den här gången. Vi har det alltid så trevligt.

Så nu är det snart dags att sova. Ska ut och fika med Nina imorron...lite förberedelse inför kalasfikat på söndag. Jag ska fixa de sista paketen också..men jag vet vad jag ska köpa så det är lungt.

Många tankar som snurrar. Mycket som har sagts under dessa timmar och mycket att ta in. Jag gillar verkligen att ha sånna djupa samtal som gör att tankarna inte stannar av utan fortsätter att vandra vidare in på nya frågeställningar och vinklar på diverse problem. Lite stimulans för hjärnan. Det kanske den mår bra av?! :-)

Tunga steg

Det var med tunga steg jag gick från bilen idag efter jobbet.

Idag öppnade jag dagis och var på plats 05.50 men själv hoppade jag ur sängen betydligt tidigare, närmare bestämt 04.20! Det är inte roligt att kliva upp så tidigt. Jag kände mig som en tjuv om natten när jag gick till bilen kvart över fem.

Jobbdagen har varit bra men jag var trött när jag kom hem efter 12 idag. Så nu har jag vilat, eller ja, sovit rättare sagt. Fasen va gött det är att somna i soffan. Så nu är det snart middag och sen lite slappish framför teven tror jag. Inte många knop här inte...hehe. Kanske en sväng till Nina eller om hon kommer hit...det vet jag inte. Det är ju Top Model juh!

Nä, nu får Anders komma hem från sitt fotograferande! Tycker det är dags för middag nu.

Första dagen!

Då var första dagen på nya jobbet avklarad och det känns riktigt bra.

Det var väldigt många sjuka idag och bara 6 barn på hela förskolan så jag fick en mjukstart kan man lungt säga. En klar fördel tycker jag då jag hinner lära känna några barn åt gången. Det är ju en hel del namn man ska minnas!

På eftermiddagen var vi ute en stund men det började regna ganska mycket så vi gick in igen. Lite mysigare inne än ute i spöregn.

Det enda nackdelen är väl att det ligger lite långt ut och det tar ca 30 min att köra. Tyvärr kan jag nog inte samåka med någon men men...det får väl gå. Det är ganska skönt att köra bil själv och skråla högt till radion men samtidigt är det inte lika roligt att tanka så himla ofta men men...!

Ikväll har det varit vila...jag somnade lite på soffan...oopps! Snart ska vi se "I ditt ansikte". Ska bli spännandet att se vart han ska ikväll och om det är lika kul som sist. Det kan ju finnas en möjlighet att jag somnar innan. Det har ju hänt innan!

IKEA-shopping

Ett besök på IKEA stod på schemat idag. Halv tio styrde Nina och jag kosan norrut mot IKEA Kalmar. Först en snabb sväng på stan då Nina skulle köpa en ny vinterjacka, riktigt snygg var den! Sen ut på IKEA.

Jag hade en väldigt strikt budget. Jag skulle från början bara köpt kronljus och värmeljus men på något mystiskt sätt var det fler saker som hoppade ner i vagnen. Tre par tofflor till Anders, en kakform till mig, batterier, sugrör, presentpapper och ja, det var nog allt. Det blev den stora totalsumman av 282 kr. Inte så farligt ändå. Jag hade ju kunnat köpa en hel del utöver detta men jag var duktig och höll igen. Men tänk allt fint jag såg. Alla fina sängkläder, kuddar, tavlor, små lådor att he småsaker i, alla fina överkast, alla fina lampor...ja, listan kan göras lång. *hihi*

Men jag är nöjd. Snart ska även kakformen invigas.

Ikväll har vi avnjutit fruktsallad. Jag satt och hackade den jättefint och Anders vispade grädden. allt såg jättegott ut men när jag väl ska äta det så nej, det var inget vidare. Ofta är det så. Jag gillar att förbereda och tillaga men när det kommer till själva ätandet tycker jag ofta inte det är gott. Varför är det så?? Jaja...mer till Anders iaf!

Börjar känna mig lite sjuk. Nina är riktigt förkyld så jag har en misstänkt när det gäller spridandet av bacillerna. Men jag hoppas jag slipper undan. Har ju ätit massa frukt (ja, jag åt lite iaf) samt ett glas Berocca så jag hoppas bacillerna inte stannar länge hos mig. Men jag känner att jag har ont bakom ögonen och det brukar betyd att förkylning är på ingång.

Nåja, det vore kanske en idé att gå och lägga sig tidigt då. Ska ju assistera Nina imorron i hennes bullbak. Inhyrd expertkommentator liksom! :-)

nattinatti!

Nu känns det helt klart!

Nu känns det som om jag kan skriva det utan att känna oro!

Jag har fått jobb och denna gång som förskollärare! Det känns riktigt roligt och det ska bli en välda utmaning men framför allt riktigt roligt att jobba igen! :-) *tjoho och jippie*

I måndags var jag på intervju och fick veta samma dag att jag fått jobbet. Jag skulle egentligen börjat 1 oktober men igår frågade dom om jag kunde börja redan på måndag och det var naturligtvis inga problem för mig. Jag ville ju börja tidigare! =) Igår bestämdes min lön och idag fick jag veta mitt schema så allt känns så himla himla bra just nu! en stor lättnad infinner sig. Skönt att slippa oron hur räkningar ska betalas osv.

Och mitt schema känns riktigt bra. Har faktiskt sovmorgon på måndagar, kan det bli bättre? ;-)

Så idag är min sista lediga dag på ganska länge nu. Känns bra men samtidigt lite trist. Hur ska jag nu få veta hur det går i Hem till gården?? Min favvoserie nr 1! Men jag får väl googla mig fram eller så! Jag överlever nog.

Imorron blir det som sagt IKEA, om inte Nina har däckat i sin förkylning. Men jag hoppas det blir av!

Sen hade det varit roligt att gå på bio...men jag vet ju att pengar är ju ingen direkt lyxvara här i hushållet så det får kanske vänta till sen. Jaja, dagens i-landsproblem liksom!

Nu, lunch och Hem till gården!

Behöver jag tillägga att jag är riktigt riktigt riktigt glad! :-)


Imorron får jag veta

Ja, då kommer lite mer specifik information om det kommande roliga. *tihi*

dagen har varit bra. Sett hela två Beck-filmer, mycket trevligt tidsfördriv. Men jag tycker dom är allt lite spännande så jag föredrar att se dom i fullt dagsljus! *haha* Så ingen ikväll alltså.

Har sett ännu ett Top Model. Råkade få veta vem som vinner. Fan, det vill ju inte jag veta. Men men, det ska bli spännande att se vem som kommer till final med ....., henne!

Imorron blir det att baka lite bröd och förbereda sig mentalt inför IKEA på lördag och det faktum att jag bara ska köpa ljus och inget annat. Nina ska däremot handla betydligt mer men jag ska bara handla ljus, värmeljus och kronljus! Och jag får inte handla nåt mer. Jag har ju typ inga pengar! :-( *buhu*

Men, snart sova och imorron bitti är det dags för prommis igen! *tjoho*

Snart så

...vågar jag skriva det men inte riktigt ännu. Känns fortfarande lite osäkert.... vill få reda på en grej till bara sen ska väl allt kännas okej. Det är ju så långt bort liksom... varför kan det inte vara nu?

Jaja...men det känns väldigt väldigt bra! Och nej, vi ska inte ha barn eller så!

Vart på stan och shoppat lite presenter idag...nu är det bara det jobbigaste kvar, att posta paketet! Det brukar vara det allra svåraste. Handla present, helt okej. Posta paket, jättesvårt! :-)

Vågar inte

Nej, jag vet inte om jag vågar skriva det här... har inte riktigt fattat vad som hänt ännu. Allt gick ju så snabbt.

Men det känns bra, riktigt bra! :-)

En helt vanligt måndag som blev så här himla bra, vem hade kunnat tro det??

Mästaren

Måste ju få skryta lite om mina bowlingframgångar igår.

Ojoj va stryk dom andra fick! *moahaha* (lika förskynt som vanligt!)


Det var ju ett tag sen vi bowlade, nån gång i våras tror jag. Och då gick det inte så där jättebra men jag kom över 100 på bägge serierna.

Nu var det en ny hall och nya klot. Hittade ett som var riktigt bra faktiskt.

Första serien är ju alltid lite annorlunda..man liksom känner sig fram. Men det kändes bra att börja hela tävlingen med en strike. Yes, that felt goood!

På första serien blev det 141 poäng och på andra 164. Jag är riktigt nöjd, 305 på två serier.

Killarna tyckte det inte var så kul att få stryk kanske men va tusan....det var riktigt kul! Nina kämpade på bra trots två bakåtkast! Men det bjöd hon på! :-)

Nina gav mig även ett bowlingnamn, Barry with boobs! Och det passar ju ganska bra! Bowlingen ligger nog i generna!

Idag blir det konstutställning (eller en konstig utställning!)

Bowling

Det som står på programmet ikväll är bowling med några kompisar. Det ska bli skoj för det var ju ett tag sen man svingade klotet! :-)

Dagen har varit väldigt lugn. Jag fick ta sovmorgon från promenaden och det kändes väldigt lyxigt. Men imorron är det prommis osm gäller igen.

Idag har det blivit lite TV-tittande samt en Beck-film. Den senare var helt okej. Längesen jag såg den faktiskt.

nu väntar lite middag och sen iväg och bowla. Hoppas bara jag tar mig över kärringgränsen på 100 poäng!

Jul, jul, strålande jul!

Läste på aftonbladet.se att Kristian Luuk ska bli ny julvärd och tänkte delge detta för älsklingen. Då lät det så här.

Jag: Kristian Luuk ska bli SVT:s nya julvärd
Han: Men jag tittar inte på jul¨


Tyckte det lät så himla roligt. Som att jul är nåt man ser på TV! :-)

Vaknade till rösten av....

... Jan Björklund! Huvva och fy och usch va hemskt!

Vem som helst men inte han!

Det var nyheterna på radion och han babblade på. Och som vanligt med politiker lyssnar jag inte när dom börjar prata. Munnen går, ljud kommer ut men öronen stänger av helt!

Jaja...så är det med den saken!

Ska titta på sista avsnittet av Sex and the city ikväll. Och jag kommer att grina, som vanligt. Igår var det ju det berömda "go get our girl" och då ryser jag till i hela kroppen och tårarna kommer lite. Jag vet, jag ÄR en SATC nörd men en stolt sådan!

Prommis

Har jag varit ute på imorse. Trots att jag inte mådde helt hundra och tvekade men jag tänkte, va fan! Kom igen nu! :-)

Så jag tog med mig Mp3n och gick ut och det var ganska skönt. Men jag fick riktigt ont i min stukade fot..men jag bet ihop och vandrade vidare. Men det blev en lite kortare sväng idag..men jag var ändå ute i 30 min så det är helt okej.

Anders låg och sov när jag kom tillbaka, så jag puffade lite i honom. Snacka om att vara morgontrött.

Snart bär det av för att hämta Ninas dyrbara last...det kommer att bli bra det här tror jag!

Nu lite brunch kanske..det är ju min specialitet!

Livstid

Det är boken som har funnits i mina öron de senaste dagarna. Riktigt lyxigt att ha någon som läser för en. Är det kanske därför ljudböcker har blivit så poppis? Man minns när man var liten och föräldrarna läste sagobok för en och man låg bara och lyssnade och såg karaktärerna framför sig. Är det ett sånt tillstånd man vill tillbaka till? Att bli läst för och själv slappna av och låta hjärnan koppla av?

Vad det än må bero på tycker jag det är väldigt trevligt! Men det är avgörande vem som läser boken. Katarina Everlöf läste "Livstid" och gjorde det riktigt bra. Snacka om bra inlevelse. Längtar till nästa bok, hoppas hon läser in den också. Det finns tydligen en direkt fortsättning och den vill jag gärna läsa eller lyssna på så fort som möjligt!

Nu fixar jag in en annan bok på Mp3n och jag hoppas den ska vara bra. "Blocket" av Karin Wahlberg. Det fanns inte så himla många Mp3 böcker men jag gillar ju deckare så den här ska nog vara bra. Den stod ju med på kurslitteraturen så, plus i kanten till mig!

Idag har varit en sisådär dag. Ingen höjdare men jag har fått en hel del gjort. Så, här är listan!

* Att jag pallrade mig ut på min morgonpromenad
* Diskade och gjorde det superfint i köket
* Att få lägga sig i en renbäddad säng och sniffa in doften av nytvättat

Så, dags att krypa ner. Imorron blir en lite spännande dag. Jag har en viktig upphämtning att göra.... som kommer att glädja någon väldigt mycket. Hur mycket vet vi på måndag! *hihi*

Sov gott!

Dagens låt

Dagen har varit bra på alla sätt och vis. Skönt med sånna dagar!

Jag kollar på "Singelmammor" på SVT och den serien gillar jag skarpt! Jag blir så fängslad av deras livsöden och lille Silas är ju bara för söt! :-) I slutet av det senaste programmet spelades "Lean on me" med Bill Withers. Den låten var så himla stark och bra och passade utmärkt in i programmet på slutet. Jag hade aldrig hört låten så idag googlade jag och lyssnade på youtube och blev helt kär!!! Låten är helt underbar! Jag har vid det här laget hört den säkert 30 gånger....och texten sitter där sedan länge. Jag sjönd den i duschen, när jag bakade, när jag gick till Nina, när jag såg Top Model 10. Ja, typ hela tiden!

Så, gå in på youtube och lyssna. Helt underbar! Kul att hitta nygamla låtar! (Jag vet inte hur man länkar från youtube, hehe)

I övrig har dagen varit lite av en bakdag. Två sorter blev det, chokladsnitt och kokosrutor med choklad. Temat för dagen var nog choklad tror jag! :-) Men det blev smaskigt! Jag hade med mig lite kakor till Nina så vi mumsade gott när vi såg Top Model. Det ska bli en underhållande säsong. Sen såg vi även "Vem kan slå Filip och Fredrik"  och det var riktigt underhållande. Många goa skratt blev det. Och Oldsberg, kan man tycka illa om den mannen?? Nej! Snacka om härlig!

Nu blir det sova snart och hoppas på en bra dag imorron me! :-)

Tre bästa sakerna med dagen:

* Min morgonpromenad
* Att bakningen blev lyckad trots allt
* Att Top Model börjat igen!


Sov gott!

helgen

har varit väldigt trevlig på alla sätt och vis. :-)

Mycket prat, lite vin, trevligt sällskap, god mat och många skratt! Fler sånna helger tack!

Nu, lite teve, höra på boken och sen sova!

Ny vecka = nya utmaningar och mål

Så spännande

Dagen har varit minst sagt spännande! :-) Jag blev riktigt glad!

Nu har vi just ätit jättegod middag och helgen är här, supernice!

Ska iväg till en kompis här snart, dricka lite vin och snacka lite skit....härligt.

Kort inlägg....

Kvälla

Har kollat på Idol och på Gardell. Den sistnämnde var mycket bättre! Lockade till några skratt...snacka om att bjuda på sig själv...och Mark!

Idol var väl så där...det känns som om Sverige har fått fram dom så kallade idolerna. Bottenskrapet återstår liksom. Det var vid några tillfällen jag bytte kanal för att det blev så himla pinsamt. Har folk ingen självuppfattning? Och hon stackarn som blivit ditlockad av sin musiklärare! Sa han det bara för att vara snäll eller för att hon råkade sjunga bäst av alla 16-åringar på just den skolan? Herregud! Alla kan inte bli artister för det är få som lyckas.
Jag tänkte på alla som stod utanför...hur många har en rimlig chans att bli stor? Sen tycker jag det är större chans om man skriver eget material och inte sjunger nån annans låtar. En riktigt singer-songwriter. Ja, alla har vi åsikter om detta spektakel! Roligt att se men tur att man kan byta kanal ibland när det blir för outhärdligt!

Snart dags för SATC som vanligt nu på kvällarna. En riktigt god vana. Men igår var jag riktigt trött innan det var slut...det är ju ett gott tecken att man är trött på kvällnarna och inte kan stanna uppe hur länge som helst. Dygnet blir ju helt knas.

Imorron bär det av till flyget och hämta Ninas kompis. det får jag bara inte glömma, *haha*

På promenad genom stan

Efter dagens dos av Hem till gården begav jag mig ut på en promenad. Jag körde in mot stan och gick där istället. Det är lite roligare än att gå runt där vi bor. Hade musik i öronen och vinden i håret. Det var riktigt härligt! Jag gick vid vattnet och jag skulle verkligen inte kunna tänka mig att bo i inlandet utan närhet till havet. Usch och fy!

Sen lite handling och så hem igen. Skönt att komma ut lite. Blir lätt att man bara sitter inne dessvärre.

Nu ska jag surfa runt och se om det finns några jobb att söka. Nåt borde jag ju få tycker jag..men det verkar trögt just nu! *suckar* Jaja...det måste ju lossna nån gång. Så oduglig är jag väl inte??

Jajja..ikväll drar Idol igång igen och det tänkte jag se. Alla tondöva idioter som går dit och tror dom kan sjunga. Har dom ingen vänlig själ i sin omgivning som kan tala om för dom att dom inte kan sjunga? Men nej, då, låt dom bli förnedrade i TV så man kan skratta åt dom! :-) Men det blir ju underhållning till oss andra!

Då var det måndag igen

Helgen gick snabbt.

Igår var vi ute och körde en sväng till Ivösjön med omnejd. Vi var upp en sväng till det förtjusande Olofström. Vi var borta hela dagen och det var riktigt mysigt. Vi hade med oss lunch och åt vid en badplats. Solen lyste och det kändes väldigt avslappnande. V tog en hel del bilder....mest sånna skojbilder från bilen. Tänk va man kan få med på kort från bilen!

Idag har varit en helt vanlig måndag. VI handlade på Coop efter att Anders haft kickoff på skolan. Som sig bör satt vi ett bra tag i bilen på parkeringen innan vi gick in. Det är avslappnande på nåt vis. Sitta och prata och kolla på folk.

Ikväll har vi inte gjort speciellt mycket....ätit middag och pratat....nu kollar Anders på ett program om FRA, det står jag gärna över. Det är ju Sex and the city senare ikväll. Det måste jag ju se! :-) Fast, det är post-it avsnittet....det har jag ju sett ett antal gånger och det är inte så himla bra. Men men...hela serien är helt underbar!