I väntan på de andra så....



image52



Imorron gäller det....tjoho!


Pajen blev ljuvligt god.....snart sängen tror jag...ögonen faller snart ner! Måste ju vara pigg till imorron....då kan man ju inte sova tidigt! ;-)

Jobb, fika, paj, helg

Jahapp...då var det fredag....skönt! Jag tycker dagarna går så himla snabbt...förra veckan satt jag på aktuen...kan inte fatta att det gått en vecka redan!! Skönt att vara frisk i alla fall!

Jobbet flöt på bra idag....eleverna var snälla! :-D

Efter jobbet åkte Anders och jag en sväng på stan....vi hade väl egentligen inget direkt planerat men vi ville koll lite då Melodifestivalen är i stan juh! Och det var ju en hel del grönt och schlagrigt! ;-) Grönt är ju årets schlagerfärg tydligen...! Tog lite bilder som jag tänkte lägga ut lite senare....har ingen ork nu. Är helt slut. Så, vi fikade på stan, strosade runt lite, Anders köpte en tröja och jag letade trosor...men jag hittade inte dom jag skulle ha. Då har dom gått och gjort om dom....gjort dom helt fel. *suck* Men men...

Sen blev det snabbhandling...eller ja, hur det med den saken, på Willys....men trevligt var det! Sakerna inhandlades och just nu står en underbart god purjolökspaj i ugnen och väntar på oss. Vi ska ha det mysig och kolla på "Så ska det låta" och äta en god paj med en ljuvlig sallad! *mums*

Imorron är det födelsedagsfest och schlager från Karlskrona....nice nice!

Snart ringer klockan och pajen ska ut....bäst att stå redo med grytlapparna i högsta hugg!

Skellefteå


Självklart blev det seger mot Brynäs....fast tyvärr så vann även Södertälje.... *grrrr* Men jag hoppas och tror att Skellefteå håller undan i jakten mot en slutspelsplats! :-)


Ett bra resultat och jag får sova med ett litet litet leende på läpparna!

Sängen ropar.....Ja, jag kommer nu!

Å vet ni, det är fredag imorron! *thihi*

Torsdag - en helt vanlig dag i en helt vanlig vecka....typ!


Äntligen torsdagskväll! Dagen har varit lång men bra. Mitt tålamod har verkligen testats idag... *tjoho*

I eftermiddags har jag bara vilat och kollat på teve. Anders var nere på stan en sväng och inventerade diverse parker...och jag tog igen mig...otroligt härligt!

Imorron är det då fredag...helg....vila! Ska bli så skönt att sova lite längre på lördag. Det känns i kroppen att jag har varit sjuk länge. Så vila vila vila heter nog receptet mot det!

Skellefteå AIK spelar en viktig match mot Brynäs idag...dom bara MÅSTE vinna. Kollade just och dom ledde efter andra perioden. Hoppas att det nu håller i sig. Dom behöver alla poäng dom kan få juh!
 
Ja visst ja...de bra saker med idag då....

* Att faktiskt solen visade sig idag
* Egentiden jag fick när jag kom hem - den betyder så himla mycket!
* Anders härliga dans i köket idag....den piggade upp stämmningen runt spisen!

Nu blir det lite vila, dusch och sen sängen. Måste sova tidigt idag....igår låg vi och småpratade en bra stund. Det var i och för sig väldigt mysigt men jag var så himla trött i morse. Men det var trevligt också...ja, ni hajjar.

Dags för duschen då...

Trött trött


Ja, så är det nu. Trött efter en lång dag på jobbet. Men det var skönt att vara tillbaka igen!

Så det blir ett kort blogginlägg idag....


De tre bästa sakerna med idag är:

* Den mysiga kramen jag fick av Anders när jag precis kommit innanför dörren!
* Höra att en elev var glad över att jag var frisk igen, hon hade saknat mig!
* Det positiva beskedet från min kompis - snart är han kändis!


Kollar på Top Model just nu...pausen är över och jag ska bege mig till teven igen. Sen är det sängen...är aptrött!

Vilken fin människa!


Idag hände något som jag inte alls hade räknat med. Anders och jag satt i bilen utanför Coop och skrev handlingslistan då min mobil ringde. Jag svarade och det var läkaren jag träffade i torsdags på vårdcentralen som ringde. Hon ville höra hur jag mådde och hur det hade gått på aktuen i fredags. Det var allstå hon som skickade remissen till akuten och ville att jag skulle undersökas närmare.
Hon blev glad över att höra att min feber var borta och att det inte var hjärnhinneinflammtion som jag hade. Jag berättade att jag fortfarande har ont och då sa hon att det var bara att ringa om det inte har blivit bättre i slutet av veckan.
Jag tycker det var väldigt gulligt och omtänksamt av henne att ringa och höra hur jag mådde. Det har jag aldrig varit med om att en läkare har gjort. Så svensk sjukvård är kanske inte så tokig! :-D

Annars har dagen gått väldigt snabbt....jag fixade lite semlor idag...mums!

Ja, då var det dags för att räkna upp tre bra saker med idag....hmm...


* Att jag känner mig pigg nog att jobba imorron
* Att den omtänksamma läkaren ringde idag för att höra hur jag mår
* Tacksam över att vårt förhållander ser ut som det gör. Det insåg jag efter ett snack med en kompis som inte har det lika roligt just nu. Jag är glad över att jag har Anders.



Ja, det kanske ser fjuttigt ut men so what....så här är det ibland!

Fast Anders kan reta gallfeber på mig också! *grrr* Han och hans vikta kläder!!!! :-P

Nu lite teve och sen sängen! :-D

Dagen innan

Imorron bär det av till jobbet igen och jag längtar dit faktiskt. Jag hoppas jag orkar med hela dagen för vi har konferens på eftermiddagen så vi jobbar till 17. Kan bli i mastigaste laget men det är bara att hålla tummarna.

Idag blir det att plocka och fixa lite här hemma och hålla igång. Men jag känner ju hur trött jag blir efter en stund och då är det bara att vila lite. Men det ska nog gå bra.

Ute regnar det och är allmänt trist. Var är snön?

Jag har nog sakta men säkert börja inse och acceptera att jag inte får se nån riktigt snö denna vinter och det är så himla trist. *buhu* Tänk så härligt det vore att ta fram snöskoveln och skotta lite snö....hmmm, those were the days!

Snart är det dagens höjdpunkt...Hem till gården! :-) Kommer sakna den nu när jag ska jobba igen men...jag överlever! ;-)

Måndag - ny vecka och nya tag

Min första sjukdag inom arbetslivet. Det kändes väldigt annorlunda faktiskt. Men det har varit väldigt skönt att vara hemma då jag inte känner mig helt pigg ännu. Jag har försökt göra lite vanliga saker idag så man sakta men säkert börjar bli sig själv igen! =)

Anders och jag var ute på en härlig promenad i solskenet idag för att få frisk luft och ny energi. Det var verkligen toppenhärligt och jag blev piggare. Sen blev det lite handling och när jag kom hem somnade jag i fåtöljen efter den ansträngda dagen. *hehe*

Sen har jag bestämt mig för att se saker positivt för det är så himla lätt att fastna i det negativa hela tiden så från och med idag ska jag, om jag nu kommer ihåg, skriva upp tre bra saker med dagen som gått. Det kan vara stora eller små händelser bara det har varit positivt och lämnat en glad känsla.
Så, då börjar vi med idag då. Och det är inte i någon rangordning eller så...

De tre bästa sakerna med idag måndag:
* Den härliga promenaden runt Stumholmen med älsklingen idag. Helt underbart!
* Det otroligt roliga och positiva nyheten från min kompis. Men jag får inte avslöja vad det är ännu.
* Att jag börjar känna mig piggare och är snart redo att jobba igen. Det ska bli kul, jag saknar mina små monster.


Så där ja! Då var det gjort...nu ska jag fortsätta med det framöver också. För man ska uppmärksamma det positiva i tillvaron - annars går man under!

It's gonna be sooo goood! ;-)


Det blir inget


Nej, jobbet får vänta. Jag är inte i form för att jobba ännu. Ungarna tar ju massa energi och jag har inte så mycket till övers just nu! Så det får bli min första sjukdag i arbetslivet. Det tar emot men för att orka med resten av veckan är nog detta nödvändigt.

Anders kallar mig för Martin Luther.... :-(

Men imorron ska vi ut på en prommis....så jag kan börja bli pigg igen. Komma ut och få lite frisk luft är nog ett bra steg i rätt riktning.

För jag vill vara frisk nog att jobba. Det är ju så kul att jobba juh! Så det är inget fel på min arbetsmoral...fråga Anders! *haha*

Så idag är det sjukdag nummer 7 faktiskt. *suck*

But things....can only get better....can only get better! :-)

Blir det jobb imorron eller?

Ja, det är just sånt jag funderar på just nu. Jag känner mig inte helt 100% ännu men betydligt bättre än i fredags. Och imorron är elevantalet betydligt mindre för ett helt gäng är på prao så eftermiddagen blir extremt lugn. Just innan lunch kan det vara lite körigt men ja, jag vet inte.
Ska jag försöka jobba eller ska jag stanna hemma en dag just in case....för att ladda upp extra batterier och känna mig närmare 100%?? Jag vet faktiskt inte.
Samtidigt kan det vara bra att vila en dag men det är ju så kul att jobba också. Sen vill jag inte ha nån vikarie springa runt där inne och röja runt *hehe* Jag har ju möblerat om och ville efter lovet starta upp med en ny stil, mer ordning och reda och mer uppstyrt för nu har dom ju lärt känna mig. Nu måste lärandet komma i första hand.
Så jag vet inte alls....ska man försöka eller vara hemma en dag eller två?

Det kan ju vara dumt att börja för tidigt för då kanske jag faller tillbaka och blir hemma fler dagar i slutet av veckan. Ja, lite av ett i-lands problem faktiskt....det känns lite så.

Men jag känner mig så pass mycket bättre att det inte blir något akutbesök i dag...okej, jag har fortfarande ont men inte alls så ont som det var i fredags. Sen har febern inte alls varit så hög som då. Idag ligger den runt 37.5 och om man kan kalla det feber så....ja, den är låg iaf!

Så, jag funderar fram och tillbaka.

Antingen jobba imorron och se hur det går och eventuellt vara borta nån dag senare i veckan eller vara hemma imorron och förhoppningsvis kunna jobba resten av veckan då.

Några bra förslag eller råd?

En helt ny värld

En sådan klev Anders och jag in i idag - dansvärlden!

En kompis till mig skulle tävla i bugg här i stan idag och då tänkte vi åka ner och säga hej till henne. Men vi hann dessvärre inte se henne dansa men vi satt och snackade och hon förklarade hur tävlingen såg ut och det var en helt ny värld. Denna tävling var Distrikt Mästerskap för Blekinge, Skåne och Småland så det var en hel del tävlande. Och alla dansade bugg så det var bra fart på alla paren. Och va duktiga många var, nästan så att jag blev lite sugen själv att prova på bugg...men man måste kanske inse sina begränsningar! ;-)
Men det var riktigt kul att titta på och att träffa henne var toppen! Sen följde vi henne och hennes danspolare och dom åt på Max och vi drack milkshake (jordgubb - den smakade faktiskt lite sommar). Sen körde dom mot Växjö igen och vi åkte och handlade!

Ja, ni som följt bloggen och hur min senaste vecka har varit, måste säkert ha observerat en sak - jo...jag har varit utanför lägenheten idag och inte besökt en läkare! *hehe* Jag har alltså gått ut för att göra annat än att vänta på provsvar. Sanningen är att jag mådde mycket bättre imorse och hade nästan ingen feber. Värken i hals/axeln och nacken var ganska liten så jag tänkte att det kanske är bra att komma ut lite också, lite frisk luft är ju aldrig fel.
Men nu här ikväll börjar jag ångra det lite...kanske blev det lite för mycket? Tänk om febern kommer tillbaka i natt och jag blir sämre igen och då måste jag till akuten imorron? Fan, det vill jag ju inte!

Min huvudvärk blev sämre under kvällen och det berodde inte enbart på Melodifestivalen faktiskt! Och nacken värker nu också....smärtan strålar upp mot huvudet. Ingen vidare behaglig känsla. Så Anders har smörjt med lite reparil och jag hoppas det känns bättre imorron. Jag vill inte till akuten imorron!

Sen ja, kvällens delfinal! Jag tycker helt klart att kvällens bästa låt är Björn Gustavssons kärlekslåt till Carina Berg! Den borde ha gått till final! =)

Men okej, BWO var okej...lagom catchy! Men den andra....ja, tjholahopp....nya Peps liksom. Njae, jag vet inte vad jag tycker om den låten. Jag tror jag har lite emot den breda skånskan....passar liksom inte ihop med sång. Men ja, det är ju en smaksak!

Ja, nu en sista lite iprenare och sen sängen. Och så hoppas jag att jag är piggare imorron, men jag ska nog ändå ta det lungt och inte göra för mycket. Och akuten vill jag inte se igen...huvvaligen!


Snart final

Ja jag vet. Jag är en "På Spåret" nörd! :-D

Strax börjar finalen...kul kul! =)


image51

Visst är dom lite söta? *hihi*


Sen kan jag meddela att det var otroligt gott med köttsoppa till middag...det var längesen!

Nu...final!

Akuten

Dagen började precis som vanligt....över 39 vid 5-tiden. Jippie....ännu en sån dag tänkte jag! Så jag satte mig i fåtöljen och tog alvedon och kollade på Beverly Hills. Värken i nacken hade blivit värre och jag var riktigt stel. Runt 13 ringde läkaren från igår och jag beskrev läget och hon tyckte vi skulle åka in till akuten. Sagt och gjort, mina papper faxades iväg och en timme senare satt vi där. Men som tur var behövde vi inte vänta speciellt länge utan fick komma in rätt snabbt. Sen togs det en hel del prover hit och dit. Det var också en hel del väntande. Strategiskt nog fanns det inga klockor där inne så vi hade inte så stor koll på vad klockan var.

Det läkaren befarade från början var att det möjligen kunde vara hjärnhinneinflammation och det var nog därför jag fick en liten gräddfil. Men dom konstaterade att det inte var hjärnhinneinflammation och det var verkligen en lättnad att höra!

Läkaren klämde på halsen/axeln där lymfkörtlarna var svullna som spelkulor och där jag är jätteöm och han klämde för glatta livet och jag hoppade högt varje gång och påpekade att det gjorde ganska ont.

Så nu ska jag knapra Ipren 3 ggr/dag och har det inte blivit bättre på söndag ska jag komma tillbaka och dom får göra en djupare undersökning med röntgen och grejer.

Huvvaligen, jag hoppas verkligen att jag är bättre till dess så jag slipper åka in och kanske bli inlagd. Jag tycker inte om sjukhus. Det är något med stämmningen och lukten

Men jag blev väldigt bra behandlad idag och för mig var det rekord i antal prover. Men det är ju bra att dom kollar ordentligt. Min sänka hade stigit rätt mycket från igår...och det kan tyda på virusinfektion. Men ja, vi får väl se.
Nu hoppas jag att jag ska känna mig allt piggare och att smärtan i axeln går över så jag kan få sova länge nån gång. Det funkar liksom inte att bara sova 4 timmar per natt och ha nästan 40 graders feber. Kroppen behöver ju vila också.

Nu är jag inne på mitt 4 ombyte idag. När alvedonen sätter fart så börjar jag även svettas i stora mängder vilket gör att det går åt en hel del kläder på en dag. *hehe* fräscht va?

Nä, nu blir det lite middag med älsklingen och sen finalen i PÅ SPÅRET!! *tjoho* Jag har ju mina favoriter....hoppas dom vinner! =)


Kväll


den sänker sig i vår lägenhet. Hur ska natten bli kan man undra? Det känns som om den kommer bli bra...och att jag kanske får sova 5 timmar iaf. Fast det är ju ganska mysigt att kolla på Beverly Hills kl 6.30 på TV3 för att sedan mysa runt med Nyhetsmorgon och Gomorron Sverige. Jag har blivit en rackare på A-ekonomi och vädret! *haha*


har suttit med vetekudden mot nacken nu...himla skönt faktiskt. Man slappar av lite mer. Sen blir det lite reparil också....allt för att slappna av inför natten.

Imorron är älskligen ledig...eller ja, han behöver inte åka på skolan. Trevligt att ha honom hemma...blir ju lätt ensamt på dagtid.

Nä, tillbaks till vattenflaskan. Jag är törstig!

Ett litet virus


Ja, det var som väntat ett virus som har smygit sig in i kroppen. Eller det tror dom i alla fall efter undersökningar och provtagningar. Men läkaren tyckte det var lite underligt att febern var så hög fortfarande. Hon skulle ringa imorron och kolla läget och om jag eventuellt måste sjukskrivas nån dag nästa vecka. Det hoppas jag att jag slipper...vill ju jobba och få betalt juh! ;-)

Så nu är man tillbaka i fotöljen igen...känns tryggt. Men nu börjar jag frysa så febern är nog på gång igen och då ska jag genast ta alvedon igen. För att hålla rackaren i schack!

It sucks to be sick!

Torsdag

Idag började precis som igår. Vaknade med 39,7 i feber och gick och tog två alvedon. Börjar känna av att magen reagerar på alla värktabletter nu, ingen höjdare.

Ringde till vårdcentralen och fick tid i eftermiddag. Ska bli skönt att kolla upp det iaf. Febern är väl en sak men ömheten vid nyckelbenet är lite läskigt. Säkert några körtlar men ändå...man vill ju veta varför liksom.

Så idag blir det ännu en lugn dag framför teven....sova lite, äta lite glass, sova lite mer, kolla på daytime teve, sova lite till.

Sen har jag just tagit en dusch...det var väldigt härligt. Då känner jag mig lite fräschare i alla fall och kanske lite piggare. Nu när man ska ut bland folk så kan det vara trevligt att känna sig lite fräsch. Det är ju liksom inte mössväder heller! :-D

Så nu är det bara att hålla tummarna att dom hittar vad som är fel och att jag är frisk till måndag.

Låtsasenergi!

Ja, det känns så. Nu är värktabletterna aktiverade i kroppen och jag känner mig lite lite piggare. Men det ska gudarna veta att det är inte alls bra. Innan jag tog den sista dosen stannade termometern på 39,7. då är man i ett töcken på nåt vis. Shit va fräsch man känner sig.

Imorron blir det nog ett läkarbesök...om det inte har blivit drastiskt bättre. Jag hoppas verkligen att natten blir lång...och att jag får sova. *håller tummarna*

Dags att dricka lite mer vatten tror jag....det är ju alltid nåt. ;-)

Blir det inte bättre snart?

Nej, det verkar inte som det....fan va jobbigt det är!

Fast jag käkar alvedon försvinner inte huvudvärken...det känns som om nån har satt tvingar på mina tinningar...fan va det dunkar! *suck* Orkar inte göra nåt....bara sitta och glo och sova ibland.

Jag orkar snart inte mer av det här. Nacken blir inte heller bättre. Ringde sjukvårdsrådgivningen men dom kunde inte säga så mycket. Tyckte jag skulle kontakta vårdcentralen om det inte blev bättre. Får nog göra det imorron om febern inte sjunker. Läste lite om symptom på nätet - vilket är typ det sämsta man kan göra för alla sjukdomar verkar stämma in på mig just nu. Eller ja, några i alla fall. Läste om hjärnhinneinflammation....hög feber och ont i nacken! Huvva....sånt vill man ju inte ha. Nä, man ska inte sätta diagnoser på sig själv tror jag. Men klart man blir orolig. Det är troligen bara några körtlar som svullnat upp. *hoppas*

Ja, back to the teve....får väl slänga ihop nån middag. Älsklingen är nog hungrig. Kan ju inte leva på mackor hela tiden.

Oooh what a night!

Kan man lungt säga....inte blev det mycket sova! Och nej, det har inget med roliga sängaktiviteter att göra utan den här jädrans febern, axelvärken och huvudvärken!

Somnade väl runt 01 och har varit vaken minst två gånger varje timme. Så vid 4.30 var jag klarvaken ännu en gång och mådde pyton. Kollade febern och termometern stannade på 39,5! Hurra va härligt! =)

Lyckades somna om men kl 06 gick jag upp....kollade lite på teve och har suttit och flämtat och tyckt att livet är allt annat än skoj!

Tog ännu en välsignad alvedon, eller ja, två....för en timme sen så nu känner jag mig pigg igen. Men inte direkt fräsch då jag svetttas som en maratonlöpare....huvva, inget trevligt alls! Är det så här klimakteriet kommer att bli? Hmm....dit längtar jag.....NOT!!!

Anders har åkt till skolan. Jag hoppas verkligen att han inte blir sjuk....vem ska då pyssla om mig? I natt väckte jag honom och han gick upp och blötte en handduk till min panna....det är kärlek det! :-D

Ja, nog med klagomål...men vad ska man göra?

Jag funderar på att lägga till en sak på bloggen....har inte riktigt bestämt mig ännu....men jag borde. Det gör att man ser det positiva i tillvaron och det bör man göra oftare. Vara tacksam för det man har. Men som sagt....det kommer nog inom kort!

Nu ska jag hinka i mig lite vatten tror jag....annar blir jag väl ett russin snart! :-D

Nya höjder

Pratade med min mamma tidigare i afton och hon och pappa hade varit och bowlat som vanligt. Det är en tävling på pappas jobb och där mamma är med och spelar. Och ikväll satte pappa nya rekord, hela 289 poäng på en serie. Han har aldrig spelat så bra som han gjorde ikväll! Snyggt jobbat pappsingen! =)

Trots att han har spelat i Elitserien några år och varit aktiv bowlare i snart 40 år var det här rekord. Han har väl varit i närheten förrut och hamnat kring 270 poäng men aldrig så här bra! =)

Han slog alltså 10 strikes av 12 möjliga och avslutade med en 9:a och en spärr! Synd alltså...det hade ju varit gött att sätta dit en 300:a serie!

image49



Nu blev jag sugen på att bowla igen! Det är ju så himla kul!

Så, nu måste jag bli frisk så att vi kan bowla i veckan....va kul det vore!

Nu har älsklingen gjort semlor och snart blir det lite te och en semla...eller en halv tror jag. I hans familj har dom en tradition att äta semlor varje tisdag efter fettisdagen fram till påsk tror jag det är. Klart det är gott men jag har aldrig hört talas om den traditionen förr. Men okej....nya seder!

Nu känner jag av Alvedonens magiska kraft...det är en väldigt märklig känsla. Jag känner mig feberfri....fast jag har runt 38 grader! =)

Snart är det dags för kalss 9A, det ska bli intressant att se! Har ju hört en del om serien....så det ska bli kul att se!

Tisdagen går i Alvedonens tecken!

Tänk va Alvedon kan göra egentligen?

Vaknade och kände mig urusel imorse. Har sovit otroligt dåligt och axeln värkte som tusan och huvudet var på nytt en basketboll! Jag kom upp efter mycket om och med....och satt sen framför teven inbäddad i täcken och en massa kuddar runt mig. Efter att ha fått i mig lite frukost tog jag två alvedon och på 45 minuter kände jag mig rätt så pigg faktiskt. Läskigt vad alvedon kan göra...att man kan bli så pigg. Eller, i alla fall känna sig så pigg. För jag har fortfarande feber men jag kan nu i alla fall vara uppe och pyssla på lite...sitta vid datorn i alla fall! :-)

Jag får nog fortsätta ta alvedon när dom här slutar fungera.... skönt att slippa pendla mellan extrem frossa och svettningar. Huvva, längtar inte till klimakteriet! *haha*

Älsklingen är på skolan idag men han var hem över lunch och pysslade om mig lite...det kändes bra!

Så, dag två på mitt första Sportlov som lärare....fortfarande sjuk! *suck* Hoppas jag snart blir frisk så jag kan hitta på nåt kul...börjar faktiskt vara lite less på att kolla på teve. Det finns en viss dos av daytime TV jag klarar av! :-)

Hoppas det är nåt bra snart...Oprah...jag vet inte. Bara om det är nån kändis där! *haha* Dagens i-lands problem!

Inte så bra idag!

Fixade till på skolan idag på lovets första dag. Känns skönt att ha det gjort och det var tur att jag åkte dit idag för nu på eftermiddagen slog febern till och jag är helt slut. Det värker i hela kroppen och jag ömsom fryser och ömsom svettas. Riktigt jobbigt faktiskt. Jag försöker dricka så mycket jag kan.... det kluckar typ i magen! *haha*

Sen har jag riktigt ont i ena axeln. Det är till och med rött just där jag har som mest ont...men som tur är börjar det gå bort!

Ja, det blev lite av en gnällblogg det här....men det är faktiskt synd om människor som är sjuka! Huvudet känns som en basketboll!

Anders har varit toppen och pysslat om mig....kommit med Alvedon och vatten. Tack älskling! :-)

Dags för att sova....om det nu går när jag nästan har sovit hela eftermiddagen! ;-)

Söndag

Gårdens låtar var ju faktiskt helt okej, dom flesta i alla fall! :-)

Men kom igen, Kebabpizzans refräng nynnar jag på just nu *haha* och Sanna Nielsens låt faktiskt. Den var otroligt vacker och vilken röst den tjejen har, helt imponerande faktiskt!

Anders såg med mig igår också....trevligt! Sen såg vi "Se upp för dårarna" men jag måste säga att jag blev lite besviken...trodde den skulle vara bättre då den fått bra recensioner tidigare. Men nu har vi sett den i alla fall!

Dagen har varit lugn....igen. Känner mig inte helt på topp ännu men jag hoppas jag får mer gjort imorron. Trots att det är lov bär det av mot skolan och lite förändring i klassrummet. Ska bli spännande att se hur det blir, och vad eleverna ska säga? Tänk om dom inte gillar det alls? Hmm, men det kan inte vara så pratigt som det är nu. Jag måste dela upp dom lite. Jag tror det blir bra i längden.

Anders kom med en låda med lite grejer från när vi flyttade från Härnösand, en låda jag inte sett sedan dess. Och där var det foton på mina små älsklingar från Oslo när dom var små. Mitt hjärta går i tusen bitar varje gång jag ser foton av dom. Jag saknar dom så otroligt mycket...går nästan inte sätta ord på det. Så jag ångrar lite att jag inte åker till dom nu över lovet. Varför tänkte inte jag på det??
Men, mamman är ju höggravid och vill kanske helst ha lite lugn och ro nu....det är ju bara 4 veckor kvar nu. Men ändå....hon kan vara hemma och vila och jag kan ta hand om pojkarna. Jaja..typiskt att jag kom på det idag!! Och jag får nog inte träffa dom förrän till sommaren som det ser ut nu i alla fall. *suck* Gutterne mine....

Så nu blev jag lite låg igen...när jag skrev allt det här! Jag har verkligen kvar en stor del av mitt hjärta där hos dom...det kan inte hjälpas!

För att bli på lite bättre humör började vi kolla på nån resa över påsk och det lutar nog åt Köpenhamn. Vi kollar inte lite hotell och sånt....kan nog bli riktigt mysigt! Fast, Oslo är ju också en mysig stad! *blink blink*

Köpenhamn......eller Oslo??



Lördag och ännu en Melodifestival!

Ikväll smäller det igen och jag hoppas verkligen att det är bättre än förra veckan! Har inte riktig bra koll på vilka som är med men jag har uppfattat att Carola och Andreas Johnson verkar vara storfavoriter. Ska bli intressant att se.



Dagen har hittlls gått i lugnets tecken. Igår kväll var jag så otroligt yr att jag knappt kunde gå...Anders fick leda mig till sängen, riktigt läskigt faktiskt. Idag är det lite bättre men jag får göra allt i slow-motion och det känns väldigt konstigt att röra sig som en koala typ. Jag sov dessutom två timmar mitt på dagen....hoppas det gjorde saken bättre. För nu känns det lite bättre och inte alls lika snurrigt som det var igår kväll men ännu är det inte bra. Fan att det skulle bli just idag då det har varit jättefint väder, nån minusgrad och solsken. Hoppas det håller i sig till imorron och att jag inte är lika yr då så vi kan komma ut och njuta lite.



Ja, som sagt ännu en delfinal ikväll och det ska bli intressant. Hoppas Anders sitter och kollar med mig som han gjorde förra veckan :-) *pussar till min älskling*
Jag vet att han inte alls är så förtjust men ändå tittar han, det är kärlek det! :-)




  

Sportlov


Jahepp...då var det sportlov i nio dagar! *tjoho*

Va lyxigt det känns...vara ledig! Men jag ska planera en hel del också hade jag tänkt...men jag får sova ut på morgonen....och ta dagen som det kommer! Sen får jag se på Hem till Gården och det är inte helt fel. Har ju helt missat det nu när jag jobbar.

Klart det hade varit mysigt att åka iväg under lovet men Anders har ju sina föreläsningar så vi blir här hemma. Det är ju huvudsaken jag får vara ledig!

Men det klart...tankarna går ju mot en soldränkt slalombacke....underbart! =)


Nåt sånt hade ju inte varit fel? ;-)

Nä, ikväll blir det mys hemma...ja, hela helgen kommer gå i mysets tecken faktiskt. Bara ta det lungt och vara med varandra....ha tid över för varandra. Vi har inte hunnit med det på ett tag nu....jobb och skola hela tiden. Sen blir det ju så klart Melodifestival imorron men....bara vi två. hade egentligen tänkt bjuda hit lite folk men vi kände inte för det...vi ville bara lite själva också!

Nä, nu ska jag återgå till att njuta av ledigheten och den underbara sol och har skinit här idag! Helt underbart!



Må väl!

Alla hjärtans dag


Vi brukar inte fira den speciellt mycket....en blomma, middag eller bio typ!

Idag blev det bio, vi kom äntligen iväg och såg Arn. Den var helt okej...mycket vackra bilder och vackra människor, fast vissa repliker var rätt skrattretande emellanåt! ;-)

Fast jag började längta otroligt mycket efter att ha lika lång hår som Cecilia....men det tar ju flera år innan det blir så lång och då har jag säkert redan ångrat mig! Men det var riktigt fint! =)


       



Dessförinnan hade vi vart och köpt en smörgåstårta och avnjutit innan bion och snart ska vi dricka en god kopp te och ha det lite mysigt....sen är det hopp i säng för imorron är det jobb som gäller. Fast dagen innan lovet brukar vara riktigt nice. Jag ska bland annat ha lite högläsning för åttorna om Hitler, det kan ju bli spännande! Sen är det lite ommöblering på gång i mitt klassrum. Ska ha dit några skärmväggar bland annat. Tror det kommer bli riktigt bra. Idag fick jag även spikat upp gamla skolplancher som vaktis hade hittat i källaren, blev kanonfint!

Nä, nu dags för lite te! Hoppas alla som läser haft en bra dag!



Middag

Nu står det överst på programmet! Sen blir det lite planering och rättning!

Dagens middag är renskavsgryta med potatismos och gelé....mumsigt! :-)

                                                                  

Smaklig spis!

Måndagen - veckans härligaste dag?


Eller ja, jag vet inte riktigt! Men nu är det snart gjord i alla fall!

Har haft ännu en givande dag på jobbet....det är mycket som de små liven går och funderar på! Och hur mycket kan det egentligen hända på en helg?

Ja, som lärare är man psykolog, polis, medmänniska, kompis, morsa och till sist då...lärare! :-) Det är väldigt många roller vi ikläder oss på dagarna...och ibland känns det som om man står i fel kostym vid fel tillfälle! Ja, jag känner mig ibland som han i SOS....han som byter keps för de olika butikerna! *haha*

                     





Men den är ju osänkbar!!!! *haha*





Var är min dvd??


...och min box med Sex and the city??

Ja, det kan ju bero på att vi inte har köpt nån ännu men nu är det på tiden! I brist på annat och för att stilla min hunger på denna serie får jag väl kika på klipp på youtube....det är ju inte alls som "verkligheten" men ganska så nära! :-)





Och gjorde Carrie rätt val av man då?

Ja, jag vet inte men vad jag vet är att Mr Big är riktigt läcker....väldigt manlig på nåt vis. Klart, han har ju behandlat henne som skit ibland men...samtidigt.... så finns det nåt där mellan dom! =)
Och det verkade som om dom nästan aldrig var i fas med varandra heller.... när en var intresserad var inte den andre det osv. Men till slut så....*hihi*

Jag tror nästan att alla har nån form av en egen Mr Big som man ständigt kommer tillbaka till...en kille som man använder som en mall som man mäter andra killar mot. Håller ni med?





Men nån som jag tyckte mycket om var Aidian....dom passade riktigt bra ihop och det var hennes fel att det sket sig...tycker jag iaf! Då fanns Mr Big där och störde allt....ja, vem har sagt att kärlek är enkelt? ;-)







Men det går inte att komma ifrån att Mr Big är den typiske modellen för "tall, dark and handsome"!

                                                                    

Ja, nu blev det många bilder och mycket Sex and the City på en gång...men det är en riktigt bra serie! Boxen måste bli min väldigt snart känner jag! =)


Söndag i solens sken!


Idag har vi faktiskt haft sol, så underbart! :-)

Vi var ute en sväng vid havet och satt och njöt på en brygga och kände hur solen värmde i ansiktet. Sen höll Anders på dratta i från bryggan och en liten stund senare låg han raklång på en blöta geggvägen! Stackars älsklingen då! Men han slog sig inte utan blev bara lite blöt....han tyckte inte det var kul att sätta sig i bilen efteråt! ;-)

Annars har dagen varit kanon! Fått en del gjort i dag också vilket känns bra!

Har väl inte så mycket annat att säga utom att nu är det en vecka kvar och sen är det sportlov, tjoho! Ledighet!!! =)

_________________________________________________________________________________________


En kompis sa till mig att jag har nog omvänd lappsjuka....jag längtar norrut och till snön! Det känns som om något väldigt stort och viktigt saknas här nere....den underbart gnistrande härligt vita snön!

Tänk...ska det vara så svårt att få ha det så här?? Eller?!?





Nä, jag måste nog bli riktigt västerbottning snart igen! :-) Det här går liksom inte! ;-) Undra vad Anders säger om det....att flytta norrut! *hihi*

Jag önskar att snön kommer snart!



Skulle det där vara nåt?!


Näää, det tycker verkligen inte jag! Huvva vilka låtar!! Man börjar ju undra hur de låtar som inte blev uttagna lät?

Jasi...den där mys-Christer lär ju bli vårens kalkon...och nån ska ju komma sist i Globen också! Och den platsen har han paxat genom denna låten!!

Jaja...nu kan det ju bara bli bättre, det är ett som är säkert! =)

Nu tittar jag hellre på "Grabben i graven bredvid".....mycket bättre!

Melodifestivalen

Yes box, ikväll är första deltävlingen och det ska i vanlig ordning bli väldigt spännande att höra alla bidragen!

Jag tycker dock att det skrivs alldeles för mycket om det i tidingarna faktiskt och människor hit och dit ska uttala sig om de olika artisternas chanser. Det kan ju göra att man gillar ett bidrag bara för att alla så kallade experter säger att låten är bra! Men, jag hoppas att folk röstar på en bra låt och inte på en artist!

Jag har faktiskt inte läst mycket om artisterna i förväg utan har nästan försökt undvika det. Jag har dock köpt en av kvällstidningarna till ikväll, för det hör ju liksom till. Sen är det riktigt kul att se när dom har fel, för det brukar dom ofta ha!

Den Melodifestival jag är uppvuxen med på 80- och 90-talet är inte den som är idag. Jag är fortfarande tveksam till det här med deltävlingar hitan och ditan. Det är ju klassiskt att bara höra en låt en gång.... det var ju liksom charmen! Men nu får man höra dom flera gånger och ja, det har ju sina fördelar det också. men ja, jag vet inte riktigt vad som är bäst. Men, vad jag saknar är den levande orkestern! Vart har den tagit vägen? Nu är det bara bakgrundsmusik och det är inte alls samma känsla!

Men nu var det inte alls meningen att klanka ner på hela Melodifestivalen. Det ska faktiskt bli kul att titta ikväll och jag tycker att Kristian Luuk gör ett väldigt bra jobb som programledare. Eller han gjorde det ifjol och jag tror inte vi blir besvikna den här gången heller!

Så fram med popcornen och en penna, för nu börjar det!

(Eller ja, om typ två timmar! )

Fredag!


Veckan har gått snabbt...snabbt som bara den! =)

Å snart är det sportlov...å sen påsklov å sen slut! *haha*

Nej, inte så fort går det kanske men fort går det!

Jag trivs himla fint på jobbet faktiskt...har kommit in i det nu och det känns toppen! Eleverna har lärt känna mig och jag har lärt känna dom! Så nu kan vi övergå till att få saker gjorda. Eller det har vi gjort hela tiden men nu kan man helt fokusera på undervisningen.

I helgen blir det lite städning på schemat...och lite mys med Melodifestivalen! Ska bli spännande att se hur det blir iår! Och hur bra kan Luuk bli! Nice nice!

Nu fick jag ett hemskt infall att lyssna på Kent. Det händer banne mig inte ofta och jag gillar ju inte dom vanligtvis (men jag har sett dom live i Oslo en gång) och jag tycker dom är dryga och väldigt egocentriska! Dom tar sig själva på för stort allvar...men i alla fall....jag fick ett infall att lyssna på dom nu! Jag orkade inte leta fram skivan så det får bli youtube.........*haha*

Ha nu en mysig fredag! Det ska vi ha! Men enchiladas och På Spåret.....tillsammans med älsklingen! Kan det blir bättre? ;-)

Nu när man liks är igång!

Såg en kul grej på en kompis blogg och jag tänkte att den ska jag också göra! =)


Googla, och ta första bilden!

1. Ditt namn
2.Ditt mellannamn
3. Ditt efternamn
4. Namnet på din gata
5. Namnet på den du gillar
6. Din ålder
7. Det sista du åt idag
8. Färg på din tröja du har på dig just nu

__________________________________________________________________________________________

1.




2.


3.


4.


5.



6.



7.


8.



Ja, det här kunde roa mig i alla fall under några minuter! :-)

Må gott!














I'm back! =)

Ja, nu har det varit bra tyst här riktigt länge! Inte bra..men lusten har inte funnits för att blogga!

Det har hänt en hel del sen sist! Vi har påbörjat ett nytt år och det har verkligen börjat bra! Jag hat fått jobb som specialpedagog på en högstadieskola i närheten och det känns verkligen toppenbra! Det är riktigt roligt! =)

Så där spenderar jag mina dagar numera! Och måndadslön....behöver jag säga hur härligt det är! *hihi*

Ja, nu ska jag blir bättre på blogga framöver... bara tiden finns till!

Är det nåt speciellt ni vill veta kanske? Det är ju kul med kommentarer och feedback!

Kram på er! =)