Tentan - helgen - veckan


Ja, då var äntligen tentan skriven! I fredags skrev jag så fingrarna glödde och när jag lämnade in den var det hela 26 sidor! Inte illa..men mitt långfinger på högerhand hade en mystisk knöl just där pennan legat! Nu börjar den gå bort vilket är skönt! Men lite överansträngd blev den allt!

sen var det naturligtvis dags för den obligatoriska tenta-pizzan! Det går ju inte att skriva en tenta utan den liksom! *håller tummarna* Sen hade vi en trevlig shoppingtur på stan, jag och 5 andra tjejer! Jag shoppade en ny halsduk - skitsnygg! :-) Så nu väntar jag bara på rätt väder att använda den i! Mer snööööööö! :-)

Resten av helgen har gått i lugnets tecken. Fast igår strulade bilen igen...vilket är helt otroligt störande. Troligen är det batteriet som behöver bytas för det är 9 år gammalt och då behöver det bytas ut! Så det kommer troligen att ske till helgen då Anders föräldrar kommer hit...tryggt att ha hjälp av en förälder när man gör sånt!

Idag blir det lite städning inför helgens besök och jag ska ta itu med min garderob som ser ut som sju svåra år! Allt är bara liksom intryckt och jag hittar inte länge mina kläder.... ja, alltså dom jag vill ha! Så jag är ganska irriterad varje morgon när jag letar efter något speciellt! Men idag ska det bli ändring på den irritationen i alla fall!

Senare idag ska vi till en kompis som har flyttat till en ny lägenhet som inte alls ligger långt från oss vilket är väldigt trevligt! Så nu blir det lite inflyttningsmiddag eller liknande. Är inte helt säker men trevligt kommer det att bli i alla fall!

Och är bara regnar det...har gjort det nästan hela helgen faktiskt vilket är trist! En vacker höst kan pigga upp det mesta!

Jo, igår  var vi ner på stan en sväng och jag har nog hittat dom glasögon jag vill ha! Det är så himla svårt att välja...man ska ju gärna trivas i dom i flera år för det är ju inte helt gratis att köpa nya! Helst vill jag även ha ett par solglasögon med styrka i...får se hur det blir med den saken!

Men nu så..kanske dags att angripa garderoben lite.... eller?

Boken utläst! :-D


Ja, då har jag kommit en bit på vägen i mitt pluggande!

Planen för dagen var att

1. Läsa ut boken om Centrum - utarmning eller renässans
2. Renskriva de sista anteckningarna och skriva ut dessa
3. Läsa genom anteckningarna minst en gång
4. Städa och fixa lite i lägenheten då Anders kommer hem idag!

Det sista måste jag ta tag i för jag är ju som bekant lite slarvig av mig! *skrattar* Ja, så jag har inte varit så noga under dessa tre dagar! Så nu får jag ställa mig och diska lite tror jag...det behövs! :-D

Men att boken är utläst - det är jag väldigt glad över!

Nu, nästa uppgiften!

_______________________________________________________________________________________

Uppdatering

Ja, jag hann med lite av det som stod på listan i alla fall. Jag städade och fixade lite i lägenheten innan Anders kom hem....så det såg väl okej ut!

Jag har nog renskrivit det mesta av anteckningarna men jag har inte kunnat skriva ut dom för skrivaren är jätteknasig och skriver ut jättekonstigt! Hmmm, skumt!

Så nu är Anders hemma igen och det känns väldigt bra! :-D
Nu blir det inte lika ensamt att sova i den stora sängen men jag måste säga att i ärlighetens namn har det varit ganska skönt att ha en hel dubbelsäng att rumla runt i! *haha*
Men samtidigt ska det bli mysigt att ligga intll honom.... ;-)

Nu är det snart dags att sova....sista pluggdagen imorron! Nu borde jag snart bli nervös men det kommer ju aldrig....riktigt skumt!

Men men...nattisnatti!


Lite trist....


...för Anders åkte för en liten stund sedan!

Han ska ut på resa med klassen i tre dagar och inventera en hel stad typ! Han var väl inte direkt jätteladdad att åka men det är obligatoriskt så det är bara att åka.

Kommer kännas konstigt i lägenheten när inte han är här. Okej, att det kan ibland vara skönt att vara själv men efter en stund så saknar jag ju honom....! :-(

Men men...vi ska nog klara det här också! Jag måste ju plugga som en dåre för jag SKA verkligen klara tentan på fredag...nåt annat finns inte!! Men det är ju så himla svårt att sätta igång!

Ojoj...får se hur det går!

Sängen kommer kännas oändligt stor när jag ska sova... *suck*

Men jag hoppas han får en bra resa och att jag får pluggat en hel del!!

Vad ska jag göra så här tidigt då? Kan ju inte direkt lägga mig och sova igen, eller kan jag det? Men jag är ju ganska så klarvaken....hmm, knepigt och tillhör säkert dagens i-landsproblem! *haha* Ja, kan ju ligga och lyssna på radio lite...det är ju rätt soft!

Puss till dig gubben! :-)

Flugrekord


I köket har vi, helt ovetandes, haft en hel bananflugekolloni! Vi hade några gamla bananer liggandes och där hade dom små liven frodas!

Så idag har vi inlett jakten på dom små flugorna....och nu ropade Anders 48! Så 48 små flugor har vi haft ihjäl....helt otroligt att dom kan bli så många så snabbt! Dom där bananerna hade inte legat där speciellt länge!

Oj, 50 st!


Idag var vi och stoooorhandlade på Coop. Nu äntligen fick vi köpt två lådor att ha under sängen till förvaring så ikväll eller imorron ska jag börja packa ner saker där. Bokhyllan håller ju på svämma över med grejer. Och jag vill inte lägga så himla mycket saker i förrådet då vissa har svårt att skilja på sitt och andras!

Men annars ikväll blir det nog lite mys och slappt! Kolla lite på teve och bara ha det bra! På måndag reser Anders till Helsingborg och ska vara där i tre dagar med skolan. Då hoppas jag att jag får pluggat lite för det är så svårt att komma till ro och läsa. Fattar inte varför? Jag brukar ju vara nervös inför tentan men ännu har jag inte känt nåt sånt...känns lite mysko!


Och nu är kärringen i området ute och skriker på dom stackars barnen igen. Men jag tror nästan barnen tycker det är lite kul för dom triggar henne hela tiden och hon blir bara argare och argare! *haha* Vilken underhållning! Men hon har än så länge inte gjort barnen illa utan hon bara skriker på dom och som sagt är barnen väldigt duktiga på skrika tillbaka. Dom ser det nog mest som en tävling!

Ja, nu tror jag Anders kom upp till 51 flugor....får se hur många det blir innan kvällen är slut! :-)

Mysig lördag önskar jag er!

Och det vore kul om ni som läser lämnar en kommentar...jag vet ju inte vilka ni är! Och jag är ju väldigt nyfiken! :-)



Veckan som gått...


....har gått väldigt fort och det har hänt massor!

Vi har varit till Lund och Köpenhamn med klassen måndag och tisdag men det orkar jag inte skriva om nu. Det var så mycket som hände men det var en kul resa! Aldrig har jag promenerat så mycket som dom två dagarna...jisses! Men vi fick ju se typ hela Köpenhamn så det var ju kul!

Helgen kommer att ägnas åt plugg plugg och åter plugg! Tenta om en vecka juh vilket känns konstigt...har nog inte fattat det ännu och därför är det så svårt att sätta igång och plugga! *hehe*

Har ju kollat på lite film och haft en skön slapparkväll och dag...var ju ledig idag och jag har inte gjort så mycket vettigt! :)

Nu ska vi plocka i ordning lite...kul att veta va? *haha*

Lite Köpenhamns bilder...det var en mycket fin stad..massor att se!









Ja. det blir säkerligen fler resor dit! Fast då vill jag uppleva staden i ett lite lugnare tempo! *haha*

Mys på! :-)


Påsk?

image36




image37


Ja, det är ju inte tid för påsk riktigt ännu men alla äggen hittade Anders i en skåp i köket och jag undrar följande:

1. Varför sparar man på gamla påskägg?
2. Vad ska man ha dom till om man nu sparar dom?
3. Varför är påskägg så otroligt fula?

Ja, lite funderingar så här på lördagskvällen!

Nu ska vi se Svensson Svensson! :-)

Blåsigt


Var just nere i närbutiken och handlade lite smör, hade helt slut!

Och ute blåser det som tusan...luggen for all världens väg.

Har varit en innedag idag... tagit det lungt och inte alls gjort det vi båda borde göra - plugga! Men det är så himla svårt att sätta sig ner och börja läsa. När man väl har börjat är det sällan svårt att fortsätta men just att ta första steget...fasen va svårt det är! Det finns ju så mycket annat man kan göra; dammsuga, städa, tvätta, kolla på teve, sitta framför datorn, ja, listan kan göras lång!

Men nu har Anders börjat dammsuga och det är ju riktigt duktigt! Så jag borde i alla fall lägga upp en läsplan för de kommande veckorna så jag hinner läsa alla litteratur åtminstone en gång i alla fall! Det är sällan jag hinner med att läsa allt två gånger! :-(

Jag kan ju alltid renskriva lite anteckningar - då kanske man kommer igång lite!

:-)

Min älskling har ett stort hjärta

Ja, det har han sannerligen! :-)

Idag såg vi, samt 20 andra personer, hur en buss körde in i en lagligt parkerad personbil och inte brydde sig utan bara körde därifrån. Dessutom var han på väg att preja ner en ung kille på moped.

Medan alla stod och stirrade var Anders väldigt snabbtänkt och tog upp papper och penna och skrev ner regnummer på bussen samt tid och sånt och satte lappen på den parkerade bilen. Efter en stund ringde mannen upp och ville få mer detaljer om händelsen. Han och hans fru var ytterst tacksamma över att han hade skrivit upp vad som hade hänt.

Om jag hade varit där själv skulle nog inte jag ha gjort så här utan hade nog mest bara tittat och blivit irriterad. Men nu har jag insett att man kan faktiskt våga vara lite mera osvensk och göra nåt åt det i stället för att bara stå och glo!
Men tänk om det var ens egen bil som blivit påkörd av en buss och inte veta vad som hade hänt!

Jag beundrar verkligen Anders för det han gjorde! Det ska han verkligen ha en stor eloge för!!! :-D

Hur skulle ni har gjort??

Hade ni satt en lapp eller bara gått förbi??

Trött


Det ordet sammanfattar mycket just nu!

Det har varit tre tidiga uppstigningar nu hela veckan och med tidigt menar jag att klockan ringer 04.30!! Det borde egentligen vara förbjudet att kliva upp så tidigt! Men men....

Idag har vi haft en tre timmars rask promenad i grupp genom Växjö och tittat på diverse byggnader och sånt i staden! Det känns i fötterna ikväll kan jag lungt säga!

Jag kom hem hyfsat tidigt....klev av tåget 15 och var hemma en kvart senare! Jag var väldigt trött och gick och vilade och sen ringde Anders och sa att bilen inte startade utan var helt död. Och det höll på ta knäcken på mig helt! De senaste 4 nätterna har jag i snitt sovit max 6 timmar och det är alldeles för lite för min del. Så bara det att bilen var paj gjorde inte saker lättare!
Vi fick inte tag på nån som kunde bogsera bilen utan Anders ställde den på en parkering och nu ikväll fick han hjälp av en klasskompis att bogsera den till en verkstad och jag HOPPAS verkligen att det inte är nåt allvarligt fel på den. Hans klasskompis sa att det kan vara nåt enkelt som en säkring eller nåt relä men han visste inte så noga! Men jag hoppas det är nåt lätt iaf...och att det inte blir alltför dyrt heller! Det är ju lite roligare att lägga pengarna på annat än bilrep!

Så nu är det snart dags att sova....går på övertid nu känner jag!

Slutet av veckan kommer kantas av pluggande...snart är det tentadags igen! Och jag har inte ens börjat läsa ordentligt ännu! *gaaaahhhh*

Men NU väntar nog sängen...jag hör hur kudden ropar! :-)

Sov gott nu!

Nyss hemkommen

Yes, jag kan bara säga att filmen var riktigt bra och dom har verkligen lyckats med konststycket att göra film av en bra bok. Fast, jag minns verkligen lite av boken.... så det blir kanske att läsa om den! Klart jag minns ungefär vad som hände men jag hade missat en stor och viktigt del av filmen...hehe!

Men....gå och se den! :-)

Nu blir det snart att sova lite tror jag....klev ju upp i ottan imorse och imorron vill jag sova lite längre iaf....man kan ju alltid hoppas!

Natti


Biodags


Ja, ikväll ska vi iväg på bio och vi har tänkt se "Ett öga rött". Både Anders och jag har läst boken så det ska bli kul att se hur de har lyckats göra en film av den! :-)



Boken var i alla fall väldigt rolig fastän det var svårt att komma in i språket men efter ett anta sidor var man inne i det! Värsta rinkebysvennen liksom! *haha*

Snart är det middag...fisk! *mums*

Sen lite vila....klev ju upp redan 6.30 idag...kunde inte sova...fattar inte varför!?

Ha en härlig lördag!



Vänner


Det här med vänner är lite kul.

Jo, det är kul att ha vänner som man kan ha kul tillsammans med och sitta och prata med om allt möjligt och omöjligt. Jag är en sån som kan sitta i timtal och prata på med en god vän om allting. Det är så otroligt härligt att kunna göra det utan att bry sig om varken tid eller ämne. Bara "låta käften gå" liksom! *hehe*

Sen vi flyttade så här långt söderut fanns det många tillfällen att göra det med kompisar men sedan vi flyttade har jag väldigt långt till närmaste kompisar att göra så med....sitta å snacka skit alltså! Och jag känner att jag saknar det en hel del. Det är inte samma sak att prata på telefon i flera timmar, för det gör jag ibland också men det är inte samma grej. Klart man kan prata om samma saker men man förlorar ganska mycket med mimik och gester utan man har bara rösten att gå efter. Sen tycker jag det är lite trist att sitta och stirra i väggen eller på nåt annat när man pratar.... blir lite uttråkad. Förr kunde jag prata i evigheter på telefon men nu på "äldre dar" har det blivit mindre av den varan. :-) Har inte ro i kroppen att sitta still så länge....


Och det klart jag kan prata med Anders om allting men ibland är det faktiskt skönt att prata med någon annan om allt möjligt. Man vill ju inte nöta på varandra i onödan liksom!


Så idag var jag och träffade min kompis Anders i Karlshamn och det var verkligen roligt! :-) Vi har verkligen pratat om allting, precis som jag gjorde förr och det var verkligen vad jag behövde! :-)
Att bara sitta och prata av sig med någon annan och höra hur den andre har det och lever och mår. Nu så här efteråt känner jag hur mycket jag har saknat detta! Jag visste nog egentligen inte att jag saknade det men nu vet jag att jag gör det.
Det är riktigt synd att det är svårt att lära känna nya människor dit man flyttar. Det är inte så väldans enkelt att komma ny i en stad och lära känna nya människor! Men jag är glad att jag lärt känna "Karlshamns-Anders"! *haha* Måste ju göra skillnad för det är ju inte min sambo-Anders! Knepigt med samma namn egentligen!

Men det var verkligen varit en härlig dag och vi har njutit av det fina och soliga vädret!

Sen fick jag ett väldigt bra tips från "Karlshamns-Anders"....att varje dag skriva ner en bra sak med den gångna dagen innan man lägger sig. På så vis tar man vara på de bra sakerna varje dag och kan sen gå tillbaka och läsa i boken och på så vis komma ihåg vad som har varit bra med vissa dagar! Jag har tänkt försöka ge mig på detta...att skriva ner tre bra saker med den gångna dagen. Och det kan vara vad som helst....att man hann med den tidiga bussen hem, hittade just dom där byxorna man tittat länge på till halva priset eller att ja, solen sken idag! Vad som helst! Jag tyckte han hade kommit på en väldigt bra idé som jag tänker kopiera!
Men det ska vara i en bok som ingen annan får läsa i så man inte känner sig hämmad över vad man skriver utan det man skriver ska bara vara menat för ens egna ögon. Jag tror väldigt mycket på den idén! :-) Tack Anders för tipset! :-)


Man ska vara tacksam för det lilla i vardagen och inte bara se till det negativa tycker jag!

Jag börjar vara lite trött på nästan bara tänka negativt ibland...lite positiva tankar skadar ju verkligen inte!!! Så nu blir det att skärpa sig! :-)

Men fundera en stund på era vänner.... och var glada om ni har dom nära så ni kan träffas ganska så ofta... det saknar jag!



Fredag

Har just nu en låt som bara snurrar runt i huvudet...."Chasing Cars" med Snow Patrol!

Jo, jag vet att det spelas en hel del på radio och det märkte jag idag när jag körde. Hörde den två gånger i loppet av 40 minuter men det gör mig inget...den är ju så superbra! :-)

Den....ja, jag vet inte! Är bara så himla bra!

Blir ofta lite misty eyed när jag hör den....vet inte varför. Texten är ju så himla fin och ja, allt blir bara toppen! :-)
Det är lite av en depp-låt nästan...en sån man kan ligga och lyssna på typ 150 gånger på repeat och bara gråta! Men det var länge sen jag gjorde nåt sånt....väldigt länge sen!

Sitter nu och kollar på videon på youtube.com och bara njuter! :-)

Nördigt...jag vet men det skiter jag i!


Torsdag


Härligt att vara hemma idag och inte behöva åka till Växjö! Det var så skönt att få sova och slippa vakna av mobilen som piper kl 5! :-)

Vi har tagit det ganska så lungt idag....sen frukost och slappt! Jag har surfat runt lite och borde väl kanske eventuellt sätta mig och läsa lite kurslitteratur men det lockar inte så himla mycket nu....*haha*
men någon gång under dagen ska jag göra det iaf!

Väntar fortfarande på min mobilladdare som jag glömde i Oslo. Va dumt av mig att glömma den.
Jag är väldigt sparsam med batteriet och har den för det mesta avstängd. Ibland sätter jag igång den bara för att kolla om nån har ringt eller messat. Jag hoppas verkligen den kommer innan helgen iaf, annars är det kört. Det är ganska knäppt egentlgen att man känner sig så konstigt bara för att man inte har sin mobil igång. Snacka om ett i-landsproblem. *skrattar*

Nu är det bäst att ta itu med lite av dagens uppgifter.... måste hitta på vad vi ska äta till middag så vi slipper handla varje dag utan kan planera och bara handla en gång. Sånt gillar jag!
Vi har väl helgen klarad...bara fredag är kvar....nån som har nåt bra förslag?

Hemma igen!

Ja, då var den lilla Oslo-resan slut dessvärre!

Det har varit underbara dagar där tillsammans med familjen och framför allt Oscar och Felix. Oj va stora dom har blivit! Då märker man hur fort tiden går. Att det var 7 år sen jag började där och att det är 4 år sen jag slutade!!!

Kan knappt tro det!

Ja, det har blivit mycket tid tillsammans med pojkarna och vi har lekt och haft skoj. På lördagen åkte jag in till city och gick runt där i ca 4 timmar och bara såg. Det var många minnen som kom tillbaka efter alla dagar jag har spenderat där.... vandrat upp och ner på Karl-Johan. Det blev inte så mycket shoppande. Norge är ju ett väldigt dyrt land men jag köpte några skrivblock till skolan, grejs till håret och sen provade jag massa kläder men hade disciplin att inte köpa nåt! :-)

Däremot shoppade jag loss på TaxFreen på flygplatsen. Jag lyxade till med inte mindre än två nya parfymer. Min har tagit slut nu och jag behövde en ny...så varför inte köpa två då tänkte jag.... som en belöning av sommarens jobb och slit.

Den första är Calvin Kleins CK IN2U for her....doftar otroligt gott! Älskar den redan!

Calvin Klein CK IN2U For Her EdT 100ml

Den andra var DKNYs parfym Be Delicious som också den doftar otroligt gott! Den har jag inte öppnat ännu..ska suga på den karamellen ett tag till tror jag!

DKNY Be Delicious EdT 50ml

Så det blir lite vardagslyx nu..men nya parfymer! *hihi*

Sen har Anders fått veta idag att hans restuppgifter blev godkända så han får fortsätta med sin klass nu! Jag blev så himla otroligt jätteglad när han berättade det! Som han har slitigt med allt detta! Så himla härligt att det gick bra! :-) Jag är stolt över dig älsklingen! :-) Puss i massor!

Idag har jag haft intro för den sista kursen...geografi! Det ska nog gå bra!

Nu blir det lite vila...är helt slut! Landade sent igår kväll så nu blir det mysbyxor på och slappt!

Mys på!