Freeeeedag!!!


Ja! Fredag igen! :-)

Har varit en helg okej dag i skolan, seminariet var riktigt intressant och bra idag! Det blev bra diskussioner!

Ögat är dock väldigtt svullet fortfarande tyvärr. Vaknade ju igår med igensvullet öga och efter besök hos distriksköterska där jag fick recept på en salva som jag smörjde åp var tredje timme. Den rackarns salvan gjorde att man blev blind i typ 2,5 timma vilket gjorde att jag såg klart i 30 minuter innan det var dags att smörja på igen!*suck* Men idag har jag kört utan och det har nästan varit bättre. Idag har jag sett helt okej.
Idag i campusrestaurangen kollade några en extra gång när dom såg mitt öga. Några tror säkert att jag har blivit slagen eller nåt. Stackars Anders....men det är ju "bara" en ögoninfektion så det ska nog gå över snart hoppas jag!

Nu snart är det dags för våran sena middag som vanligt och sen är det fredagsmys som gäller! Bara ta det lungt och koppla av! Det kan behövas!

Synd bara att ögat värker lite till och från....men det är bar att härda ut! :-)

Nä, dags att kolla till maten tror jag!

Fina blommor!


Har tänkt lägga ut en bild på de fina blommor som Anders gav mig för några veckor sen! :-)
Jag blev så himla glad över dem och det var verkligen en överraskning! *puss älskling*


image16

Annars är det en lite trist dag. Vaknade och hade fått ögoninflammation så det blev besök hos distriktsköterskan och sen hämta salva som ska strykas på var tredje timme så det gäller att hålla koll på klockan! Hoppas nu det går över snart!
Jag hade egentligen tänkt läsa en kursbok idag och skriva lite om den men det är svårt att läsa med bara ett öga. Det andra håller jag för det mesta stängt för jag ser lite suddigt och kan bara öppna det halvvägs, lite irriterande!!

Så det har blivit lite vila och lite teve-tittande! Anders är på skolan och jobbar med sitt projekt!

Ja, men blommorna är fina! Jag blir glad av att bara se dem! :-)



Onsdag med sol och härliga känslor!

Ja, onsdag mitt i veckan och det kunde knappt vara bättre....för jag är ledig imorron! *jippie* :-D
Det har varit en väldigt intensiv vecka med långa dagar fyllda med föreläsningar och seminarier. Imorse klev jag upp kl 5 och det var så där lagom kul, föreläsningen började 8 och vi har ju en bit att köra! Men det har gått bra! Sen har vi i gruppen jobbat klart läroplansarbetet vilket känns gudomligt gött! Ska bara justera en liten detalj i källförteckningen, sen är det klart! *tjhooohooo*

Så ikväll blir en slapp och mys kväll med älsklingen! Om han bara kunde komma hem snart för vi måste handla, nån som har nåt bra middagsförslag??? Jag har slut sånna just nu! *suck* Tycker att allt smakar likdant...så nåt nytt vore inte helt fel! :-)

Solen skiner ute och till och med jag tycker det är skönt! När jag gick till bussen inne i stan var det varmt men inte så där tryckande varmt som det kan vara vissa vårdagar. Det är ändå +17 grader och inget moln, så våren är här kan man lungt säga! Synd bara att snart börjar pollenfanskapet att irritera!

Både till och från Växjö såg vi ett antal grus grus, hela 6 stycken faktiskt. När jag då för tredje gången påpekade att: där är två tranor frågade Mia lite försynt: tycker du om tranor eller?
Kunde inte låta bli att känna mig lite dum men sen förklarade jag varför, att Anders och jag kikar efter fåglar när vi är ute och kör så det är en vana som sitter i!

Sen så är Anders godkänd på en av sina tentor me....så det är en bra dag! *grattis älskling*

Ha en underbar onsdag! Synd bara att det inte är Top Model ikväll...*haha*

Söndag


Ja, då var praktiken över vilket känns trist. VIll mer än gärna forsätta vara där istället för att måsta åka till Växjö igen!

Men men...nu är det två intensiva veckor och sen är det dags för uppsatsskrivande....*hjälp* undra hur det kommer att gå?

Annars har helgen varit helt okej. Igår hade vi vår lilla obligatoriska bilutflykt där vi tittade på runstenar och andra lämningar från förr. Kan låta trist men det var riktigt intressant...men jag är ju en historienörd! *hehe*

För en tid sen sa jag till mig själv att jag inte skulle höra av mig till mina kompisar, som ett test att se hur lång tid det tar innan dom hör av sig av egen maskin. Och detta har varit och är väldigt intressant. Det har varit väldigt tyst nu i telefonen och jag blir ju kanske inte så förvånad. Eller det var nog lite taskigt sagt men det är oftast jag som ringer runt och kollar hur dom har det. Det finns en kompis som ringer regelbundet och det ska hon ha en eloge för! Så henne har jag ringt till för jag vet att hon är väldigt bra på höra av sig men annars har jag bitit mig i fingret varje gång jag har varit på väg att ringa. Jag förstår samtidigt att vissa perioder har man mycket att göra för det har jag också. Det är inte så att jag stiter och inte har nåt att göra men jag ville bara testa lite.
Det finns en som slår alla möjliga rekord! Jag tror hon har sagt i över sex månader att hon ska ringa mig till helgen...och telefonen är väldigt tyst! Och då blir jag lite tjurig och vill inte ringa henne för det var hon som sa att hon skulle ringa. Detta låter säkert väldigt småaktigt och ni undrar säkert varför jag lägger ner så stor möda på en sån struntsak men när man bor långt ifrån familjen så betyder det mycket att kompisarna hör av sig. När man bor i samma stad är det mycket lättare att ses och ta en fika men när man bor så långt bort så betyder ett telefonsamtal betydligt mer. Och nu vill inte jag att alla som läser ska få dåligt samvete...eller jag vet inte hur många som är inne här och läser i och för sig men....ni som bör ta åt er gör nog det!
Det gar inte varit så himla lätt att flytta till en ny stad och lära känna nya människor när man samtidigt ska plugga och hinna med en massa annat....men men! Nu känns det som om jag bara klagar men sånt här kan jag reta mig på...ganska så mycket! Så det återstår att se hur länge till telefonen ska vara tyst. Jag vet att den har vart tyst i 5 veckor, vilket känns trist! :-(

Men ikväll ska vi till Anders klasskompis för vi är bjudna på middag vilket känns väldigt lyxigt! Andra söndagen på raken nu! Hur ska detta sluta? *hehe*

Nu är det hög tid att åter gå till tvättstugan och fixa lite!

Ha en skön söndagskväll, det ska vi ha! :-)

Dålig bloggare....

Ja, det har inte funnits så mycket tid de senaste dagarna...hmm, den senaste veckan rättare sagt!

Veckan har gått så himla snabbt och snart är min praktik slut. Imorron är det sista dagen. Det känns lite trist för det har varit så roligt och så väldigt lärorikt att få vara där! Jag har ingen lust att åka till Växjö och sätta sig på trista föreläsningar och lyssna igen. Det är ju ute på praktiken jag får känna hur roligt det är!!! :-D Jag får väl tänka på det när jag sitter på föreläsningen...*hehe*

Ja, helgen som gick var jag och Anders på en härlig utflykt på Listerlandet vilket var jättekul och efterlängtat! :-D
Och på fredagen gick vi på konsert, Robban Broberg showade loss och jag var väldigt positivt överraskad för tidigare har jag inte lyssnat så mycket ¨på honom. Bara ibland om Anders har lyssnat men han var riktigt bra och underhållande och jag kunde sjunga med i många av hans låtar! Det var verkligen en toppenhelg!

Nu i helgen vet jag inte vad som händer. Vi har båda väldigt mycket att göra så det får bli en kortare sväng tror jag men nåt ska vi väl göra! Jo, vi ska på kalas på söndag, eller vad det nu är men nåt sånt tror jag att det är! :-D

Just nu sitter Anders och kollar på "Ordförande Persson" och jag hör ljudet! Det är faktiskt en intressant dokumentär där man får tränga lite bakom fasaden. Fler borde göra så!

Ja, nu får det bli lite bättre uppdatering här på bloggen...

Imorron är de sista dagen...trist! Får njuta av det och ta tillvara på dagen! :-D


Onsdag - mitt i veckan!


Då sitter man trött vid datorn efter en lång men givande dag på skolan. Det händer så himla mycket varje dag att det är svårt att minnas allt. :-P

Men jag lär mig så otroligt mycket varje dag och jag är så glad över att ha fått denna praktikplats! :-) Jag trivs verkligen bra! Trots att man är så himla trött och slut på kvällarna...*hehe* Helgerna bara rusar fram och jag tycker det är måndag väldigt ofta!
Men snart är det bara en vecka kvar, helt otroligt! Och då ska arbetet vara klart....*usch* hemska tanke!

Men ikväll blir det lite slapp framför teven och titta på nåt som inte kräver någon hjärnaktivitet...typ Top Model! *hehe* Deras tillvaro är ganska trivial egentligen men för dom är de liv eller död! Suckers!!!

Jaja....en god middag blev det också med mysigt sällskap! *puss älsklling*  Du är bra söt och go´...det vet du väl?

Nu blir det lite vila tror jag! Och tänk, jag har sovmorgon imorron! Får sova ända tills 07.30! Wow!!!! =)

Söndagskväll med fix, trix och köttbullar!

Då var helgen över, varför går dom alltid i rasande takt?

Idag har det varit mest lite fix och trix inför veckans lektioner, lite storhandling på egen hand då Anders pluggar till tusen och sen så gjorde jag en riktigt god chili con carne idag till middag! :-)

Anders är iväg och pluggar med några kursare. Jag hade tänkt diska undan och göra köttbullar men sen blev jag så himla trött och lat......men efter en varm och härlig dusch satte jag fart och numera är köket skinande rent och 800 gram nystekta köttbullar ligger och svalnar för att sedan hamna i frysen! Känner mig som en riktig hemmafru där jag stod och rullade köttbullar för fulla muggar! Men dom blir så himla goda att det är värt besväret än att köpa färdiga som smakar skumt!

Så snart blir det lite tv-tid och sen hoppas jag Anders kommer hem snart. Dom ska väl inte behöva sitta hela natten heller!

Imorron måndag med lektioner och det ska bli spännande att se hur de kommer arbeta med mitt lilla projekt!

Trevlig söndagskväll! :-)

RÄTT LÅT VANN!!!!!

Kan bara säga att definitivt rätt låt vann ikväll och att med den låten kommer Sverige hamna topp 5 i Helsingfors!!!

Den är så himla svängig...*hehe* Jag blir glad när jag hör den! :-D

En rolig sak med kvällens final var att jag kunde sitta och sjunga med i säkert 8 av 10 låtar och det är kul! :-P

Ja, vad ska man säga om hela startfältet. Här kommer lite korta kommentarer om kvällens låtar:

Andreas Johnsson: Ja, låten är väldigt bra och han gör den bra! Inget att klaga på här. Den påminner som sagt om en mish-mash av alla olika former av 60-tals låtar men den mashen blir väldigt bra. Vi kommer att höra den massor på radio framöver och vi kommer få se hans läderkostym också! :-P Mitt poäng: 10

Sonja Aldén: riktigt bra röst men låter hon inte väldigt lik Shirley Clamp?? Tycker låter påminner om nån av hennes låtar också...mysko! Klädmässigt var det snyggt, lite grekiskt nästan. Men som en annan skrev, satt inte hennes bröst lite långt ner? *skratt* Nej då, inget fel på låten. När jag har hört den på radion under veckan har jag fått rysningar varje gång. En riktigt bra ballad som berör! Mitt poäng: 10

Anna Book: Ja, vad ska jag säga? Usel låt verkligen!! En typisk schlager från 80-talet som inte säger direkt mycket. Nu ikväll tyckte jag hon var lite "överladdad" och såg mest panikslagen ut i ögonen. Men nej, det stod klart rätt tidigt att låten inte skulle ta sig långt. Mitt poäng: 2

Sebastian:
Inget större fel på låten egentligen men ganska stora drag av en dussinlåt. Det kommer bli en låt som spelas flitigt på RIX och MIX tror jag. Få kommer minnas den nästa år. Mitt poäng: 4

Marie Lindberg: En av mina favoriter! En riktigt bra låt som man kommer minnas. Hennes egna stil och darr på rösten var helt underbar. Hennes lite försiktiga och anspråkslösa framtoning går hem hos mig. Mitt poäng: 10

Måns Zelmerlöw:
Ujujuj vilken hemsk låt och artist! Jag får sånna rysningar när jag ser och hör honom. Han är så lismande och ja....huvva!!!! Men han verkade gå hem hos alla tjejer runt 14 år. Nej tack! Inget mer sånt vill jag se i sånna här sammanhang! Mitt poäng: 1

Tommy Nilsson:
Som jag sa när han gick vidare, nån måste ju komma sist också...och det gjorde han! En helt okej ballad men som inte hade nåt i finalen att göra. Tänk om After Dark hade fått varit här istället? Tommy får nog välja bättre låtar framöver om han ska bli lika bra som han var 1989! Mitt poäng: 2

Sanna Nielsen:
En typsik Sanna-låt. Ganska så safe och sticker inte ut. Kunde nästan lika gärna sjungits av typ Fame eller nån annan producerad artist. Hennes scenframträdande kändes för inövat och stelt men hon har en bra röst, det får man inte glömma. Hon var grym i Så ska det låta härom sistens!! Mitt poäng: 4

Sarah Dawn Finer:
Ännu en ballad och det var inte den bästa enligt mig. Sonjas var bättre. Sarah har en fantastisk röst men låten når inte ända fram på nåt sätt! Den är lite långsam och trög. Hade önskat hon fått en bättre låt till hennes fantastiska röst! MItt poäng: 6

The Ark:
Vad ska jag säga? Min favorit från början till slut. Var stensäker på att dom skulle vinna och det gjorde dom! En låt som gör att man vill upp och dansa lite och det kommer gå väldigt bra i Helsingfors i maj, det kan jag garantera! Låten påminner ju lite om nån 60-tals låt men är ändå signerat The Ark på nåt sätt. Dom gör sin grej fullt ut och det lyckas dom med galant! Jag längtar redan till den 12 maj!!! Mitt poäng: 12

Jag tycker det var en bra final men jag hade förväntat mig lite mer överraskningar och chocker! *haha*

Sen är jag bara såååå himla trött på Carolas särbehandling hela tiden. Ingen hade väl lust att titta på gamla bilder från förra året?? sen så gjorde hon sitt jobb väldigt dåligt. Nån som såg när hon gav den där pippin till The Ark? Eller satt hon framför spegeln och tränade att wejla eller hur nu det stavas. Fusksjunga kan man också säga!!!

Ja, nu är denna kväll över och nedräkningen har börjat! Det här är ju mina höjdpunkter på året! Är ju som ni säkert förstår en inbiten schlagernörd! Och en stolt sådan!
Okej, jag är inte lika bra på statistik som Björn Kjellman men mycket har man snappat upp under åren! Har inspelat på video från 1989 och framåt. Det är en stor samling låtar och minnen kan jag säga! Fastnade direkt för det när jag var yngre. Om nån frågar efter låtarna 1989 så är jag ganska så säker på att jag kan sjunga varenda en! :-) Samma gäller nog 1990 och 1991 också....men inte lika säker men om jag vet vad låten heter blir det genast lättare! *ler*

Nej, klockan är lite sent nu....kanske en kopp te innan sängen kallar. Den är ju planeringssöndag imorron, mycket att göra då!

Hoppas på lika fint väder som idag, då blir det kanske en liten cykeltur. Hade varit trevligt att invga den ny/gamla cykelpumpen...undra vilken jag ska välja? ;-)

Var ute en sväng idag...såg en hel del djur faktiskt; grus grus, buteo buteo, sångsvan, corvus corax, canadagås och lite andra små varelser. Ni som undrar över mina fina uttryck...jag lär mig lite latinska ord...flashigt va? *hihi* Anders testar mig.... :-D

Nej, nu måste jag slita mig! Trevlig lördagskväll i schlagerns tecken!

Bara 63 dagar kvar nu! :-D


Jag hatar att diska bestick!

Ja, var ju tvungen att skriva lite om det också!

Tidigare idag stod jag och diskade ett enormt berg med tallrikar, glas,, bestick, grytor osv. Det är väl okej att diska bara det inte är sånna stora berg för då tar det emot!

Men det som alltid tar emot att diska är bestick!!!
Dessa små envisa jävliga saker som vägrar bli rena! När man gnuggar med diskborsten blir man själv blästrad med diskmedelsskum på tröjan, i ansiktet och på den omkringliggande rena disken!!!

Jag kan diska hur många glas och tallrikar som helst bara jag slipper besticken!

Nån fler som upplever samma dramatik när ni diskar? ;-)

MelodifestivalFINAL!!!!

Yes ikväll smäller det! Så skoj det ska bli och se vem som vinner!

Jag har mina favoriter, men jag vet fler som jag vill inte ska vinna. Exempelvis Anna Book, Tommy Nilsson, Måns, Sebastian, Sarah Dawn Finer....

Men dom som är riktigt bra är The Ark, Andreas Johnsson, Marie Lindberg och Sonja Aldén. Men nu har jag glömt nån...vem är det då?? Fy va jobbigt....jo, Sanna Nielsen! *ler* Ja, den låten är väl okej. Många äldre gillar nog den! *hehe*

Min egna favvo är nog The Ark! Det är en låt som kan fungera bra i Europa och deras show är himla kul! Den sitcker ju ut kan man säga!

Som sagt...spännande värre!

Jag kommer sitta och tippa i soffan hur det kommer sluta!

Fler kommentarer kommer efteråt!

Snart helg igen! Det är helt galet!

Jahapp under filten!

Då var det snart fredag igen, helt galet va veckan går snabbt! Men jag hinner med en hel del också!

Har fortfarande praktik och trivs väldigt bra. Min handledare är bra men jag ser henne som sträng och bestämd vilket gör att jag hela tiden vill göra mitt yttersta vilket förvisso är bra för då presterar jag bättre! Men hon är trevlig och snäll. Men jag har ännu inte riktigt fått nån kläm på vad hon tycker om mina lektioner. Hon säger att planeringarna är bra men inget om min "teknik" men jag hoppas det kommer nåt sånt sen. Jag får helt enkelt ta och fråga henne! ;-)

I dag är det ju internationella kvinnodagen som här i Sverige kan kännas lite, varför? jag tycker inte det är nåt speciellt med den här dagen. Ja, kalla mig vad ni vill, tråkig och allmänt anti men ja....så är det bara!

Tvättdag idag också! OCh då var det ett pucko som hade snott våran tvättid och sånt kan reta mig. Tiden börjar kl 14 men det är inte så många som kan börja tvätta då så när jag kom hem 15.45 rusade jag upp och hämtade tvätten och sen ner i källaren och då har nån satt på redan. Kan man bli tokig för mindre. Då har man stressat hem i onödan! Så jag gick ner efter en stund och väntade på att tvättägaren skulle komma ner och det gjorde hon tillslut. Okej om hon bara hade tvättat typ en jacka eller så och frågat om det var okej, men inte fylla hela tvättstugan med massa skitig tvätt och tro att man bara kan ta andras tider....*grrrr* (ja, jag vet att jag låter som en trist gammal kärring men det var en dålig dag också...sprängande huvudvärk hade jag när jag kom hem så jag var nog ganska lätt att reta!) Men hon ursäktade sig med att hon inte visste det för hon hade just flyttat hit och det kan jag förstå och hon trodde att man kunde ta tiden om ingen använde den. Men jag sa att det är inte så många som kan vara hemma kl 14 för att tvätta. Tiden sträcker sig mellan 14 och 21 och då ska man kunna använda den när man kommer hem. Jaja...nog tjatat om det! Var ju på lite dåligt humör redan när jag kom hem med huvudvärk och bara vetskapen om att jag skulle tvätta....sååå kul är det ju inte!

Sen blev det storhandling och varma mackor till middag. Det var längesen och jättegott! Kollade på Hello Africa....som är så, ja....dom vill ju bara väl, Johnnie och Mattias men ibland går det inte som dom har tänkt! Ska bli kul att se hur dom får ihop det på slutet för just nu verkar allt gå emot dom!

Jaja....snart dags att lägga sig i nytvättade sängkläder...det är så himla härligt! :-)

Imorron fredag och som Gert säger; Full fart mot helgen!

Det är ju dessutom Melodifestivalenhelg!!! =)

Söndag

Ja, då har söndagen kommit och gått alldeles för fort! :-(

Har kollat lite på Vasaloppet, det är ju lite av en klassiker att titta på. Det kan ju lätt kännas lite långsamt och händelsefattigt men det kan tända till ibland. Nån kanske gör ett ryck från klungan men sedan fångas åkaren upp av klungan igen...ja, ni förstår! Det händer kanske inte så himla mycket men dom filmade två älgar och det var ju kul! :-)

Sen hjälpte vi Madde att inhandla lite möbler. Jag tror det kommer bli toppenfint!

Sen hem, tvätt, planering, middag och nu mer planering! Men jag är snart klar och jag hoppas att planeringen blir bra även för denna vecka. Jag börjar känna mig mer och mer van vid att stå där framme och det är väldigt bra.
Ska finslipa lite på planeringen och sen höra vad Anders tycker om den. Det är alltid bra att får höra hans åsikt eller någon annans för den delen också för det kan vara självklara saker jag har missat och inte tänkt på.
Ja, nog om det!

Ska tipsa om "Hästmannen" som går på SVT2 i kväll. Tror den är väldigt bra. Hans dokumentärer brukar vara väldigt bra och väldigt vackert filmade! En njutning för ögat!

Men först....slutförandet av planeringen!

Lördag och Melodifestivalen!!

Så var Andra Chansen avklarad och jag måste säga att låtarna som gick vidare var helt okej. Är kanske inget Sanna Nielsen fan men den var okej. Tror inte hon vinner hela grejen men ändå...nån ska ju blir 4 också! ;-)
Och sen var det Sonja...tycker hon låter fruktansvärt lik Shirley Clamp när hon sjunger vilket stör mig lite för jag gillar inte Shirley direkt mycket. Men Sonjas låt var bra och finstämd. Ingen schlager heller men en ballas brukar ju alltid finnas med på slutet!

Jag håller fortfarande fast vid att jag tror The Ark kommer vinna hela grejen! Fast det kan bli hårt mellan dom och Andreas Johnsson! Men The Arks låt är snäppet bättre och deras framträdande är ju ganska så spektakulärt och kan nog gå hem i många europeiska stugor och lägenheter! :-)

Sen såg vi en jätteläskig dokumentär på SVT2 om USA och deras frikyrkliga rörelser! Huvvaligen vad jag lider med dessa barn som hjärntvättas och skadas för all framtid. Hur kan dom tro på nåt sånt egentligen??
Sen tycker jag dom blandar lite för ena stunden pratar dom om Gud och i den andra pratar dom om Jesus. Vet dom verkligen skillnad mellan dessa två? Ja, man kan inte annat än att äcklas lite!

Idag har det annars varit en ganska stillsam dag. Vi tog det lungt på förmiddagen. Anders pluggade och jag kollad elite på tv. Hade bestämt mig för en ledig dag från skolplanering och bara koppla av. Sen blev det ett snack med brorsan och det är kul att märka att vi kan ha ett "vuxet" samtal, vilket har varit svårt tidigare då vi mest har bråkat! Men nu verkar han ha mognat sen han flyttade hemifrån vilket är roligt. Hoppas hans besök blir av! :-)

Sen åkte vi ut en sväng och gick runt Stumholmen i det gråmulna vädret med regn i luften. Det var skönt att komma ut och få lite frisk luft. Sen bar det av hemåt och en jättegod middag! :-)

Ja, söndag imorron innebär planering för årskurs 7 igen. Men jag tror jag har ganska stor koll på vad jag ska göra nästa vecka och det känns bra. Ska bara finslipa lite detaljer bara!

en trevlig kväll har det varit....nu blir det en kopp te!