Så jäkla pinsamt!!!


Då har vi varit i Skelleftehamn i två dagar nu. Vi har hunnit med mycket så det känns som betydligt fler dagar än så! Kul att ta tillvara på dagarna tycker jag... :-)

Vi klev upp före tuppen i onsdags, närmare bestämt 04.50 och åkte klockan 06. Det kändes kan jag säga med tanke på att vi bara sov typ 4 timmar. Vi kom på så himla mycket som skulle göras innan vi skulle åka...hehe! FIler som skulle laddas över, saker skulle packas...ja, listan kan göras lång! ;-P

Men men, vi landade kl 10 i ett väldigt snöfattigt Fahlmark. Blev besviken men jag vet att det inte skulle vara så mycket snö men lite mer hade jag väl hoppats på! *hehe* jag gillar ju snö och vinter!!!

Igår var det full fart på stan och handlade de sista julisarna och sen letade jag och Anders ett café men det var lättare sagt än gjort. Tror alla i Skellefteå vart fikasugna samtidigt som oss! Men till slut så blev det en fika, på Stigs.

Men nu ska vi komma till det som var mest pinsamt. Idag var vi en sväng på stan och fixade lite med mammas dator och betalade räkningar och så. Sen bestämde vi att vi skulle se Göta Kanal 2 här i Skelleftehamn på Folkets Hus. Mamma och pappa promenerade dit vid 18.15 men med tanke på att Anders är förkyld ville han helst att vi skulle ta bilen. Så vi gjorde oss klara och gick ut vid 18.40 men insåg att den nyckeln vi hade inte fungerade och att mamma och pappa hade de andra två nycklarna i sina jackfickor och befann sig redan på bion. Jag gick in, var redan lite arg och uppstressad och provade ringa till mammas mobil, men den hade hon lämnat hemma. (typiskt!!!)
Jaha, hur gör vi då tänkte vi. Vi hinner inte gå bort till bion på 15 minuter, eller man kan om man går riktgt fort och det orkade inte Anders. Simon var inte hemma så han kunde inte köra oss heller. Så på vinst eller förlust ringde jag till Folkets Hus. Men när Roger svarade, (han som har hand om bion) svarade visste jag inte riktigt hur jag skulle förklara det. Så jag sa:
-Hej! Jag har en lite lustig fråga. Är du där man säljer biljetter till bion nu?
*Hej! Jo, det är jag, svarade han
-Okej, jag undrar om du känner nån som heter (ja, min mammas namn behöver kanske inte skrivas här)
* (skrattar lite) jo, det gör jag. Hon är här
-Jaha, skulle jag få kunna prata med henne
*Javisst får du det, vänta lite bara

Mamma tar luren

-Hej ni båda som vandrar iväg med båda bilnycklarna
*Hej....nej, har vi båda. Hur gör vi då?
-Jag har provat nyckeln som var hemma men den funkar ju inte och sen kan jag inte få in nyckeln i låset. Den verkar ha frusit.
*Jaa....men pappa får fråga om nån kan köra hem honom så ni får min nyckel då
-Ja, kan nån det så vore det ju bra
*Vi provar det

Samtalet avslutas och vi går ut igen och provar men det funkar inte. Sen ringer mamma upp.

*Pappa säger att han inte har sin nyckel och att det borde funka med den andra
(Vi kan ju tillägga att min far låter ganska så irriterad i bakgrunden)
-Men det gör inte det. Jag vågar inte vrida mer så att nyckeln går av.
Mamma berättar för pappa och frågar hur dom ska göra. Pappa svarar
*Då får dom stanna hemma!!!
-Jaha, men vi får väl se om det funkar igen

Vi lägger på.

Sen letade jag genom min väska för att se om jag inte har pappas nyckel ligger i min väska men det gör den inte. Sen kom jag på att titta i min gamla jacka. (jag köpte en ny jacka på stan igår) och DÄR låg nyckeln! Jag blev jätteglad och tänkte att då måste jag ringa till mamma och säga det så att pappa inte behöver åka.

När jag ringer så svarar nån annan och jag ska då försöka förklara vem jag vill prata med men är osäker på om han vet vem min mamma är.

-Hej! Jag söker ***, hon var vid telefonen alldeles nyss.
*jaha, jo vänta då.
-Hej! Jag hittade nyckeln i min gamla jacka!!! (är väldigt glad!!)
* Men pappa åkte just. Han fick låna Rogers bil.
-Jaha....oj då! Är pappa väldigt arg?
* (skrattar lite) neeeejjj.... (dock lite tveksamt) Men vänta då tills han kommer hem så han får veta.
-Jaha...okej. Vi gör det!

Under tiden står Anders i hallen och skrattar lite, eller ganska mycket när han får veta att pappa är på väg.

Vi går ut och väntar. Efter en liten stund kommer pappa och jag går fram till bilen och jag säger

-Jag har hittat nyckeln
*Jaha...men hämta Anders nu så vi får åka. (låter lite irriterad och arg)
-Han sitter redan i bilen
*okej....

Jag stänger dörren och går skamset bort till bilen och startar och kör iväg. Enligt Anders säger jag då att
-Detta kommer jag få äta upp länge!

Vi parkerade utanför bion 18.59 och sprang in. I foajén står mamma, pappa, Roger, den andre killen som svarade och tittar lite roat på oss. Då säger Roger:
-Ja, nu är alla här så nu kan vi starta filmen!

Jag blev lite fundersam och på vägen upp i trappen frågar jag mamma vad han menade med det.
-Jo, svarade hon. Dom har hållit på filmen tills ni kom.

Då började jag skratta högt och när vi kom in i salongen tittade alla på oss och samtigit som vi gick ner dit vi skulle sitta släcktes lamporna och trailern till en film och började och sen var det dags för Göta Kanal 2.

Filmen var himla rolig, väldigt underhållande. Men de första 10 minuterna tänkte jag bara på vad som hade hänt innan och att jag skämdes för att jag hade glömt bort att jag hade pappas nyckel och att jag satte igång en stor apparat för att vi skulle kunna se filmen just ikväll. Men sen släppte det och jag koncentrerade mig på filmen.

När den var slut och vi skulle gå ut ville Anders sitta kvar och se på rollistan så vi var nästan sist ut ur salongen. Pappa stod vid trappan och pratade med en jobbarkompis och jag hörde han säga att jag hade hittat nyckeln och allt var okej nu. Han började då skratta.
När vi skulle gå ut passerade vi förbi han som sköter filmvisningen och mamma sa att vi får tacka Markus att han väntade med filmen och jag hasplade ur mig ett genant "tack" och tittade ner. Han bara log.

När vi kom ut i foajen stod det några fler och tittade och log lite. Det verkade som om det var många som visste vad som hade hänt vilket kändes ännu mera pinsamt. :-P

Vi gick mot bilen och började skratta mer och mer och det verkade som om pappa inte var så arg som jag trodde vilket kändes skönt. Vi skratade ganska gott åt det i bilen och pappa sa att vi får minnas denna jul som den som de väntade med filmen tills ni kom!! Vi skrattade väldigt mycket åt det!
Mamma tyckte att jag inte alls skulle skämmas utan skulle se det som att alla kommer att ha nåt att skratta åt och att de flesta skulle glömma det ganska snabbt. Jag tror att det också kommer bli så....jag hoppas ingen minns det iaf!
Det var längesen jag skämdes så mycket som ikväll. Jag kände hur varm jag blev på kinderna och jag titade ner när vi gick till bilen... Allt kändes bara så himla onödigt.
Anders undrade varför jag inte tänkte på att titta i min gamla jacka med tanke på att jag bara haft den nya i en dag. Jag undrar samma sak faktiskt men jag trivs väldigt bra med jackan redan nu.

Kan ju tillägga att det inte direkt var en fullsatt biosalong som satt och vänta. Mamma sa att det kanske var ca 30 personer i salongen men i alla fall!

Jaja...nu när det har gått en stund så känns det lite bättre men jag tror det kommer dröja innan jag går dit igen. *hehe*

Shit, längsta blogen hittils. Hoppas ingen dog av tristess men jag ville skriva in den innan den gömms i glömska. Jag har säkert glömt nåt redan nu men jag tror jag fick med mig de stora dragen och de pinsamma ögonblicken... :-D

Nu är det dags att gå och sova... i mitt gamla rum!

Imorron blir det en runda på stan tror jag...får se om det blir fler fynd på rean. Jackan, som sagt, är jag väldigt nöjd med. En parkas men luddiludd och jättemysig!

Jepp, ett gott skratt förlänger livet!! :-D

Dan´ före dopparedan´

Ja, då var julen kommen och ingen snö finns så långt öger ser!!! Mycket jäkla trist tycker jag! *grrr*
Det blir min första snölösa jul...vilket jag inser med lite sorg i hjärtat.

Det ska även blir den första julen jag inte firar med min familj i Skellefteå utan denna jul firas med Anders familj i Nynäshamn. Så det blir många nya traditioner på en gång....det gäller att hänga med! För julen är väl den högtid som är mest förknippad med tradition och familjen, eller?

Bilresan upp till nynäs i tisdags var riktigt jäklig med kraftigt snöfall och runt 0 grader. Det var inte alls kul och stundtals körde vi i 50 km på motorvägen....vi krööp fram!

Men men, sista paketet är inte rimmat ännu så det får väl bli nåt bra rim under natten tror jag! Kan ju inte avslöja vad jag behlver rim till, tror anders blir lite lessen då!


Men i alla fall, en god jul till er alla!!! Ta till vara på dagen imorron som ni förhoppningsvis tillbringar med familj och vänner och njuuuut! Njut av sällskapet, paketen, den goda maten och förhoppningsvis finns det en liten gnutta julro också....det vore inte helt fel!
Och nu har jag svamlat iväg som vanligt men va tusan....GOD JUL!!!

Presenter av Anders


Här är de fina tallriksunderläggen jag fick av Anders när jag fyllde år. Har inte berättat så mycket om födelsedagen men jag kort säga nu att den var helt undebar! Anders passade upp på mig hela dagen och skämde bort mig! *kram älskling*

Har varit lite slö med att lägga ut bilder...datorn är bara så himla seg ibland! Men men, nu finns dom här för allmän beskådning! OCh visst är dom snygga? Jag har fortfarande lust att sätta upp de på väggen som konst och inte ställa några varma smutsiga tallrikar på de...då blir det massa trista märken och sånt! :-/

Anders såg lite frågande ut när jag sa att jag ville sätta upp de på väggen, men en tavellist, tror det skulle bli skitsnyggt...men men, vi får väl se!

140731-13

Rosen är helt underbar.... det är kanske den vackraste blomman!

140731-12

Den här kan man ju få lite roliga associationer till....men det är ju en fin blomma. Har inte riktigt koll på namnet bara....

140731-11

Ahh, maskrosen! I det är utseendet är det också en riktigt vacker blomma fast när jag tänker maskros så minns jag hur man plockade dom och sen gick och kletade det gula från blomman i nåns ansikte. Det var kul att göra det men inte kul att få...*hehe*

140731-10

Liljan....kan både vara bröllop eller begravning! Mycket stilig blomma! Tänker på när jag var på bröllop i Italien när min värdpappas syster skulle gifta sig i en romantiska kyrka längs italienska rivieran. När jag kom in med pojken som jag tog hand om, i kyrkan började jag nysa okontrollerat för hela kyrkan var fullproppad med vita liljor! Det var riktigt vacker men ack å allergiframkallande! Jag smet ut en stund, drack lite vatten och sen gick jag in. Det gick bra efter ett tag och det var en mycket vacker vigel, ömsom på italienska, norska och engelska! :-)


Måste bara säga att för första gången under hösten så har det visat minusgrader på termometern! Gissa en som blev glad?!? :-D
Fast det låg runt nollan var det riktigt kallt när jag var en sväng på stan idag...borde nog haft vantar! ;-)

Imorron bär det av norrut, ska bli nice med jullov! Ska försöka jobba lite med uppsatsen. Har i alla fall plockat med mig massa böcker så....viljan är god i alla fall! ;-)

Nej, dags att packa vidare lite! Får se hur mycket bloggande det blir över julen...men nån gång blir det säkert! Om inte, ha en underbart skön jul och ta tillvara på de lediga dagarna tillsammans med nära och kära! För min del kommer dessa dagar alldeles för sällan så jag ska njuta till fullo! :-)

Kraaaam på er! ;-)

Pysselresultat

Jahapp, då fick man äntligen igång kameran också....på tiden liksom!
Har ju inte visat några födelsedagsbilder ännu, har varit lite slö på sistone och sen har ju inte bloggen funkat som den ska heller! *grrr*

Men här kommer lite bilder av mina julkort som jag gjorde i går och idag! Jag blev faktiskt väldigt stolt! :-D


                      



                      

Tyckte speciellt om tomten med solglasögon och den som lyssnar på musik! :-D

Ja, så blev dom i alla fall och jag hoppas att dom som får dessa blir riktigt glada för det har tagit tid att sitta och fixa med dessa små nissar, men himlar va kul det var! Jag älskar att pyssla, speciellt när jag blir nöjd med resultatet!! :-)

Vidare till packningen nu tror jag...har en hel del kvar att göra! :-)


Pysselkväll


Eller rättare sagt pysseldag har det blivit. Jag har suttit och gjort egna julkort, jättestolt över dom! :-D
Tänkte lägga ut en bild eller två av mästerverken i morron! *hihi*
Det var himla kul att sitta och pyssla...måste göra det oftare!

Var en sväng på stan idag också, köpte julklapp till pappa och till en kompis. Nu är det bara mamma kvar och jag vet inte riktigt vad jag ska köpa. Hon ska ju få två smågrejer men jag tänkte mig en storgrej liksom...men hon är knepig lilla mor! :-)

Har just sett sista timmen av Die Hard, jisses vilken film! Och han är ju barfota på slutet och det fick mig att tänka på Ernst Kirschsteiger (eller hur det nu stavas) för han är ju mannen som gett den icke-sockbeklädda (eller nakna om ni heller vill säga så!) mansfoten ett ansikte! *haha*

Jaja....lördagskvällen är förbi och imorgon är det söndag, tänka sig! *hehe*
Inte många dagar kvar tills vi åker nu. Känns konstigt, hösten har ju gått nåt så förbannat fort!!

Hoppas inte natten går lika fort för jag vill sova gott och läääääänge! :-)

Blogoholic


Ja, det har vart stora fel på bloggen här i några dagar och därför har jag inte kunnat uppdatera som jag har velat! Bilderna från kalaset har därför blivit försenade men nu hoppas jag att allt ska fungera som vanligt!

Blir ett kortare inlägg ikväll, ska snart sova!

Men jag kan ju säga att under de här dagarna det har varit strul med bloggen har jag känt hur trist det har varit och att det är riktigt roligt att blogga, speciellt när man får kommentarer! :-D

Har börjat inhandla julklapparna, känns väldigt bra. Har slagit in de riktigt snyggt också. Gillar inte hur de gör i affärerna...*hehe* Vill göra själv... :-)

Natti natti

Födelsedag - uppföljning!!! :-)

Tänkte lägga in en bild på de vackra blommor jag fick av mina föräldrar och min bror igår! Helt ljuvliga, eller vad säger ni?? Jag blir glad när jag tittar på dom och tänker på min härliga familj som är tyvärr långt bort. Eller så är det jag som har flyttat långt bort...*hehe*

Idag har varit en bra men lite stressig dag. Åkte iväg och storhandlade på Maxi och trängdes med tanterna kring grönsakerna och de frysta räkorna! Tänkte göra bort handlingen idag och slippa det imorron. Då blir det att baka paj och kakor.

En bild på alla presenter kommer under helgens gång...har lite att fixa ikväll!

Tack till alla som har hört av sig och grattat! :-D Det betyder mycket för mig!

Kram till er alla! :-D


140731-5


140731-4

Röda rosor - alltid underbart vackra! :-)

Födelsedag!!!! :-)


Yes box, i dag fyller jag år, 25 stolta och härliga år!! *glad*

Och gratulationerna har bara strömmat in i form av kort, sms och telefonsamtal! Det känns så himla roligt att man blir ihågkommen, fast man bor så långt bort!

Fick en present av Anders i morse, en aptitretare som han själv kallade den. Resten av paketen får jag ikväll när vi har tårtstund! Jag är så himla nyfiken!! Anders har gömt paketen nån stans i lägenheten och jag har sagt åt mig själv att inte leta! Det ska vara en överraskning! :-)

Idag har vi varit på Blekinge Läns Museum och tittat. Det var riktigt fint. Sen gick vi och fikade på Cafe Greven tror jag det hette. Väldigt mysigt. Nu är vi hemma och vilar oss lite...hehe...Anders fixar tårta och sen bär det av mot restaurang och en mysig middag! :-) Det känns så himla bra att fylla år och nej, jag har ingen åldersnoja! Livet har ju knappt börjat och man är inte äldre än vad man gör sig! (eller hur nu man säger det!!)

Väcktes först 03.41 av väckarklockan som Anders hade ställt, just den tiden jag föddes. Jag hoppade rätt upp och undrade vad dom hände. Han hade sätt på vad jag kallar för flyglarmet, jäklar vad det låter! Sen somnade jag om och vaknade av att telfonen ringde kl 06. Jag famlade mig upp och gick in i köket blundandes och svarade. Då var det mamma och pappa som ringde och sjöng i telefonen! En gammal och kär tradition. Sen vaknade jag kl 07 av ett sms som pep in och kl 08 ringde min värdfamilj från Oslo och sjöng för full hals! :-D Det blev lite sova men en sådan dag gör det ingenting! Jag blev så himla glad och när vi sedan vaknade till vid 9.30 var jag glad och fnittrig...Anders undrade vad som var fel med mig! :-) Jag låg bara och fnittrade och kittlade honom....*hihi*

Nu tänkte jag gå och titta på de vackra blommorna som mamma, pappa och Simon har skickat! Otroligt vacker bukett! Jag ska ta en bild senare och lägga in!

Mår allmänt superbra idag! :-)

Skriver mer sen....ska gå och se hur tårtan artar sig! :-) Puss älskling!!!


Lite av allt möjligt....


Yes, onsdag...lite höstruskigt ute med blåst. Upptäckte att en sopsäck på balkongen (det var inget i den) hade blåst ner till grannen...*ooops* Får kanske gå och hämta den....?

Anders försov sig imorse men jag blev imponerad över att han blev klar så fort och kom iväg till skolan i alla fall. Själv låg jag kvar och sov sååå gott. Sen låg jag och läste tidningen i sängen och lyssnade på Rix Morgonzoo. Det kallar jag en bra och lung start på morgonen...ligga och dra sig...underbart! :-)

Sen blev det lite soft frukost och sen har jag fixat lite här hemma. Det måste ju se fint ut tills på lördag! :-) Och det vore kul om det gjorde det även imorron! Shit va många paket som börjar droppa in nu...känns himla roligt att alla kommer ihåg fast jag bor så långt bort! :-D

Okej, annars är dagens/veckans låt just nu Sandi Thom, I wish I was a punk rocker...shit va den är bra och skön att sjunga med i! :-) Det var den första låten jag hörde på radio i morse, ett gott tecken! :-)

Nä, nu är det snart hem till gården...sen ska det bli städning för fulla muggar! :-)

Undrar bara vart Anders har tagit vägen...?


Tisdag

Jahapp, då var sista relgionslektionen gjord! Känns lite trist faktiskt för läraren var så himla bra!! En av den bästa jag haft under min studietid. Blir nästan sugen på läsa mer religion bara för att få ha henne som lärare igen! :-)

Vi hade seminarium om vår VFU och det var väl okej, kändes kanske lite stelt i början men sen lättade det. Det är lite trist att inte läsa med de andra nu men men, man ser väl varandra igen nästa höst!

Sen blev det lite shopping på stan efteråt. Det finns lite butiker i Växjö som inte finns i Karlskrona och det är alltid trevligt med lite nya idéer och influenser. Och jag har nu avverkat de första julklapparna och kom en bra bit på vägen faktiskt. Men det som är svårast är till pappa och brorsan....jasi killar! ;-P
Så bra tips på julklappar till killar välkomnas varmt!!

Jag tror att jag har listat ut nåt bra till Anders men det tänker jag inte skriva här...*hehe*

När jag kom hem var jag helt slut och efter middagen skulle jag "kolla på teve" men jag somnade på soffan en liten stund. Det var en väldigt skön stund måste jag säga....fast jag missade Vänner! *haha*

Kollade på den nya norska serien ikväll, Sejer. Den var riktigt bra faktiskt! Men det kan ju ha nåt att göra med det häääärliga norska språket! Jag blir så glad när jag hör det och jag börjar faktiskt prata och tänka på norska då vilket är jättemysko..men väldigt roligt!!! :-D

Snart är det kvällen och imorron blir det lite mer städning, kanske lite bakning och planerande för lördagen. Vad Anders har tänkt på torsdag vet jag inte...*hihi* Ska bli spännande.... ;-)

Så där ja....imorron onsdag! Nice....

Nästan som en duracell-kanin! :-)


Nej då, kanske så extremt men jag har varit otrolig effektiv idag! Det var som om någon slog mig i huvudet och sa: Gör allt du ska nu! Ingen kommer göra det åt dig!!

Och shit vilken fart jag fick! Jag har tvättat fönstren, placerat ut adventsljusstakarna snyggt i fönstren, spontanbytt gardiner i sovrummet men nu återstår det att se om Anders tycker att det blir snyggt (hehe), tvättat av plastutemöblerna, vattnat alla blommor och räddat vissa från översvämmning, omplacerat blommorna så nu känner dom kanske inte igen sig, skickat in min skoluppgift, planerat inför lördagens bestyr, allvarligt funderat på att sy nya gardiner till köket, fått massa nya recept av den snälla Lina (tack så mycket!) och sist men inte minst, tittat på hem till gården!

Det sista kanske inte var så effektivt men det var faktiskt efter det var klart som jag fick en väldigt fart! (ojoj, säsongens första rim kanske???)

Ja, måste säga att jag är lite förvånad själv men ibland känns det bra att få mycket gjort i ett enda nafs. Det blir ju mindre att göra senare under veckan.

Nu står Anders och diskar och snart är det middag! Tänkte kanske ta en power-vilostund i soffan, inför kvällens fortsatta duracellaktiviteter! :-)

Mystiskt...


Vad är det för mystiska strålar som tittar in genom fönstret när jag sitter och arbetar vid datorn och som gör att jag måste dra ner persiennerna för att kunna se vad som händer på skärmen?

Men titta, det är ju solen som käpmar på! Det var längesen man såg till den!! :-)

Kul att se att den fortfarande finns kvar bakom alla trista, tunga och gråa moln!!


Synd bara att man måste sitta inne en sån fin förmiddag...får nog snabba på lite så jag kanske hinner ut innan den försvinner igen... :-)

Arbetar med det sista på VFU-guppiften. Fick ju inte så mycket gjort på den i helgen...

Snart hem till gården! *haha*

Recept


Idag har jag kikat runt lite i mina receptböcker efter bra pajrecept. Vi ska nämligen ha en födelsedagskalas/spelkväll på lördag med några kompisar och då tänkte jag göra några pajer. Än så länge har jag bestämt mig för purjolökspaj men sen vette klåån...köttfärspaj är ju gott men har inte direkt nåt superrecept till det.

Så, jag efterlyser bra recept på goda pajer. Så har ni några på lager och ni känner för att dela med er av dessa så skicka de gärna till mig! Då skulle jag bli jätteglad! :-)

Söndag


Jaha, då var det söndag igen och första advent. Vi tände ljuset i morse när vi åt frukost...det blir så himla mysigt med ljus. Senare idag ska vi hämta upp adventsljusstakarna från förrådet och då blir det riktig julstämmning! :-) Fast, tittar man ut ser det mer ut som typ mars/april eller nåt. Skittdeprimerande!

Mår lite sisådär idag. Har sovit dåligt och varit vaken mest hela tiden känns det som. Ett billarm på parkeringen har tjutit till och från hela natten så jag undrar lite vad som var fel. Sen vaknade jag för att jag mådde illa och rusade upp och ner på toan. (Jättekul information eller hur?)

Jo, så var det där med receptet på middagen...

Lövbiff med aubergine och mozzarella serveras med pasta.

1. Skiva auberinge i 1/2 centimeter tjocka skivor och lägg dessa på ett fat och salta så att vätskan dras ut. Låt de stå ca 10-15 minuter. Detta underlättar vid stekningen.
2. Sätt på pastavattnet
3. Vänd lövbiffen snabbt i stekpanna. Låt de inte bli genomstekta utan de ska bara få en yta.
4. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och stek sedan dessa i stekpannan.
5. Lägg sedan köttet i en ugnssäker form
6. Skiva tomater och mozzarella. Lägg dessa tillsammans med de stekta aubergineskivorna omlott på köttet. Låt mozzarellan ligga överst så den smälter fint på det andra.
7. Ställ sedan in köttet i ugnen på 225-250 grader i ca 5-6 minuter eller tills det att osten har smält.
8. Lägg på färska basilikablad på köttet.
9. Servera tillsammans med nykokt pasta.

Det var jättegott och inte alls svårt att göra! Sen gick det ganska fort också och det gillar jag. Det värsta som finns är att stå flera timmar i köket och sen tar den 20 minuter att äta upp! *haha*
Hoppas det blir lyckat även för er! :-)

Får se vad mer som händer idag. Båda är ltie låga, vet inte riktigt varför...

Har mest legat i soffan och kikat på skidskytte och mått lite kasst. Men jag måste säga att jag imponeras av Ole Einar Björndalen, shit vilken idrottsman! Helt klart min idol! :-) Tror jag såg några lopp med honom live när jag jobbade i Oslo!

Yes box! Dags att planera lite inför lördagen tror jag. Får se vad dom händer då!

Middag

Shit vilken god middag vi fick till idag...mums! :-P

Det är så himla roligt att prova nya recept och speciellt när det blir så himla gött!
Det blev lövbiff med tomat, aubergine, mozzarella och basilika tillsammans med spagetti...en riktig höjdare och inte alls svår att göra! :-) Sen till efterrätt blir det ostkaka med kesella smaksatt med jordgubb och lime...en riktig lyxlördag!

Annars idag har jag inte gjort så mycket sen jag kom hem från stan, kikat på skidskytte och känt mig allmänt hängig. Hade feber också men jag tror den börjar gå över nu som tur är!

Sen är det mitt favvoprogram ikväll, På Spåret! Anders har lovat att se på det tillsammans med mig! Det gjorde mig glad! *hihi*

Om nån är intresserad av receptet så delar jag gärna med mig! :-)

Mysig lördag på er! ;-)


Galet...

I ett försök att fixa till det som blev galet kanske detta inte tillhör de bästa inläggen men jag slipper i alla fall tre likadana inlägg efter varandra... :-)

Ja, jag har väl inget direkt nytt att säga så....jo, jag hoppas det slutar regna!


Fel


Nu lever bloggen sitt eget liv. När jag skulle publicera blev det nåt knas så den blev publicerad tre gånger... Ska försöka ändra på det!

Jag gillar datorer när dom fungerar, inte annars! :-P

Julshopping och regn...


Måste säga att både Anders och jag blev väldigt besvikna på teatern igår. Inte alls vad vi hade hoppats på. Skådisarna var bra men hela storyn hängde inte ihop, det saknades massor. Det kändes väldigt trist då vi för en gångs skull går på teater. Men men....shit happens!

Men jag hann hem att se på finalen i Idol och jag måste säga att rätt kille vann. Markus har en sån fin röst och hans ton i rösten är oslagbar! Hoppas bara nu han får vara med och bestämma hur skivan ska låta för han är ingen balladkille direkt, mer rock för hans del.

Idag hade jag tänkt ha en shoppindag på stan och handla de flesta julklapparna men jag hade egentligen ingen lust att åka in men gjorde det i alla fall och som jag trodde, jag hittade ingenting. Jag gick bara mest runt och såg säkert jätteförvirrad ut! *hehe* Så det bidde inga julisar idag, men det är ju ett tag kvar men det skulle vara skönt att få köpt några i alla fall så man slipper stressa med det sen.
Men det är så svårt att komma på vad man ska köpa. Min pappa är alltid lite knepig att hitta en bra present till, så även min bror som är 23. Vad vill killar ha? Till en tjej kan man köpa ljus eller krämer och sånt (jo, nu var jag kanske lite generaliserande men ändå) men killlar är lite svårare....säg till om nån har ett bra tips!
Jo, och när jag var på stan och försökte få lite julstämmning, då började det regna!!! Jättekul och bra för inspirationen....NOT!!! Så jag blev så irriterad att jag gick till bilen. Då försvann verkligen all lust att handla julklappar.!
Så jag var allt lite deppad när jag kom tomhemt hem...

Tänkte ta och kolla runt lite på nätet och se om jag kan hitta nåt där. Det sägs ju att det blir mer och mer populärt att handla på nätet. Får kanske prova det iår? Det blir ju i alla fall mindre trängsel och inte lika varmt.... :-)

Ikväll blir det nog lungt. Ska försöka diska undan berget i köket och sen tvätta fönster kanske för imorron är det dags att sätta fram ljusstakarna i fönterna och på bordet. Det blir så himla mysigt och då är det inte så kul att ha skitiga fönster!

Nu är det bara fem dagar kvar, det kryper närmare! *hihi*

Dags för lite finkultur


Yes, det är vad som står på schemat för fredagskvällen. Vi ska gå och se Utvandrarna på Konserthusteatern och det ska bli trevligt. Det är inte varje dag man går på teater! :-)

Sen är Anders glad för nyss läste vi att Karlskrona är den stora vinnaren då det kommer vara den centrala orten för BTH. Karlshamn har kvar sin del men Ronney är förloraren. Det var kanske ett väntat beslut för som jag ser det är detta det enda vettiga. Ronneby har väldigt lite att erbjuda studenter medan Karlskrona och Karlshamn är större städer med bättre förutsättningar. Så nu kommer Anders vara extra glad ikväll! :-)

Idag har jag inte gjor så mycket och det beror lite på att jag läste mitt horoskop i morse och där stod det att jag inte skulle jobba utan vila för jag skulle ändå inte få något gjort. Så jag lydde rådet...*haha* Jag har tittat på skidskytte och vilat lite. En mycket behaglig dag måste jag säga. Däremot känner jag mig lite febrig och konstig i kroppen så jag hoppas inte jag håller på bli sjuk. Det får nog blir lite berocca och alvedon som extra skydd ikväll!

Snart middagsdags och sen teater, en väldigt trevlig kväll!

Sen hoppas jag hinna tillbaka och se vem som vinner Idol. (Jag håller på Markus...)