Nu ær jag hær! :-)

Ja, nu har jag æntligen kommit hit och det ær verkligen underbart!

har sovit riktigt gott inatt men jag var lite førvirrad nær jag vaknade - visste inte riktigt var jag befann mig *hehe*

Det ær riktigt roligt att træffa pojkarna och vi har så kul ihop. Igår hæmtade vi yngsta på dagis och idag har jag føljt O till skolan och F till dagis, mycket roligt!

Sen fick jag køra troligtvis den størsta och dyraste bil jag nånsin kørt, en Volvo XC90! Vilken bjæsse! Det var lite trångt nær jag kørde i parkeringshuset men vi kom både ut och in utan en skråma! *skratt*

Nu blir det lite stædning och sånt innan festen ikvæll, sækert en hel del att gøra!

Jag håller tummarna før dig Anders! Ælskar dig massor! *puss puss*

Hit ska jag imorron! :-)

Imorron bär det av till vårt grannlands fina huvustad....shit vad jag längtar! Ska bli så kul att träffa pojkarna igen...som enligt pappan har blivit väldigt stora!

Jag saknar faktiskt själva stan också...den var så mysig att gå i och framför allt, en toppenbra shoppingstad! :-)
Det har varit otaliga shoppingtimmar där och oj va kul vi har haft!

Tänkte bjuda på några fina bilder över stan....!


oslo-c.jpg  En vy över hamnen och Rådhuset!



oslo_holmenkollen.jpg Härliga Holmenkollen! Här har jag varit en hel del, sommar som vinter! Vi har haft utflykter och njutit av den vackra utsikten men även varit där på skidtävlingar av alla dess slag. Sett 5-milen, skidskytte med Magdalena Forsberg, backhoppning med mera. Det har varit riktigt härliga upplevelser!


oslo.jpg Härliga Aker Brygge! :-) Några vackra sommarkvällar har spenderats där med trevligt sällskap och med en glass i handen!


oslo-karl-johans.jpg Karl Johan! När jag var liten hade jag en dröm att en gång få gå på Karl Johan och det har jag gjort nu, massvis med gånger! Gatan är liksom bara shopping shopping! Helt underbart!


oslo6.jpgKarl Johan på 17 mai! Det är en häftig upplevelse att vara i Oslo då! Det vimmlar av människor och alla är glada, en underbar stämmning! :-) Har fått uppleva det två gånger och det är jag riktigt glad över! :-)


norwegen_oslo_vigelandpark_ke.jpg Vigelandsparken! En mycket häftig plats, måste ses på plats. Massa människoskulpturer som är nakna. Undra hur Herr Vigeland tänkte! Men den är riktigt vacker! :-)


sinnataggen_stor.jpg Sinnataggen. Troligen den mest fotograferade skulpturen i hela parken. Mycket märklig men ändå väldigt roligt!


bogstad_800.jpg Bogstad vannet, nära där jag bodde. Riktigt vackert! Där har jag gått många promenader med sovande barn och bara njutit. Speciellt på hösten var detta en underbar plats för avkoppling!


_______________________________________________________________________________________

Ja, det var lite bilder från mitt älskade Oslo! Och imorron är jag där... *jippie*
Synd bara att inte Anders kunde följa med, men det får vi ta nästa sommar tycker jag, eller vad säger du? ;-)

Blir nog inte så mycket bloggande över helgen.... så ha en fin helg!

Ha dé!




Sommarens lilla paradis


Ja, tänkte passa på att lägga ut en liten bild på stugan, den stuga vi har tillbringat en hel del tid i denna sommar.
Det här är storstugan där finns kök, vardagsrum och där har mamma och pappa har sitt sovrum.Eller rättare sagt skovskrubb för den är inte stor. Pappa måste ligge på tvärsen för att rymmas. Men han säger att det är bekvämt så, måste ju tro på vad han säger.

Stugan köptes av min farfar och farmor mitten av 1950-talet men var bara en liten fiskestuga och har byggts ut en del sen dess. En riktig sommarstuga med lutande golv och inget rinnande vatten, härligt! :-)


image31


Och här är sovstugan där Anders och jag har sovit när vi bott i stugan. Den är inte heller direkt stor men mysig ändå! Den byggdes i början 1960-talet av min farbror Anders.
Anledningen till att det står en tunna på räcket är att vi har en del harar i stugan som gärna äter upp mammas blommor och i denna tunna fanns det tidigare massor med ärtskidor samt vackra blommor. Men en morron var allt borta och hädanefter står den uppe på räcket så att inte haren ska kunna äta upp allt. Mamma gör allt för sina små växter.... :-)

image32


Och den här utsikten har vi från altanen.... helt underbar! :-)
När man ser denna så är det sommar! Då sitter vi på altanen, dricker lite te, spelar spel, pratar, umgås, löser korsord och bara är. DÅ är det semester!
Jag saknar redan detta....

image33

Ojojoj...nu blev man riktigt nostalgisk och vill tillbaka dit nu. Inte sitta på skolan klockan tre på natten och jobba...*suck* Vart tog sommaren vägen??

Men men...jag får njuta av bilderna och tänka mig tillbaka på all tid vi spenderade i stugan! Va kul vi hade! :-)

Nä, nu är det dags att åka hemåt Anders....jag somnar snart!

Nattinatti...på riktigt alltså! ;-)




Vi är igång fortfarande

Ja, tänka sig! Klockan är 02.30 nu och vi sitter kvar på skolan och jobbar på. Men det går framåt och vi ska nog snart åka hem. det kan nog vara en bra idé för jag börjar vara riktigt trött nu.... grusig i ögonen liksom!

Men målet var ju att hinna klart detta innan vi åker hem men vi lär inte hinna precis allt men sen är det bara lite småtajfs kvar vilket känns överkomligt. Trodde faktiskt inte vi skulle hinna så här långt idag faktiskt. Men så är ju klockan sent också! :-)

Har packat lite inför resan på torsdag....har strukit lite kläder! Till och med en t-shirt, det var längesen jag strök nåt sånt. Det var väl när jag jobbade i Oslo kan jag tro...då blev det mycket struket. Ofta framför teven när barnen sov i och för sig...bra att förena nytta med nöje. Och inte alltför sällan hade jag en telefon faststucken mellan axeln och örat samtidigt som jag strök....det ni! :-)

En ynka dag kvar innan jag får träffa mina gulliga pojkar. Pratade med pappan häromdagen och han sa att dom saknade sin storasyster....fast det har nog jag redan skrivit men skit i det. Det är lika glädjande och värmande som första gången!

Härom kvällen var vi hos Anders klasskompis som hade katt och sedan dess har jag nyst väldigt mycket. Näsan har liksom inte ställt om sig till en kattbefriad-zon ännu. Det brukar inte ta så himla lång tid men denna gång var det drygt....nyser som en tok vilket är störande!

Men men... nog om detta!

Snart dags att packa ihop...ska bli skönt att få lägga sig i sängen snart!

Sov gott!

Tillbaks

Ja, då har man landat här nere igen...och här bara regnar det! Så jäkla typiskt.
Vi kom ner hit i lördagskväll och det har regnat varje dag. Okej, inte hela dagarna men i alla fall en skur varje dag. Så där lagom kul!!

Körningen gick bra. Från Skelleftehamn körde jag alla dom 90 milen och det gick alldeles utmärkt! Jag var inte ens trött när vi kom fram. Inklusive matstopp tog det 12 timmar. Vi hade jättebra körväder och slapp regn! :-)

Sen var i en dag i Nynäs och slappade och träffade Anders familj lite. Det var härligt att få koppla av en dag innan det var dags att sätta sig i bilen igen.
Den gången körde Anders de första 20 milen och jag dom resterande 30...och dom sista 12 milen var nog det värsta jag har kört nån gång. Fasen va jag blev irriterad och trött.... jag trodde aldrig vi skulle komma fram! Men det gjorde vi tillslut och då väntade en massa springande i trapporna för att få upp alla grejer. Jag tror vi höll på i ca 50 minuter, sen var alla grejer uppe på tredje våningen utan hiss. Det kändes mycket bra! :-)

Sen har vi mest jobbar på. Anders sliter för fullt och jag hoppas och tror att det ska gå bra! Jag känner det på mig...kämpa på nu gubben! Det är inte långt kvar nu!

Sen har jag bokat biljetterna till Oslo nu och det ska bli så skoj att träffa pojkarna igen. Jag pratade med pappan idag och han sa att dom längtade efter sin storasyster. Då blev jag alldeles varm inne i hjärteroten! :-)

Ikväll har det blivit tvätt och lite teve....Americas Next Top Model 8 började ju idag, hehe! Egentligen inget program av toppkvalité men det är så himla kul å se...man behöver ju inte direkt tänka när man tittar! *haha*

Snart dags att hämta tvätten...hoppas allt är torrt! Sen ska jag nog börja packa lite.... och slå in presenterna! :-)

Ha en mysig kväll

Nu åker vi!

Nu är vi mitt uppe i packningen.... sitter och fixar över lite bilder till mamma så jag passar på att skriva en kort inlägg.

Nu har vi snart varit här i 11 veckor, tänk att det kan gå så himla fort!

Samtidigt ska det bli skönt att komma hem och tilbaka till vardagen men jag kommer sakna min familj....att umgås med dom, spela spel, sitta och stugan och prata och ha det mysigt!

Men det är ju alltid så, man saknar det man har när man förlorar det!

Det känns trist att veta att nästa gång jag kommer hem är troligen till jul...det är långt till jul....!

Nu är det bäst att bege sig till packningen...det börjar bli sent och ute är det mörkt sedan länge. Mörkerpackning är alltid lite spännande! *haha*

Hej då Skelleftehamn...för denna gång! It's been fun! :-)

Minnen från Härnösand

När vi bodde i Härnösand såg vi en utställning med denna konstnär, Carina Kågström och den var riktigt bra! Det var på mitt älskade Sambibliotek i Härnösand, shit vad jag saknar det stället!!

Men i alla fall, Anders hittade denna och många fler på aftonbladet och jag tänkte jag ska delge några härliga teckningar! :-)

Ni som vart i Härnösand, eller en annan medelstor stad i Sverige vet kanske vad det handlar om. Den första här är bara så bra. Härnösand blev utsedd till årets stadskärna för några år sen.... och det ser ut så här....typ! *haha* Nej, kanske inte riktigt men det är en ganska trist stadskärna men men! Bilden är bra iaf! :-)


CARINA KÅGSTRÖM: Härnösand (1)

kagstrom060222
Årets stadskärna



Ni som vill se fler bilder, gå in på
http://www.aftonbladet.se/kultur/kagstrom 
Jag kommer troligen lägga ut fler sen men ni som inte ids vänta! :-)

Ute håller det på blåsa upp till regn och åskoväder tror jag. Det ser ganska mörkt ut på himlen, inte alls kul. Fast vi sitter inne och jobbar så det spelar inte så stor roll.
Var och hämtade bilen idag, nu är det lagad iaf. Få se vad som måste bytas nästa gång... *suck*

Snart dags att dra ut nätverkskabeln tror jag, vill ju inte åskan ska trasa sönder den!

Snart loppis


Uppe tidigt idag...helt otroligt faktiskt!

Anders ligger kvar och snusar och sover, ska väl väcka honom lite senare. Ganska skönt att vara uppe själv på morgonen och få lite "alone-time". Sånt är väldigt behövlig emellanåt.

Sen ska jag och mamma (och troligvis Anders också) på loppis. Det är Frälsningsarmén som har den och därbrukar det finnas väldigt fina saker och inte bara gamla plastleksaker. Så jag håller tummarna för ett riktigt fynd, det vore ju skoj!

Ny köksmöbel


Så här ser skåpet ut som jag satte ihop igår. Det bestod av tre stora och platta IKEA-paket som skulle sätttas ihop till denna möbel. Och instruktionsboken var nog den största jag har sett i alla fall. Men monterandet gick bra och inget gick tokfel i alla fall. Klart man fick tänka till ibland men men...det fixade jag galant.

Det enda jag känner av idag är lite träningsvärk i benen...man sitter ju som en paprika när man ska montera ihop möbler. Ingen ergonomi här inte - men men..vad gör man inte för att hjälpa sina föräldrar.

Sen tycker jag att det är himla kul att montera möbler.... :-)


image30
(
www.ikea.se/liatorp )

Ha nu en fin kväll...snart kommer dom hem och får se skapelsen! :-)







Otrogen?


Ja, det kan man nästan säga att Anders har varit i sommar.

Han har hittat en ny kärlek, en ny tjej, som han har spenderat väldigt mycket tid tillsammans med och jag har verkligen känt mig åsidosatt för hon har fått betydligt mer uppmärksamhet än jag!
Börjar bli lite trött på henne nu faktiskt....hoppas det snart tar slut!

........

och tänka sig det har det gjort!! :-)

Anders nya sommarflirt hette Camilla Läckberg och han har sträckläst alla hennes böcker på nolltid och efter varje avslutat bok har han sagt; "en mycket bra bok".
Så jag får väl ta mig i kragen och läsa dom också....för att se om dom är så himla bra som han tycker!

Har fått så mycket gjort idag..känns toppen!

Tvättmaskinen har jobbat på högtryck så nu är nästan allt tvättat inför avresan. Känns ju lite bättre att ha väskor packade med ren tvätt än att komma hem och behöva tvätta det första man gör!

Sen har jag fixat med datorn så nu är den som den ska igen. känns superbra!

Anders han ritar och har sig, det går framåt iaf vilket är mycket bra.... tiden börjar vara knapp nu!

Mamma och pappa har varit iväg på en liten semesterresa och ikväll kommer dom hem igen. Ska bli kul att se överraskningen som står och väntar nere i hallen...va paffa dom ska bli!

Nu ska jag packa lite...det är en hel del saker jag ska ta med mig från mitt rum som jag har saknat hemma. Lite personliga grejer som kommer göra sig fina! :-)

Ha en fin kväll nu.... :-)




Fisketur


Ett kort inlägg....

har haft en bra helg i stugan...slappat, spelat spel och fiskat!

Idag satt jag och pappa i tre timmar och metade och fick väl upp ca 15 fina abborrar...men vi slängde säkert i en 6-7 abborrar som var alltför små! Så imorron blir det väl kokt abborre till lunch, smaskens! :-)

Nu är vi snart på väg ut igen...

må gott

En kväll i stugan


Har varit ledig idag, eller ledig och ledig. Har fixat en hel del. Anders har suttit och ritat. Hoppas nu han får flyt i det och blir klar med dom snart. :-)

Det blev middag i stugan och sen har jag tagit det lungt och mamma och Anders har suttit vid datorn och ritat. Hoppas nu det också går bra, så han blir klar! :-)

Började även titta på "Utvandrarna" på TV. Jag är verkligen glad över att jag är född och uppvuxen i denna tid och inte i slutet av 1800-talet. Fasen va slitigt dom hade det! Nä, man ska vara tacksam över hur bra vi har det. Det är sånt man inte tänker på men man borde det!

Ja, snart dags för sängen. Börjar vara lite småtrött. Sov ju så länge idag, ända till 10.30 ivlket gjorde att dagen kändes ganska så kort. Imorron måste vi kanske ställa en väckarklocka...så vi kommer upp normal tid!

Nattinatti

Roadtrip med brorsan


Idag gjorde jag nåt oplanerat och impulsivt. Min brorsa var vaken tidigt idag och när vi kom ner skulle han åka till Luleå över dagen och shoppa lite. Anders hade så mycket att göra men jag åkte med, vilket var väldigt kul! :-)

Det blev en hel del bilåkande och lite shopping. Men brorsan blev klar ganska snabbt men jag hann med lite shopping iaf. Ett par jeans, sockar, servietter, en inflyttningspresent och lite annat som jag inte minns nu! *hehe*

Sen åt vi på en thai-restaurang vilket var riktigt mumsigt och brorsan hittade något veganskt vilket gladde honom!

Ikväll har jag vart hos min kompis som nyligen köpt hus, ett enoooormt hus var det verkligen! Kanske lite i största laget...och dyraste. Men det är ju deras val men jag kan nog säga att det inte skulle vara mitt val just nu.

Nu blir det en god kopp grönt te och mysiga samtal med Anders....eller vi ska sitta och prata lite iaf! *hehe*

Må gott i solen...här skiner den jämt! =)

Ledig

Jepp jepp!

NU är vi lediga från somarjobbet. Eller, det har vi varit sedan i fredags och det har varit helt underbart! =)

Vi har varit i stugan och bara latat oss och hittat på en massa saker! Vi har fiskat, varit på utflykt, träffat mina kompisar, spelat minigolf.... så himla skönt att vara ledig!

Snart bär det av mot stugan igen, våffelmiddag! Nice....

Det blir inte så mycket bloggande då vi sovit i stugan och där finns verkligen inget internet, men det är ganska skönt att vara frånkopplad ibland!

Får se hur länge vi stannar här uppe.... beror på, beror på många saker!

Här uppe är det jättevarmt....nästan alla fönster och dörrar står på vid gavel och vi har korsdrag...det enda sättet att överleva på! *hihi*

Snart ut till havet....längtar! :-)