Namnsdagsmysfika


Nu har vi suttit med tända ljus och namnsdagsfikat...mmm.... :-P

Och tänka sig, Anders vann på lotten han fick av sina päron, det hör inte till vanligheterna. Det blev kanske ingen högvinst men allt är ju ett plus! :-)

Snart blir det läggdags då Anders ska börja läsa sin nya bok och själv ska jag fortsätta med "Ett öga rött". Hade svårt att komma in i snacket men nu känns det himla naturligt. Nästan som att man själv börjar prata så. För på ett sätt är det ju mer logiskt. Men det låter himla kul!

Imorron är det fredag och det betyder Full fart mot helgen, som den kära Gert Fylking brukar basunera ut i tidig etermorgon! Alltid ett uppskattat inslag när man ligger halvdöd i sängen och kämpar med att få upp ögonen. Oh oh, sen är det dags för en fredagsfräckis imorron, alltid lika roligt! :-)

Nu lockar sängen, renbäddad och allt. Det är en härlig känsla att krypa ner mellan nytvättade lakan som luktar tvättmedel och sköljmedel!

Ha en god natts sömn!

Buketten

Buketten

Vill ju så gärna visa den vackra buketten jag fick av Anders igår! :-)
Jag har allt en bra kille! *puss till dig*

Torsdag och namnsdag


Idag hade jag sista dagen på praktiken, kändes lite trist för det har varit riktigt roligt och lärorikt att få prova på gymnasiet också! :-) Sen fick jag så himla fint omdöme från min handledare där han bara använde superlativ när han skulle beskriva mig under dessa veckor. Det kändes så himla roligt! :-)

Innan jag åkte till K-na igen så köpte jag namnsdagspresenter til Anders och han blev jätteglad! GRATTIS ÄLSKLING!!! Så nu kommer han ligga begravd i ytterligare en bok. Han har blivit värsta bokmalen sedan sommaren.

Håller på tvätta för glatta livet nu, eller så kul är det ju inte men det är skönt när det är klart!

Och nu är det bara en vecka kvar, sen är det kört och jag är tant! *hehe* Eller njae, nästan i alla fall!
Får se hur det blir med kalas, jag och Anders ska i alla fall ha det mysigt nästa vecka. Sen blir det spelkväll med planerarna på lördag, det ska bli riktigt roligt! :-)

Ska återgå att kika på skidskytte, en utmärkt tv-sport! :-)

En bukett rosor


När Anders kom hem i afton hade han köpt en bukett vackra rosor till mig! Jag blev så himla glad över det. Det lyfte verkligen den här dimmiga dagen! och det kallar jag för vardagsromantik! :-) Han är så gullig så!!!

En bild av de 10 underverken kommer inom kort....

Dags att sova, vfu imorron igen!

Dimma dimma dimma

140731-2

Så här härligt och dimmigt har vi haft det här i snart två dagar, kan man bli deppig för mindre?

Det är inte bara dimma på bilden, även lite smuts från linsen! *hehe*

Men i alla fall, hoppas inte det är lika dimmigt imorron, jag vill se solen snart! :-)


Lite besviken men ändå lättad


Tentan kom idag med posten. Det resultat som jag väntat på men tyvärr blev det inte som jag hade hoppats på. Jag trodde faktiskt att jag skulle få vg men det blev "bara" ett g+.
Jag blev faktiskt besviken, fast jag borde inte vara det men med tanke på hur mycket jag har pluggat och slitigt hade det varit skönt att få en större belöning.
Fast samtidigt är jag så himla glad över att slippa göra omtenta också! Fan va surt det hade varit att tvingas börja plugga igen. *huvva*
Det lönar sig nog att käka tentapizza efter tentan, eller hur tjejer? ;-)

Så kan jag lägga det bakom mig i alla fall. Nu gäller det att ta tag i nästa uppgift, jädra vfu. :-P

Även idag ligger K-na inbakad i en tjock dimma. Jag borde kanske preciserat när jag sa att jag ville ha en vit jul, att det inte skulle vara dimm-vitt utan snö-vitt! *hehe* Ser ju knappt bilen härifrån juh!

Jaja....men då kanske jag stannar inne och pluggar då! ja, hoppas kan man ju alltid!

Blir nog några fler inlägg under dagen är jag rädd....när plugg-motivationen sviktar!

Måndagsafton


Idag tror jag inte Karlskrona vaknat på riktigt, det har varit dimma hela långa dagen. Tjock och trist dimma! Inte sånt väder som direkt lockar, så nu hoppas jag på en fin dag imorgon! Då kanske jag slår på stort och vandrar ut och ger fåglarna vårt gamla bröd som ligger och väntar. Tänkte man kan ju vara snäll mot dom små liven. Men är brödet allt för mögligt så är det nog bäst att kasta det. Men tanken var väl god? *hehe*

Det bidde inte så mycket skolarbete gjort idag dessvärre....så jag sätter stor tillit till morgondagen! *håller tummarna*

Anders har massor med skolarbete just nu. Kan inte säga att jag avundas honom, hoppas jag kan hjälpa honom på nåt vis iaf!

Nehepp, borde kanske fixa lite nu....kanske....kanske inte?!?! Jaja, jag får se! :-)

Ingen tenta


Nope....det fanns ingen tenta med i dagens postskörd. Bara en stooor hög med reklam!

Så....hoppas den finns där imorron! Jag är ju så himla nyfiken! :-)

Ingen dator igång


Så blev det faktiskt denna helg, ingen av oss hade något direkt behov av att sätta igång den och det var faktiskt väldigt skönt att slippa! Så därför blev det lite bloggat så jag får ta igen det idag då! ;-)

Jag kan tala om att bullarna blev heeeelt sjuuuk goda! :-P
Dom har haft en rykande åtgång i helgen men som tur var frös jag in det mesta så vi har till kalaset! Man blir ju lätt frestad av att ta en bulle med iskall mjölk till!

På fredagskvällen blev det lite tv, smygkollade lite på Idol och jag måste säga att jag är glad över att det blir Marcus och Erik i finalen men jag har svårt att välja en favorit. Blir kanske Marcus bara för att han är norrlänning! :-)

På lördag bidde det inget IKEA, det vi skulle köpa fanns inte inne. Som tur var kollade vi det kvällen innan för annars hade det känst väldigt surt att köra massa mil och sen finns inte det vi ville ha! Men vi satsar hårt på nästa helg och håller stenhård koll på lagerstatusen på hemsidan!
Istället blev det en snabbis till stan, där jag bytte mina skor som gått sönder. Jag fick  helt nya utan protester vilket kändes skönt. Jag har inte gjort något ovanligt med skorna, som att springa i lera eller så, bara gått som vanligt och ändå går dom sönder. Men nu har jag på mig skorna inomhus för att "gå in" dom. Känns lite lustigt, mjukisbrallor och vinterskor!! :-)

På lördagkväll kom en klasskompis till Anders hit och vi käkade mat och dom "pluggade!" lite, med betoning på lite! *haha* Jag kollade på slalom och var väldigt nöjd med det. Kanske inte tjejernas resultat men jag bara ääälskar att titta på alpint i teve!

Söndag bjöd först på julmarknad i Hoglands Park, men det blev mest en besvikelse för det var inte mycket till julmarknad, bara en massa skräp. MEN vi tog Centrumtåget och tuffade runt i stan i 20 minuter. Det var riktigt mysigt. Vi har tänkt åka det hur länge som helst men igår blev det av! Kände oss lite som turister men va fan, vi är ju typ det också! ;-)
Sen tog vi en härlig långpromenad runt stan och när vi kom tillbaka till bilen 2,5 timme senare hade man härligt rosiga kinder. Kändes väldigt bra! Mer långpromenader åt folket!

När vi kom hem tänkte jag fortsätta mitt bakande men då hade jag glömt köpa sirap så det bidde inga fler kakor, men det blir kanske länge fram under veckan!

Idag då, joo, borde väl jobba med VFU-uppgfiten. Får väl se hur det går med den saken! *hihi*

Men ett måste idag är ju, självklart, Hem till Gården! :-D

Sitter och kikar ut för jag väntar på posten, min tenta kan nämligen ligga där och jag är så himla nyfiken på hur det gick! :-) *håller tummarna hårt*

Men, var är snön???


Äntligen helg och bullbak!


Nu känner jag mig som värsta morsan! I eftermiddags har jag bakat inte mindre än 67 härliga kanelbullar! *mums* Den sista plåten är inne i ugnen just nu och det luktar himmelskt gott i lägenheten! :-)

Tänkte det kunde vara bra att börja baka lite, så jag slipper stressa med det sen. För bullar hör verkligen ihop med kalas, ett måste liksom! Men jag kom på när jag satt framför ugnen att jag har inget snyggt kakfat eller brödkorg, får kanske fynda lite på IKEA imorron!

Jepps, det bär av mot IKEA imorron, till Kalmar. Har inte varit där och vi måste ju bättra på våran statistik när det gäller antalet besöka IKEA-varuhus.
Det vi främst ska inhandla är tavlor till sovrummet, sen är jag väldigt nöjd när det gäller tavlor. Det har ju bara tagit 1,5 år att få upp dom! *hehe*

Nu gick jag just och hämtade ut den sista plåten, shit va mumsigt det ska bli ikväll! Men, det mesta ska frysas in så det finns bullar kvar till kalaset!

Annars har det varit en helg okej dag på praktiken, hjälpte til och julpyntade lite! Jag började faktiskt längta efter julen då. Fast det kan man ju inte göra här nere, det är ju bara regn och skitväder helat iden!
VAR ÄR SNÖN???

Men men, det här är ju fel landsände för sånt!

Tänkte att jag skulle lägga in en bild på dom goda bullarna! Det här är en del av bullar, en tredje plåt fick inte plats.

140731-1

Visst ser det smarrigt ut? :-P

Jag känner mig riktigt nöjd faktiskt! :-)

Hem till gården - det är lycka!! :-)


Har varit ledig från praktien och istället jobbat med olika uppgifter, eller jag har försökt i alla fall! ;-)

Men det bästa, ja nästan, med hela dagen var att jag äntligen fick se Hem till Gården! Jag har inte kunnat se det på nästan två veckor snart, på grund av praktiken men idag blev det av! *jippie*
Åh, va bra det var! :-D
Okej okej, jag har fått många passningar om att Hem till Gården inte är den bästa serien som gjorts, och det är jag beredd att hålla med om men jag har ju liksom fastnat i den. Börjar ju se den när jag gick i sjuan eller åttan på högstadiet, så då måste jag ju se hur det slutar! *hehe*
Till och med min mormor såg det programmet, så gammalt är det! Och det spelas fortfarande in nya avsnitt i England. Så om jag är riktigt nyfiken brukar jag surfa runt och se på olika sidor som berättar vad som ska hända, men det var längesen nu!

Så ni får säga vad ni vill, jag tittar på Hem till Gården! Man blir allt lite sugen på köpa sig ett par nya gummistövlar faktiskt! *haha*

Annars har det inte hänt så mycket, Anders har vart på skolan och blivit upprörd över vissa saker och sen handlade vi i spöregnet. Som tur var regnade det inte inne på Coop! *hehe*

En typisk tvätt torsdag också, skönt att ha det gjort innan helgen! (jo jag vet vem jag låter som när jag pratar om tvätt! *haha*

Nepps, om man skulle fixa till några varma mackor att mumsa på sen! :-P

Kort dag


Kan man lungt säga att det blev idag, inte för att det gör nåt! *hehe*

Kom hem riktigt tidigt och vi fick möjligheten att äta middag när det fortfarande var ljust ute, vilket inte händer allt för ofta. Vi brukar i regel ha tända ljus och så, det är ju väldigt mysigt men det var riktigt fint att ha dagsljuset som sällskap!

Såg just stora delar av "Porträtt av en dam" på Svt, men jag kan ärligt säga att jag är inte helt säker på slutet, vad betydde det? Ibland är sluten i vissa filmer helt givna, typ Moulin Rouge där hon dör, i Sound of Music där dom vandrar över bergen osv. Men den här, ja, jag vet inte riktigt. Tycker att Nicole Kidman är helt underbar som skådespelerska, en favvo!

Nä, nu blir det förhoppningsvis lite plugg. Anders åkte på årsmöte så jag ska väl filosofera lite på egen hand....eller så blir det lite teve...vad vet jag? *hihi*

Nu blev det kvällen


Ja, sanna mina ord! Kvällen kom snabbt idag... tyckte det var nyss jag kom hem från skolan...fast det klart, jag hade ju en lång dag!

Har varit en ganska så långsam dag, högstadiet var där och fick information om gymnasiet och sen var den en lektion, inte så mycket på så många timmar! Tycker hellre det är kul att det händer nåt än att det inte gör det, tiden går ju så himla långsamt då!

Har slötittat lite på teve, inte så mycket att hänga i granen kanske....

Imorron är det på det igen, börjar lite tidigare än idag. Synd, sovmorgon som är så härligt!

Inte så många dagar kvar på praktiken, både på gott och ont. Har redan börjat fundera om jag vill tillbaka till gymnasiet nästa praktik också...är inte helt hundra än. På högstadiet känner ju jag mig trygg medan det är ju kul att stå inför nya utmaningar, sånna som finns på gymnasiet. Hmmm, knepigt det där!

Har börjar planera lite inför mitt kalas, jo det är ju ett tag kvar, eller inte, bara två veckor typ! Måste ju börja baka lite snart kanske...men vad?? Och ska vi ha nåt mataktigt på kalas//spelkvällen eller bara fika?
Hmm, många frågor att ta itu med, men det är ett ganska trevligt problem ändå. Kul att planera inför nåt roligt! :-) ett lyxproblem skulle man kunna säga!

Nä, kanske dags att sova snart, det är ju en dag imorron me! ;-)



Tisdag


Skönt med sovmorgon... :-)

Har denna veckan kvar av praktiken på gymnasiet. Det känns bra men det vore kul att få göra lite mer, kanske undervisa men det är inte så mycket att göra åt det. I nästan alla klasser arbetar de med eget arbete och har ingen undervisning. Det är ju bra att få lära sig hur man kan göra då, men undervisning känns ju ganska så basic! Men men...det kommer ju fler praktikperioder, eller ja, åtminstone en!

Får se om det bli nåt idag, känner  mig risig till tusen. Jag har ingen lust med vinterkräksjukan eller så, men jag är nog farligt nära. Kanske kommer dit lite senare än vanligt. Får känna efter om en timme, så kanske jag åker i alla fall! Så man slipper ta igen dagar eller så. Fast jag tror inte dom är så petiga med det men men....

Ha en fin dag....i regnet! *suck*

JAG VILL HA SNÖ NU NU NU!!!

Mästerverket - ska det va nåt?


Har just sett första avsnittet av SVT:s nya dramaserie "Mästerverket "och jag måste säga att mer bisarr serie har jag inte sett på väldigt länge. Den var mörk, mystisk och en massa karaktärer som man inte vet vilket samband de har och vad de har att göra i serien. Nåja, det tar sig väl efter ett tag....men det är ju bara 4 avsnitt så i nästa måste det ju börja hända saker juh! Annars tappar jag lätt sugen!

En lugn kväll annars, väntar på nystarten av "Ett herrans liv" på femman. Det är nog lite bättre får jag hoppas! :-) Dom brukar juh få till det dom små pojkarna! ;-)

Nä, ska kanske läsa lite i boken. Jag har faktiskt tid att läsa en icke-skolrelaterad bok nu vilket känns himla bra! "Ett öga rött" blev det, väldigt underhållande och det är lätt att fastna i den moderna svenskan....det låter ju bara så himla roligt! :-)



Första inlägget - kan det blir fler?


Även jag tänkte hoppa på den kanske numera avtagande trenden med att blogga, eller har den inte avtagit?

I alla fall, har ibland tänkt att det vore bra att ha ett ställe att "skriva av sig på" och jag är för bekväm av mig och orkar inte skriva för hand i nån dagbok eller så. Det går ju så mycker fortare på dator! :-)

Så, jag har läst många andras bloggar och tänkte nu göra ett försök!

Idag måndag...kanske veckans tråkigaste dag eller?
Fast nu är det snart en vecka kvar tills nästa måndag, och det känns väl bra? :-)

Snart dags för middagslagning....det blir nåt enkelt idag, skönt!