Förbannelse


Ja, dagen på skolan har varit riktig bra och lektionerna gick över förväntan!


Men sen är vi kom hem....först har inte bilen startat idag och idag skulle vi lämna in den på reparation. *suck*


Sen så skulle vi tvätta kl 14 men då har vårt pucko till granne låst dörren med bokningscylindern så ingen, förutom han , kan komma in i tvättstugan. Och han kan inte öppna för han blev hämtad av polisen härom kvällen!


Det fick jag veta vid 18-tiden och ringde då till felanmälan för att få hit nån och öppna för vi behöver tvätta idag. Så en väktare skulle komma hit. Och för en stund sedan var han här men han hade inte rätta nyckeln och kunde inte få upp låset! Och han sa, att vi skulle ringa imorron för då hade kanske den personen rätt nyckel! VIlket jäkla pucko! Han kunde inget göra! Och vad ska vi, samt alla andra som hade bokat under helgen göra då? Det finns ju ingen som jobbar för hyresvärden under helgen!! Förbannat vad arg jag är just nu! Det kan låta som något banalt men va fan, så svårt kan det inte vara!


Fy fan säger jag bara!


Tack för den fredagskvällen!!!



En intressant dag


Ja, då var redan tisdag avklarad, nice! :-)

Jag var ju ledig igår och det var ju inte helt fel det heller. Då passade jag på att planera inför veckans lektioner och jag hade en hel del vånda men jag tror jag fick till något bra till slut. Ska bli spännande att se hur eleverna reagerar!

Dagen har gått snabbt och det mesta har gått bra.

Jag har upptäckt att lärarens bästa vän är en fungerande kopiator! Funkar den är livet på topp! *haha*

Men jag tänkte faktiskt på papperssvinnet när jag stod och kopierade men va fasen, man måste ju kunna göra bra arbetsuppgifter till eleverna också!

Kvällen har också gått snabbt, vi åt en mumsig middag och sen har jag slappat i soffan lite...snart är det Desperate....ska bli kul! GIllar den mer och mer nu faktiskt!

Gav eleverna läxa idag också...hade inte tänkt det men nu blev det så! *hehe* Ska bli intressant att se hur dom löste uppgiften! :-)

Må gott nu denna tisdagskväll!

Imorron är det ju lillördag!

It's friday and I'm in love



Tjooohooo!!! Då var det fredag igen! Så himla härligt det känns! :-)

Idag har jag haft båda lektionerna och det har gått jättebra! Igår satt jag och planerade det sista och var fundersam över om mina planeringar skulle funka bra osv! Förstår inte varför jag måste vara så velig innan!

Men men....jag stod och pratade om Norden i 60 min för en årskurs 8 och det gick jättebra! Mitt i passet fick de en liten rast och sen fortsatte vi. Jag pratade och skrev stödord på tavlan och de antecknade! Jag var inte säker på hur de skulle reagera men de skötte sig jättebra! =)

Så klart blev det lite protester när jag delade ut läxa men det är väl ganska typiskt elever!

Lärarna ska på studiebesök på måndag så eleverna har studiedag och jag har nu gett de läxa så de har uppgifter att göra på måndag då en 60-minuters lektion går bort! Och det blev ju lite knorrar men de accepterade det ganska så snabbt! Ska blir spännande att se hur de har arbetat!

Lektionerna slutade kl 12 idag så jag var hemma redan 13.30 vilket är helt underbart!

Nu väntar en trevlig kväll med älsklingen och vi ska äta smaskig middag! :-)

Åhåhåh, jag hämtade ut mina nya glasögon igår! Det känns som om jag valde rätt båge! Jag trivs i dom väldigt bra! Vet inte om jag måste justera dom lite till men glaset är ju helt underbart!
fast ögonen är inte helt van vid så här starka och klara glas vilket gör att ibland har jag svårt att bedöma avståndet! I dag till exempel råkade jag slå med pennan i tavlan, bara för att tavlan kom snabbare än vad jag såg! *hehe*

Är lite trött så nu blir det att vila sen matlagning och sen mysfredag!

Det blir nog lite tända ljus ikväll också! :-)

Praktik i verkligheten

Ja, det är väl verkligen skolans värld, verkligheten!

Där har jag nu befunnit mig i två dagar och det har varit två händelserika dagar verkligen! Mycket hinner hända på dessa timmar och ibland blir man inte ens förvånad!

Nu blir det även en kortare bit att pendla vilket är nice! =) Speciellt när jag ska hem så klaffar bussarna otroligt smidigt! På morgonen är det väl också okej men jag är ju så himla trött bara! Jag vet att jag borde lägga mig tidigare men det är ju så svårt. Kvällen är så kort och jag vill hinna göra en massa annat också!

Ska hålla lektion på fredag och vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det. Jag skissade lite på det igår men jag vet inte alls.... känns som om det inte finns tid att planera nästan! Men det är ju bara fyra lektioner jag ska planera inför men ändå, det är väldigt mycket som ska in på dessa fyra lektioner. Det kommer troligen bli hederlig katederundervisning och eget elevarbete. Känner lite press men va tusan, nåt ska jag väl kunna hitta på!

Idag på väg hem i bussen satt jag mittemot en man som såg väldigt läskig ut. Han såg verkligen rysk ut men tät och djupsittande ögon och han stirrade kallt ut i ingenting. Jag tänkte att han är säkert en arg man. Hans ansikte såg nästan tecknat ut, som från en tecknad film där ansiktsdragen var extra tydliga. Denna man var kanske närmare 50 år och hade lite djupa veck här och där. Fast, han såg mindre skrämmande ut när han somnade och huvudet föll framåt och han krängde fram och tillbaka med huvudet. Ibland vaknade han till och då hade han samma kalla blick fast nu med en gnutta förvirring....var är jag?? Sen började hans armar rycka när han just somnade..kunde inte låta bli att le lite!

Ja, så kul kan man ha i en buss i den blekingska mörka aftonen!

Och idag var det första dagen jag upplevt som ishalkig...kunde knappt gå till busen utan att ramla. Vissa bitar bara gled jag på skorna på väg neråt.
Huvva!

Verkligen dags att fixa nya vinterdäck till bilen! Jag tänkte på det idag och kom fram till att det kommer bli svindyrt men va fan, vettiga däck måste man ju ha! Sen ringde mamma idag och sa att Anders och jag ska få nya vinterdäck av dom i julklapp! Snacka om en toppenbra julklapp! Istället för en massa prylar som bara står. Vi har ju det mesta vi behöver i prylväg så vinterdäck är ju kanon juh! Så nu ska vi leta fram några bra dubbdäck! =)

Då kanske jag kan ta bilen nån dag....fast jag känner mig rätt så miljövänlig när jag åker buss och tåg! *stolt*

Nä, nu blir det lite slappish i soffan resten av kvällen! Ska nog fundera lite på mina lektioner också! Börjar nog vara dags för det! Hade tänkt diskutera lite med Mia om det imorron och höra vad hon tycker! OM jag har kommit på nåt bra vill säga! :-)

Må gott i höstmörkret och kom ihåg att tända lite ljus - då blir mysfaktorn hög! Men glöm för allt in världen inte bort att släcka dom sen! :-)

Badrumskatastrof!


Yes box....tänkte lägga ut några spännande bilder från vårt lilla missöde igår kväll!

Känsliga läsare bör kanske inte läsa!!!!

Vi märkte på eftermiddagen att det var lite trögt att spola för vattnet rann inte undan och efter en stunds försök så insåg jag att det var inget vanligt stopp i toan utan kanske värre. Hur kunde jag veta det....jooo.... det som ska ner i toalettrören kom istället upp genom duschavloppet under badkaret! Det spred sig en underbart pikant doft i badrummet och jag ringde jourhjälpen!

Efter kanske 50 minuter kom två rörmokare med hink och sugpropp men det gick inge vidare utan dom fick hämta nån form av borrliknande maskin med en fjäder längst fram. Dom fixade först i handfatet och när det inte gick något vidare skruvade de helt sonika lös toaletten och började fixa där. Och det bådar inte gott när man hör hantverkare sucka och se allmänt konfunderade ut!

När stoppet hade släppt i toan, släppte även fjädern längst fram på borrgrejen! Jag hörde hur de började skratta och var tvungen att fråga hur det gick! Så dom fick gå ner i källaren och leta rätt på den! Och som tur var hittade dom den! Men proppen hade tydligen inte släppt helt här så dom fick fixa lite till men till slut så....då var allt borta!

När de båda männen var nere i källaren passade jag på att ta lite bilder på förödelsen! Jag tycker det ser hemskt ut! Toaletten mitt på golvet...*haha*

Till saken hör att till en början använde dom en sugpropp men det ville inte släppa och ju mer som använde den i toan desto mer toavatten ur duschen kom det! Som mest var det säkert 2-3 cm med härligt toavatten på golvet! Och det plaskade dom runt i...niiice! =)

Måste jag tillägga att jag har skurat toagolvet ganska så intensivt....både igår och idag!

Vi var bortbjudna på middag igår kväll så det var skönt att komma bort från eländet lite!

Nu när stoppet är borta har det blivit nåt fel på toaletten men det märke rörmokarna innan de gick igår. Nu står den och rinner och fyller på tanken. Så det porlar ganska så friskt nu, nästan så att man störs av det! Sen så läcker det från nån packning så vi har en glasslåda under som vi tömmer på vatten då och då. Men det är ju rent vatten i alla fall! Känns ju skönt! :-)

image38


image39


Och fråga mig inte vad allt det bruna är på golvet! *haha*

Usch och fy....skönt att det gick ordna med rörmokarna var här över två timmar så....dom var lite svettiga innan det var klart! =)

Nä, inte blir man direkt hungrig av att skriva om sånt här men nu är det faktiskt dags för middag!

Imorron börjar VFUn igen! Vet inte vad jag känner för den! Lite less men samtidigt ska det bli skönt att slippa plugga själv! Jaja...vi får se!

Ha nu en skön söndag!



Snart tenta


Och det känns helt overkligt! Har inte riktigt fattat det ännu och det är illa! Om jag ändå kunde fatta det DÅ skulle jag bli jättestressad och sätta fart med pluggningen...men icket! Jag hajjar inte!

Men en bra sak med idag är att jag äntligen har bestämt mig för vilka glasögon jag ska beställa så nu är det gjort. Var hos optikern idag och kollade synen! Ska även skaffa ett par brillor som jag har när jag läser. Det för att ögnen inte ska anstränga sig så mycket och så att jag kanske får tillbaka läslusten igen!
Som det är nu så är det alldeles för ansträngande för ögonen att läsa mycket text....så jag läser bara det jag måste, typ kurslitteratur! Det är synd för jag gillar egentligen att läsa men....hoppas det blir bättre då ögonen får slappna av lite!

Så nu har jag hemma ett par bågar som troligen blir mina läsglasögon...känns helt bisarrt att säga att jag har läsglasögon...okej, jag har haft glasögon sen jag var 7 men jag har ju glasögonen på hela tiden och nu ska jag ha ytterligare ett par! *hihi* Men det ska nog bli bra!

Sen så startade bilen idag! Inte varje dag den gör det! Och jag hoppas verkligen att den gör det på fredag....då skulle jag bli så himla glad! Det blir ju så bökigt att åka tåg, speciellt när vi ska träffas efteråt. Blir det tågresa är det tveksamt att jag stannar kvar...det blir ju så himla sent! Jaja...vi får se! *håller tummarna för bilen*
Har insett att vi ska ge bilen en massa kärlek så att den är snäll och startar...den har kanske fått för lite för att vi har mest gnällt på den....ja, får se om den nya taktiken fungerar! ;-)

Men jag har pluggat lite idag i alla fall. Renskrev det sista och nu ska allt bara tryckas in och hoppas att det fastnar nåt i alla fall! *hoppas hoppas hoppas* Jag VILL verkigen klara den här tentan!!!!
Så imorron kommer det bli stenhårt hela dagen lång, det finns liksom inget annat alternativ!

Sen hoppas jag att Anders kan förhöra mig lite....det brukar ju göra susen!
Och sen får man inte missa tentapizzan heller! DÅ går det åt pipan! ;-)

Snart dags att sova tror jag...så man orkar med morgondagen!

Må så gott! =)

 

Skadeglädje


Till jul har jag tänkt åka upp till mina föräldrar och fira jul tillsammans med dom. Anders och jag delar på oss denna jul men jag åker ner och firar Nyårs med honom, det är våran tradition!

Förra julen var jag hos Anders och det var helt okej, inget fel med det. Men det var ju inte hemma....där alla traditioner från barnsben finns!

Men snart får Anders och jag skapa våra egna traditioner när vi bli vuxna nog att fira jul hos oss! När du det ska bli!

I alla fall, under hela veckan har jag kollat på flygbiljetter men inte kunnat bestämma mig riktigt. Men till slut i fredags bestämde jag mig och bokade! Hela kalaset slutade på ca 2000 kr fram och tillbaka. Men när jag åker upp så åker jag från Ronneby vilket ska bli nice.

När jag har bokat biljetter brukar jag ändå surfa runt på sas.se och kolla hur snabbt biljetterna tar slut eller hur mycket priset stiger. Och mycket riktigt har priset stigit under helgen men nu när jag kollade så var alla biljetter slut! Inte en enda finns kvar!! *moahaha*

Då kommer lite skadegläjde fram hos mig....och samtidigt tacksamhet att jag bokade när jag bokade! Hade blivit lagom sur om jag hade upptäckt att alla biljetter var slut! *grrrr*

Men, nu har jag mina biljetter och det känns gött gött gött!

Har precis kommit fårn badet - det var en ljuvlig stund. Har suttit vid köksbordet i ca 10 timmar idag och pluggat så ryggen hade börjat gnissla lite så ett varmt bad gjorde susen! :-)
Snart blir det en kopp grönt gott te och sen sängen.

En bra uppladdning för en arbetssam vecka!

Imorron 8.30 - PLUGG!!!

Nattis

Tjooohooo


Jag KLARADE tentan!!! :-D

Vi fick tillbaka den igår och det kändes hur gött som helst! Och dessutom drämde jag till med ett VG! Helt ofattbart!

Två kvällar innan tentan var jag helt säker på att jag skulle få skriva min livs första omtenta! Men icket denna gången heller! Kan ju vara skönt att slippa det också! *hehe*

Men, pluggeriet tar inte slut utan nu pluggar jag till nästa tenta som vi har nästa fredag...jippie! En till liksom!

Så nu sitter jag och renskriver anteckningar för fulla muggar så fingret blir konstigt! Men det måste göras!

Så igår var jag och köpte två nya tröjor...som en liten belöning för att jag klarade tentan! Man måste ju få belöna sig så man orkar sträva mot nya mål!

Mitt närmsta mål är köksbordet....där renskrivningen väntar!

Ciao!