Ny jobbarvecka

Då var den andra jobbarveckan inledd och jag är lite trött...hehe! Men dagen har gått väldigt snabbt tycker jag.... vips så var klockan fyra och jag cyklade hemåt...i regnet denna gång dessvärre! Jag bleNuv lite blöt....så det var bara att hoppa in i myskläder när jag kom hem, nice!

Ikväll blir det nog inte så mycket.... slappish och sen titta på 24...det fåååår vi ju inte missa! Och innan det vill jag kanske titta på Ernst.... säga vad man vill om den karln men har gör ganska snygga grejer. Ska bli intressant att se hur ladugården blir till slut...när han har känt in rummet klart! ;-)

Nog med svammel....jobbar eftermiddag imorron...funderar på åka en sväng på stan kanske....var ju ett tag sen! Är ute efter ett par skor...men det är ju alltid lika svårt att hitta...men men....kan ju vara kul att titta lite! :-)

Over and out

Underbar helg!


VI har haft en underbar helg i stugan....fler sånna tack! :-)

VI har inte gjort speciellt mycket, vi har bara varit lediga och slappat! Precis vad vi behövde.

Anders har sträckläst en bok och är snart klar och idag har jag täljt en jättefin smörkniv i björk. Blev faktiskt himla nöjd med den. Jag är inte riktigt klar ännu utan vill putsa den lite till innan jag är helt nöjd. Och sen blir det att olja in den och då är den klar för användning! =)

Imorron är det dags för jobb igen...*suck* Kan man inte få vara ledig jämt? Börjar nästan ångra att jag ska jobba hela sommaren... men men...får väl tänka på att det blir bra med pengar!

Snart är det dags för middag och sen lite slappish vid teven och sen sängen....

Helgen har verkligen varit underbar....men åt helvette för kort! :-P

Midsommar

Har just kommit hem från jobbet. Det har varit en lugn dag men jag är ändå trött....är ju inte van att jobba! *hehe*

Snart bär det av ut till stugan där Anders och jag ska fira en stillsam midsommar tillsammans. Vi har ju inte hunnit vara bara han och jag nu på ett tag, det har ju varit massa jobb att fixa med hela tiden. Men ikväll ska vi äta god middag, läsa lite böcker och bara njuta! :-)

Så jag hoppas att du/ni får en trevlig midsommar, vad ni än hittar på! :-)

Nu är det in i duschen och sen är ligger en härligt ledig helg framför oss, känns så himla gött! :-)

Ledig idag

Efter att ha jobbat en dag så var jag ledig idag. Inte helt fel faktiskt! :-)

Sara kom hit idag och hade med sig lille Max som charmade alla...speciellt pappa blev en idol då Max fick lite falukorv, som han glatt mumsade i sig! :-)

Det har varit en skön dag, en skön ledig dag! Det är skönt att "landa" och komma in i vardagen här i bardomshuset. Men det ska nog bli en bra sommar, trots allt jobb. Tycker mitt schema var lite dumt, jobbar lite för mycket men men...får väl tänka på att det blir pengar! :-P

Imorron blir det att jobba kväll...vet inte riktigt hur det är att jobba kväll nu men jag hoppas det ska gå bra.

Jo, idag när Sara var här spelade vi Wii, shit va roligt det var! Vi spelade bowling, golf och baseball. Det gick faktiskt ganska bra i bowling, fick som högst 178 på en serie, blev faktiskt väldigt förvånad! Det var ju ett tag sen jag spelade bowling på riktigt! .-) Men nu blev jag sugen att göra det igen! Hoppas det blir av med Sara och Ante kanske...

Nu är det dags för lite kvällsfika här...en god kopp te!




På hotell

Snart är vi "hemma", eller det vi kommer kalla hemma i sommar i alla fall!

Det har blivit många mil de senaste dagarna och ännu är vi inte framme än. I natt har vi sovit på Hotell Höga Kusten och det har varit nice, alltid nice att bo på hotell! Känns alltid så lyxigt på nåt vis. Sen upptäckte vi det trådlösa internetuppkopplingen och då blev det ännu mera nice! :-)

Snart är det dags för frukost...Anders ska bara duscha först....och det brukar ju ta sin tid! ;-)

Och imorron börjar jobbet...*pust* ingen rast ingen ro!

Onsdag - mitt i veckan

Idag har det väl inte hänt så himla mycket...eller?

Har sovit bra för första gången på länge..allergin och värmen höll på ta kål på mig....fönstren måste stå öppna för annars är det som att sova i en kuvös typ! Och när fönstren står öppna kommer ju massa pollen in....så man får välja...och då väljer jag att sova lite svalt....

Men dom två senaste nätterna har det varit riktigt skönt och härligt! Och jag tror pollenhalten har blivit lägre nu när det inte är lika varmt längre.

Jag har trott att min allergi hade blivit bättre för det hade avtagit de senaste åren men det verkar som om när vi flyttade söderut, så ökade den igen. Vet inte om det finns fler saker att vara allergisk mot här än i norr? Jaja, irriterande i alla fall. Jag funderar på att göra ett nytt allergitest för att se om det verkligen har blivit värre.

Nu ska jag inte klaga...för det finns dom som har det värre!

Jo, idag har jag slängt några gamla blommor. Jag hade odlat upp tre avokadoplantor men nu hade de flesta bladen trillat av och de liknade mest blommpinnar...inte så dekorativa alls. Men jag ska spara en för den hade ett enormt rotsystem....ska se om den kan bli snyggare! :-) Men de andra två ligger i komposten nu men jag ser framemot till hösten då jag kan börja med nya projekt...kanske odla nåt annat än avokado? Nån som har nåt bra förslag?

På måndag börjar jobbet också....ska bli kul att återse vårdtagarna och personalen, eller i alla fall några i personalen. *hehe* Man kan ju inte komma överens med alla! :-)

Imorron är en annan dag....


Vi har en Zlatanist som granne


Jo, så här är det. Balkongen snett under vår bor en familj med en liten pojke, som är kanske 3 år. Nu när det har varit jättevarmt har alla haft balkongdörrarna öppna och från baksidan har vi hört hur barn har lekt och njutit av sommarlovet. De lägenheter som är på bottenvåningen har en liten uteplats på baksidan, liknar nästan ett radhus och det ser väldigt trevligt ut. De som bor där är barnfamiljer så nu under sommarvärmens glada dagar har barnen sprungit mellan varandra, plaskat i poolen och mammorna har småpratat över staketen.

Sen här lilla pojken bor på andra våningen och har ingen möjlighet att vara delaktig i de andra barnens roligheter utan står på balkongen, likt en fånge, och håller hårt i balkongräcket. Häromdagen, när Anders satt och ritade i köket och jag satt vid datorn och jobbade hörde jag en bekant melodi, men jag kunde inte riktigt placera in den. Jag gick ut på balkongen för sången kom från baksidan och mycket riktigt, där står 3-åringen på balkongen och håller hårt i räcket och sjunger

"....ningngen skrichfplmn photfvall som han, Zlaaaataaaan Zlaaaataaaan.....
...sjurepjfhguen fugop fprjsg påsutkghg, Zlaaaaataaan Zlaaaataaan....
....ajjij love you ishbtsoshvjf Zlatan Ibrahimovits....."

Som ni kanske förstår var hans text inte hundraprocentig men han visste vem sången handlade om, just det, Zlatan. Det var ju liksom kärnan i hela sången. Där stod han glad i hågen och sjöng för allt han var värd. Barnen som lekte på gräsmattan hörde hans sång och sjöng med och det tog inte lång stund innan låten spelades på en stereo på full volym. Då var det fest och den lille pojken blev väldigt glad.

Jag kan inte heller låta bli att tycka lite synd om honom. Där står han och ser allt kul som de andra gör men kan inte själv vara med. I förrgår när vi åt middag på balkongen stod han återigen på sin balkong och frågade, säkert 20 gånger, ..."vad gör ni, vad gör ni för nåt?" till barnen på gräsmattan. Det lät som om någon hade tryckt på repeat-knappen på stackarn! Han som bara ville leka!

Jag hoppas han tillslut får gå ner och leka med barnen.

Vi har sett att han brukar rymma ibland...och springa ut från porten i hopp om att nå den där gräsmattan en vacker dag. Men hans mamma brukar hinna ikapp honom. Men han gör ständigt nya och tappra försök!

Hemma på våran gata i stan, där bor en Zlatanist.... :-)

Festivalsommar

Njae, jag tillhör kanske inte den typen av människor om tycker det är kul att sova i tält på en leråker och kikka bakom grannens kylbox full med öl. Nej, jag är bekväm av mig men jag besöker gärna festivaler för att lyssna på bra musik och sen åka hem och sova i min egen säng. Det kanske beror på åldern? ;-)

Såg idag till min store glädje vilka artister som ska komma till Trästocksfestvialen den 19-21 augusti och det var inga dåliga arister på en gratisfestival!

Kika in på
http://www.trastockfestivalen.se/2007/artister.php och kika vilka artister som ska dit. Själv ser jag framemot Marit Bergman, det blir riktigt kul! Sen även Henry Chapman där brorsan spelar med! Klart jag ska lyssna på dom, musiken är himla bra! :-)

Har pysslat med uppsatsen idag och jag tror jag är nöjd nu. Ska inte läsa den mer idag utan vänta till imorron eller på torsdag och se om jag fortfarande är nöjd med den då! *hehe* Det vet man aldrig!

Nu ska jag börja packa lite...börjar liksom bli dags nu!

Dagens bästa vän

Den här lilla kartongen har följt med mig  ungefär överallt idag! Praktiskt faktiskt! :-)


image29

Min näsa börjar ta lite stryk av allt snytande men dom här är så lena och mjuka så.... då slipper jag se ut som Rudolf med röda mulen i flera veckor framöver!

Nu tar jag mina näsdukar och vandrar vidare i vår stora lägenhet....:-)

Släng dig i väggen Prosit!


Tror jag snart är uppe i nåt slags nysrekord! För det är ungefär det enda jag gör på dagarna, nyser! Eller ja, nästan i alla fall! Allergin har verkligen gjort sig påmind denna veckan och vidare kul är det ju inte! Går omkring och djupandas hela tiden....är inte riktigt van att andas genom munnen märker jag! Men näsan är bara att räkna bort!

Igår var en väligt varm dag! Ett tag visade termometern över +30 ute och en stund senare hade vi nästan +29 grader inne....det var varmt och klibbigt överallt! Och det kvittade om vi hade korsdrag..luften stod still! *pust* Idag har det också varit varmt men inte lika för idag är det lite mer mulet - mer i min smak! :-)
Men dagarna har ändå spenderats inomhus, då Anders sitter och planerar hus och jag fixar med uppsatsen! Och dessutom kan jag knappt vara ute för då känns det som om hela jag förvandlas till en enda stor nysning!

Men vad jag inte blir klok på är om det finns någon allergimedicin som lindrar för halsen, alltså som tar bort svullnaden och kliandet i halsen? För det är den allergiska reaktionen som jag påverkas nästan mest av. Det är ganska läskigt när halsen nästan svullnar igen och det känns att man kan inte andas som man ska. Borde kanske gå till nån läkare för så här vill jag inte ha det hela sommaren!

Annars då, njae det har väl inte hänt så mycket! Sommaren är här och snart åker vi norrut. Jag längtar efter de ljusa sommarkvällarna och att vara i stugan och njuta, mestadels i skuggan! *hehe*

Nä, nu är det snart dags för middag...borde kanske fixa lite. Den sköter sig i ugnen vilket är skönt så jag måste bara sätta igång ugnen och sätta in det. Smidigt och enkelt, I like! :-)

Lördag

Jepp! Då var oppoeringen avklarad och det känns skönt. Det är lite grejer som jag ska ändra på innan jag skickar in den till examinatorn!

Det var himla nervöst att sitta där och försvara sitt arbete som man slitit med i flera veckor. Min opponent var duktig men jag irriterade mig på de som satt och lyssnade och kom med irrelevanta påpekanden hela tiden. Det kunde de väl ha behållt för sig själ tycker jag. Och sen att de satt och skrattade under tiden....väldigt dålig stil! Okej, att de har rätt att säga vad de tycker men de kan ju tänka på hur de säger...Jaja, ska inte reta upp mig på dom nu... NU handlar det om att fixa klart den så jag slipper tänka på den mer nu denna termin. :-)

Sen har allergin satt igång med dunder och brak! Halsen svullnar igen och kliar som fan, näsan är igentäppt och huvudvärken dunkar stadigt! Har inte alls nån ork eller energi att göra någonting egentligen men vad har jag för val egentligen? Nä, det är bara att börja i alla fall!

Anders sitter och ritar för fullt...hoppas han hinner klar med den stora planschen i alla fall. Den är svår att ta med upp!

Och ute är det olidligt varmt, som vanligt! NÄr jag var i Växjö igår var det otroligt varmt...som i en gryta i den där stan! Och det blåste ingenting! Och jag blev påmind om varför jag hatar när det är så himla varmt!

Jaja, känns som om jag bara klagar men just idag är en sån dag tror jag!

Men det positiva är att jag inte behöver åka till Växjö förrän till hösten och det ska bli skönt att slippa pendla nu under sommaren. Då blir jag istället cykelburen, mycket trevligare! =) Få se om pappa har lagat cykeln där hemma....troligtvis inte. Måste kanske påminna en gång till!

Idag är det som sagt jobb med uppsatsen som gäller. Samt att tvätta lite och börja packa. Vi åker norrut till veckan och det vore skönt att packa lite nu och slippa stressa med det sen!

Ha en skön (?!?!) dag i solen...eller gör som jag, stanna inne! *hehe*

Vågar inte


Imorrn är det dags för min opponering och nur börjar jag vara riktigt nervös. Så nervös att jag inte vågar läsa min egen uppsats. Jag är så himla rädd att jag ska inse hur jäkla dålig den är och då blir jag ännu mer nervös inför opponeringen! Vad ska jag göra?
Det är ju väldigt bra om jag har läst igenom min egen uppsats och kollat genom den  för att se om jag kan hitta några fel som jag inte såg då. Men jag är rädd att jag ska hitta så himla många fel!
Ja, det blir bara en ond cirkel av allt samman....men jag måste ju läsa den. Det finns ju inget annat val ju! Jag måste ju kunna försvara det jag har skrivit.
Shit va svamlig jag är nu...*hehe*

Min opponering av en annan uppsats gick bra tyckte jag och han jag opponerade på var också nöjd. Examinatorn höll med mig på många av mina punkter vilket kändes mycket bra. Då var jag inte så fel ute! :-)

Idag har jag läst två uppsatser till inför imorron...och snart ska jag titta genom min..men då knyter det sig i magen...*huvva* Men det är väl bara att stålsätta sig och läsa!!! Eller....?!?

Ja, annars har det varit en varm dag. Var ute en sväng tidigare och det var riktigt varm....25 i skuggan! *pust* Anders har suttit och ritat nu i flera dagar och jag hoppas verkligen det går bra för honom. Jag vill att han ska fixa uppgiften och blir nöjd med dom....! Puss gubben! :-)

Nu återstår väl bara en sak...plocka fram uppsatsen och läsa....*ryser*

I'm back!

Nej, jag har inte gett upp bloggen och bara struntat i att skriva men der har verkligen inte funnits tid den sista veckan....eller sista två veckorna!

Det är min c-uppsats som har slukat all min tid och jag har inte orkat blogga faktiskt! Sen har jag vikarierat på ett högstadium i en vecka så nån fritid har det verkligen inte varit tal om. Men nu är jag nästan tillbaka i min gamla rytm igen så....nu ska det bli bloggande!

Ja, vad har då hänt?

Uppsatsen blev klar i utsatt tid! Jag slet som ett djur nästan 24 timmar om dygnet och sov nästan inget. Inte något vidare kul när man ska jobba på dagarna och skriva uppsats på nätterna! Jag var så himla nära att ge upp flera gånger. Nån gång för att datorn bara strulade hela tiden. Höll på knäcka mig totalt...men Anders har verkligen varit en klippa och stöttat mig hela vägen. Vad skulle jag ha gjort utan honom?? *puss gubben* Så den skickades in och en sten lyfte från mina axlar!

När den var avklarad kunde jag börja njuta av vikariatet istället! Det var himla kul, men samtidigt väldigt påfrestande. Hur motiverar man elever i årskurs 9 under näst sista veckan? Jag kan tala om att det är svårt, nästintill omöjligt! Men jag lyckades vid några tillfällen och det gjorde mig glad! Och när man ger av sig själv får man så himla mycket tillbaka!

Jag kände mig faktiskt som en lärare under denna vecka för eleverna förstod att det var jag som bestämde och höll i trådarna! Vid sådana tillfällen är jag glad över att komma från Västerbotten och ha ett bra och långt tålamod! *hehe* För gisses vad eleverna kan tjata om samma saker hela tiden....."fååååår vi inte byta platser idag?....kaaaan vi inte få jobba ute idag?....kaaaan vi inte få sluta tidigare?"
Ja, dom är söta när dom försöker!

En annan jobbig del var alla samtal hem till föräldrar jag ringde angående skolk. Under tre dagar ringde jag 18 samtal hem till föräldrar....snacka om att jag var less på prata med samma föräldrar hela tiden! :-) Men jag blev väl bemött varje gång och det var positivt. Annars tycker jag det är svårt just hur man ska bemöta föräldrarna.

Ja, sen har vi pysslat på här hemma. Madde kom igår och vi käkade middag och hade trevligt! I helgen har jag sovit som aldrig förr. Däckade 21.30 i fotöljen i fredags...helt utslagen! Och jag sov länge på lördagen me....helt underbart att slippa vakna til en väckarklocka!
Under uppsatsskrivandet sov jag bara 4-5 timmar varje natt vilket inte var bra. Kände mig nästan bakfull när jag vaknade...obehagligt!
Sen har jag varit yr hela veckan men jag tror det beror på sömnbristen...kan väl inte vara nåt annat?

Ska inte bara babbla iväg.....kommer väl på mer sen!

Nu väntar vi på reprisen av 24...missade den i måndags på grund av uppsatsen....så det blir sent ikväll! Ska till växjö imorron och lyssna på oppneringar. Inte mina utan dom kommer på tisdag och torsdag men jag ville se hur det går till och om jag kan förbereda mig på nåt bra sätt! :-) Jag är en spion på uppdrag! *hehe*

Nån som vet var man kan hitta en bra dataväska till en 17 tums bärbar dator`? Vi har inte hittat nån bra väska ännu. Dom är ju lika sladdriga som Konsumkassar, inge kul när man betalat mycket för datorn! Hör av er!

Dags att fixa lite....natti natti!