I did it! =)

Yes yes yes!!!

Jag klarade tentan i demokrati!!! Fatta så underbar gött det var att få det mailet! :-D
När jag skulle säga det till Anders lurade jag honom lite och sa:
- Anders.....
-Ja....
- Jag har fått mail om tentan...
-Okej...
- ...och det var inte så kul....
- Kram älskling....
-...men det gör inget, för jag klarade den!!!!!
- Men....dumma dig!! (sa han och skvätte diskvatten på mig den rackaren!!!)

Men jag ville ju bara skoja lite. Sen fick jag en kram av honom! :-)

Ja, bloggarna blir korta nu på veckorna. Praktiken tar musten ur mig...är helt slut när jag kommer hem. Satt på möte till 17 idag....

Måste ju bara kommentera 24 och hur underbart bra det var i måndags! Är så himla lycklig över att det är igång nu....tänk om det kunde vara måndag heeeela veckan! Fast, kanske inte som filmen men TV-tablån kunde gärna fått se likadan ut! *hihi*

Nej, nu blir det dusch och sen lite teve....det är ju en dag till imorron!

Men jag är glad för att tentan är klarad! Nu ska jag lämna tillbaka alla låneböcker!!









Måndag, mer praktik och 24!!!!

Kom hem för ett tag sen och är helt slut! *pust* Det tar på krafterna att vara på skolan bland som små liven...*hehe* Men det är kul!

Hade mina första lektioner idag och överlag gick det bra men min handledare tycker jag ska våga vara mer bestämd mot eleverna och våga ge dom läxa. Så nu jäklar ska jag stålsätta mig till mogondagen! :-)

Idag till middag hade Anders tänt ljus och gjort det så mysigt i köket att den så simpla men ack så goda maten rostbiff och potatissallad blev gudomligt gott! Och sällskapet är helt underbart! *puss*

Nu väntar en stunds avkopplinig i soffan för sen ikväll är det åter dags för 24!!!!!
Som vi har längtat efter denna serie och ikväll smäller det! Jäklar om det är nån som ringer mellan 21 och 22, då svarar vi inte! Eller jo, om det är i någon av reklampauserna! :-)

Sen är det sista "Ett herrans liv" med Kjell Bergqvist som är säkert kul och roande. Skönt att ha sånna saker att se framemot då dagen varit lång, påfrestande men samtidigt väldigt lärorik!

Nu ska jag gå och pussa på Anders lite och sen blir det soffan!


MIssa inte 24 och Jack Bauer!!!

That is not an option!!! :-)



Söndag och lite om Melodifestivalen!

Ja, tid är något jag inte har så gott om idag så det bli en lite kortare notis om Melodifestivalen igår!

Måste säga att det var väldigt trist att inte After Dark gick vidare. Jag tyckte att låten var i alla fall värd en plats i andra chansen! Men icke så....dit kom istället Sanna Nielsen....usch och huvva! Nej, henne gillar jag inte alls. En så hypermediatränad tjej som vet exakt vad hon ska göra, nej, hon känns mest som en robot ibland....och sen var hon lik Charlotte Nilsson från 1999 när hon vann med "Take me to your heaven".

Men jag gllade även Andreas Johnsson fast låten var inte lika bra som "Sing fot me" men det var en glad låt. Men jag tycktes känna igen den men det kan bero på att den var ett mish-mash av alla 60-tals låtar som nånsin gjorts! ;-)
Och Uggla...vad säger man om honom. Det var en kul låt och han såg ut som en diktator från nåt Sydamerikanskt land! :-) Kul låt! Och så där hoooeeehhhaaahhh..alla kan nynna med i hockey-kören!

Sarah Dawn Finer har en superbra röst men låten var lite trist. Inte alls nån schlager som står sig i utlandet!  men men....

Vi hade förövrig en mycket trevlig kväll med Madde och vi smaskade på blåbärsbakelser som jag gjorde för första gången och dom blev riktigt goda! *mums* Till det drack vi Godtemplardricka....har aldrig druckit det men det var riktigt gott!

Idag har jag gjort planering för sjuorna och jag hoppas planeringen blir bra. Blir alltid så osäker hur mycket tid man ska avsätta för varje moment och så! Men ja....hoppas jag får lite feeback innan kvällen så jag vet vad jag har att utgå från imorron!

Sen ska vi på bio ikväll...se The Queen! :-) den har jag längtat efter att se så det ska bli kul! Vi blir fyra som går...nice!

Ja...nu blir den duschen för min del och sen lite middag tror jag! Och kanske lite tvätt..men vi vet inte..om vi har nått att tvätta! Nej, ska inte prata tvätt och låta som ja du....vet vem!



"Åh när ni tar saken i egna händer....." redan en schlagerklassiker! :-)

Lördag


Helgen är här och jag har varit flitig! :-)

Det bästa (okej, det finns nog fler fördelar) men jag gillar skarpt att kliva upp tidigt, läsa tidningen i lugn och ro och kanske kolla lite på teve. Idag var det skidåkning och det gillar jag! Anders klev upp två timmar efter mig men han är inte riktigt frisk den stackarn. Mår dåligt och nu ligger han och sover igen, eller han har sovit sen 12 idag.

Under tiden har jag varit väldigt effektiv. Först kollade jag på damernas andra åk i storslalom och sen satte jag fart. Vattnade blommorna, planterade små kärnor av papaya för att se om det bli nån växt, diskade undan allt i köket, gnuggade ren spisen så nu skiner den, torkade fläkten, alla bänkytor i köket, snyggade till i vardagsrummet, la fram massa ny och god frukt i skålen, rensade kylen på saker som borde fått egna ben vid det här laget och till sist städade jag badrummet! :-)

Gissa om jag känner mig nöjd? *hehe*

Det är inte varje dag jag får ett sånt ryck och när det kommer ska man ta till vara på det!

Dessvärre har min lektionsplanering fått stå tillbaka men jag tar den lite senare idag för den måste vara klar till måndag! *hjääälp*

Nu funderar jag på om jag kanske ska åka och köpa nån ny blomma. Jag dödade en för några veckor sen och vill ha en ny...det ser så tomt ut där den stod! Skulle vara skönt att komma ut en sväng!

Ja, och sen är det Melodifestival ikväll! Ska bli spännande! Och sen kommer Madde hit, ja om Anders känner sig piggare men det hoppas jag att han gör. Vi hade ju så trevlig förra lördagen juh! :-D

Blommdags då kanske...?

Tråååkigt


Vet inte vad som hände med den här fredagskvällen men den blev bara så himla trist på nåt vis! Jag har sett lite teve och Anders har suttit vid datorn och nu pratar han i telefonen och jag har inget att göra! Trist!!!

Men...ja....så kan det ju vara ibland! Man kan ju inte ha kul jämt men att gå runt och vara håglös är bara så jäkla tråkigt! *suck*

Får kanske pigga upp mig med en god kopp te...eller gå och lägga sig tidigt för en gångs skull....hehe!

Jaja...nu är jag lite gnällig jag vet..... *bläää*

Fredag och snart slut på Sportlovet


Ja, då är lovveckan snart slut och det känns trist! Men en hel del har ju blivit gjort och det är alltid en skön känsla! Att tiden har blivit väl använd!

Idag blir det lite mer lektionsplanering för geografin. Jag vet inte alls om det jag har tänkt är bra, får de tillräckligt lång tid på sig, stressar jag genom avsnitt som egentligen borde få mer tid...ja, jag vet inte!

Igår fick jag även skickat mitt PM inför uppsatsen och det ska bli spännande att se vad kommentarerna blir och jag hoppas verkligen att jag får skriva om det! *håller tummen*

Senare idag blir det lite handling och jag ska äntligen köpa min efterlägntade strykbräda! :-) Snacka om vuxenpoäng när man går och trånar efter en sån! *haha* Men det ska bli så skönt att få en ordentlig och slippa så över köksbordet med filtar, påslakan och handdukar! Sen blir det eventuellt tjejkväll hos en klasskompis till Anders men ja vet inte ännu om jag ska gå. Jag känner ju typ ingen av dom som ska komma, men det kan ju också bli kul. Ja, jag får se!

Nä, nu måste jag sätta igång!

Onsdag


Shit vad dagarna går fort. Redan onsdag (och ja, snart torsdag för den delen också) i min sportlovsvecka...jag hinner ju inte med!! Det var ju så mycke som skulle hinnas med....men....
Jag har hinnit göra mycket faktiskt! I gruppen har vi jobbat på väldigt bra och är i princip klara med det vi kan förbereda innan själva studien vilket känns så himla gött!
Sen har jag påbörjat min planering för sjuorna och skickat iväg ett förslag till handledare för att se vad hon tror om den starten iaf! Sen har jag pysslat med lite egna uppgifter vilket alltid är himla kul!

Sen ikväll åkte vi och handlade och då passade jag på att köpa pärmar så ikväll har jag sorterat upp tonvis av papper från olika kurser och satt in i pärmar, vilket känns som ett stort steg framåt! Allt har bara legat i en enda stor hög och det har irriterat Anders massor. Han tycker inte att jag har nån bra ordning på mina papper..och det ligger nog nåt i det! *haha*

Så det har inte blivit så mycket TV för min del vilket är ovanligt med väldigt bra! :-D
Men imorron måste jag se lite Hem till Gården men jag har upptäck till min stora fasa att Tv4 har slutat sända gårdagens avsnitt i repris på tv4+ !!! Det var ju så smidigt att titta på det man missat från dagen innan...*suck* men men, man kan ju inte få allt! :-P

Dags att sova snart...ska bara korsorda lite först!

GIllar älsklingen...*puss och mys till honom*

Tisdag


Idag har vi i vår grupp verkligen varit produktiva! Vi har jobbat hela dagen med vårt Läroplansarbete och vi har kommit så himla långt. Det trodde jag aldrig, att vi skulle hinna så mycket på en enda dag!
Det känns i huvudet att man har tänkt och haft sig hela dagen så det blir nog en lite lugn och stillsam kväll.

Just nu håller Anders på göra sina underbart goda semlor!! *mums*

Vi ska sitta lite i morron me men efter det lär vi vara klara med det mest! :-D

Nu blir det snart middag...och sen semlor! :-P

Måndag

Första dagen på Sportlovet var då avklarad! Och jag trodde verkligen det skulle bli en segdag men jag har fått förvånadsvärt mycket gjort faktiskt!

Imorron ska vi träffas i gruppen och arbeta med vårt roliga grupparbete och jag har läst min del av litteraturen så jag hoppas det ska gå bra. Men det verkar som om de andra ligger hela tiden ett steg före så det känns som om jag måste jaga ikapp hela tiden, fast jag hinner aldrig i kapp! *suck*

Sen har jag skrivit loggbok och skickat till Mia så hon får läsa om mina tankar kring den första VFU-veckan. Undra om hon kommer att kommentera eller så?

Sen tror jag att uppsatsämnet är ganska så fixat. Väntar bara på besked från universitetet om det är okej att skriva om det jag vill skriva om! Ska inte säga nåt förrän det är klart!

Hoppas stämningen blir lite bättre imorron. *puss älskling*

Ja, dags för sängen tror jag! *liiiite gäääsp*


Och så var det bara en delfinal kvar

Självklart såg jag Melodifestivalen igår och jag var inte ensam denna gång! Jag fick faktiskt med mig Anders också! Fast det kan ju bero på att hans kursare Madde var på besök så vi satt alla tre och betygssatt låtarna. Fast jag måte säga att det var en bedrövlig omgång. Alla låtar lät likadant...nej, huvva. Det var ingen som stack ut. Jag har förvisso gått runt och nynnat på Nannes och Måns låt idag, men det var nog mest slumpen! *haha*

Nej tack, ingen av de här låtarna får vinna enligt mig! Vad som är tragiskt är att det är typ bara 12-åriga tjejer som röstar...okej, nu var jag kanske lite väl drastisk men jag skulle tro att det ligger nåt i det!

Enligt mig är The Arks låt den klart starkaste! :-D

Efteråt såg vi film, drack lite (eller ja, mycket te) och satt och snackade...tills vi upptäckte att klockan var snart 4 och vi började känna oss lite trötta. Och Madde hade ocyklat hem också. Men det var en jättekul kväll och vi pratade om allt mellan himmel och jord! :-)

Idag har det vart en härlig söndag med slapp och mys. Igår fikade vi upp all ost och mjölk nästan så det inte räckte till frukos så innan Anders vaknade åkte jag iväg och handlade grejer till frukosten, mjölk, ost, färska fallor....det blev en god och härlig frukost.. :-D

Veckan framöver är det Sportlov för skolorna och vi är lediga men det kan man inte kalla ledighet för vi ska jobba med vår gruppuppgift och massa annat så det blir knappast nån ledighet! Men man får ju sova lite längre på morgonen i alla fall! Och sånt gillar jag.

Nej, nu är det dags för lite middag. Ville bara blogga lite först...har varit slarvig under veckan men det har varit fullt upp på VFU:n. Ska bli bättring!!

Kommentera gärna...det piggar alltid upp! :-)



Alla hjärtans dag! :-)


Yes, den stora kommersiella högtiden...fast jag kan inte låta bli att tycka den är otroligt mysig! :-)

Just nu är jag ute på VFU och det är mycket att göra. Långa dagar och korta kvällar är väldigt trist. Vi hinner knappt prata ibland....
Fast ikväll gick vi på bio (ja, blev ju inte så mycket prata där heller.-..hehe)!
Såg iaf "Underbara älskade", en bra och sevärd film! Mysigt att få sitta och hålla varandra i handen och bara vara! *puss älskling*

sen åkte vi och handlade lite mysfika som vi just har fikat och snart är det sängen, för min del i alla fall. Vad nattugglan Anders ska göra....det vet man aldrig. En nattvarelse! Han verkar få mycket gjort på kvällarna/nätterna. Ibland diskar han, läser kurslitteratur eller ibland bara lyssnar på musik. Men han är allt bra god ändå! :-)

Få se om jag får med mig honom i sängen snart...*HAHAH* Det lät ju lite komisk! ;-)

Har iaf haft en bra dag och en väldigt mysig kväll!

Pussar till min älskling!!!!

Ännu en Melodifestival avklarad!

Och den höll betydligt jämnare kvalité än den första men ändå lyckades jag pricka in vilka som skulle gå vidare till finalen och andra chansen. Börjar bli riktigt bra på det nu! :-)

Jag gillade inte Ark-låten första gången men den blev bättre och bättre och nu gillar jag den skarpt. Och jag skulle tro att dom skulle ha stor chans även i Eurovision senare också.

Den lugna och härliga balladen, "trying to recall" satte sig snabbt också men jag måste säga att det är ingen schlager direkt. Fast, Tyskland har ju vunnit med Nicole och "Ein Bisshien Frieden" (stavas väl så typ!) och dom liknar varandra lite. Så man kan aldrig veta. Men jag måste säga att om man inte hade vetat allt om hennes bakgrund, den okända lågstadieläraren så skulle nog uppståndelsen inte blivit lika stor. Frågan är om en mer etablerad artist hade gått vidare med samma låt?

Men, jag är glad för hennes skull och låten var bra!

Jag gillade även Jessica Anderssons låt. En glad och kaxig låt!
Och att Jimmy Jansson gick vidare är väl kanske ingen överraskning direkt. Alla småtjejer måste ha ringt som en galning på hans låt! :-) Hans låtar är lika charmiga och medlösa som vanligt!

Så gårdagskvällen var ok, kunde varit bättre dock men men....

Idag har det blivit mycket sport på TV och man kan ju inte låta bli och imponeras av Anja Pärson. Nu är hon ju historisk och allt! :-D
Jag unnar henne allt det efter den hårda press och bevakning från media som inte alls trott på henne. Nu har dom väl tystats för ett bra tag framöver!

Planen var att gå på bio ikväll och se "Underbara älskade" men vi får se hur det blir.....saker kan ju ändra sig också! Men jag hoppas det blir av!

:-)

Tentan gjord och pizzan halväten

Ja, då var den skriven....tentan! Det var en stor tenta med mycket att skriva på. Typ en "skriv allt du kan" tenta...men man hade lite stödord att gå efter så det var ju skönt!

Vi blev klara vid 17 så då gasade vi oss hemåt! Skönt att komma hem lite tidigare än planerat!
Då köpte jag min obligatoriska tenta-pizza (med ananas och banan) och tog hem. Anders åt renskav istället...han är ingen pizzaälskare. Inte jag heller egentligen men har det vart tenta så ska jag äta pizza efteråt, det har ju gått bra tidigare då! *hehe*

När jag kom hem hade Anders tänt ljus och gjort mysigt i köket och där åt vi vår middag. :-)
Sen fick jag ett kuvert med ett kort och där stod det att han ville bjuda mig på bio och middag i helgen för att jag varit så duktig och pluggat! Det var så himla gulligt av honom! *puss gubben*

Nu ska vi se om det går nån bra film också. The Queen skulle jag vilja se, få se om jag kan övertala Anders att se den! *hehe*

Nu väntar en stund på soffan och bara slappa! Jag är så trött. Sen är det jag som kör i morron så det gäller att vara utvilad! :-)

Tänk vilken fin kille jag har! :-D

Puss älskling....

TENTA!!!!


Idag smäller det!!! Tenta mellan 14-18 (väldigt konstig tid för övrig!!!)

Och jag hoppas så innerligt att jag ska klara den! Så här i efterhand känner man alltid att man kunde ha pluggat mer och kanske inte tittat  på teve eller gjort nåt helt annat! Men jag har gjort så gott jag har kunnat och jag hoppas  verkligen det räcker!!!

Ibland har det känts som om jag inte har fattat att det är tenta...*suck*

Så håll gärna en tumme eller två för mig...!!! Kan nog behöva det! Har ju en tendens att bli ruskigt nervös inför tentorna, fråga bara Anders! ;-)

Nu ska jag sätta mig och gå genom lite anteckningar och se...kanske byggs paniken på eller så blir jag lugn. (Jag tror det blir det förstnämda!!)

Ja, det här blev ju lite ångestladdat kanske men ja....så blir det ibland!

Nu hoppas jag innerligt i alla fall!

:-)


Tentaplugg


Ja, nu gäller det att komma igång...men det är ju så himla svårt!!!

Jag har tenta på torsdag och jag har varken ångest eller känner stress inför det...som jag alltid brukar ha! För om jag får det då sätter jag mig ner och pluggar...men det går bara inte! Och jag har INTE tänkt göra en omtenta på detta...det är ett som är säkert!!!

Tentan handlar om demokrati och lärande och hur skolan har förändrats...det är så himla svårt och mycket på en gång! Jag hoppas nåt har fastnat efter alla föreläsningar och diskussioner i seminariegrupperna men kan inte vara helt säker!!

Jaja...får väl se hur det går idag! Målet var att läsa klar all litteratur och det är inte många sidor kvar. sen blir det väl att gå genom alla anteckningar och se vad som står där. Och förhoppningsvis kanske Anders har tid att förhöra mig lite... :-) Det brukar alltid kännas bra!
Kanske vore ett mål att göra det ikväll och imororn får jag plugga på det jag inte kunde... det låter ju som ett bra upplägg eller hur? Men frågan är, följer jag den??
Jo, jag måste verkligen det!
(Visst är det bra att man kan föra diskussioner med sig själv....hahaha!!!)

Back to the books...men jag måste ju se Hem till Gården först! ;-P

Nääääääähhh

Men jaha...det blev ju inte alls som jag ville! *suck*

Som vanligt typ!!!

Jag tyckte ju inte att Anna Book var direkt bra....den var bara upprepande och irriterande. Okej okej, hon dansade lite också men det hjälpte ju inget!
Tommy Nilsson i all ära...jo han var en idol när han var med 1989 (förövrigt mitt favoritår!) och det var ganska sig likt. Om jag inte minns helt fel var hans kör klädda i svart och stod bakom honom, eller kanske lite snett bakom honom och så var det ju denna gång. Men jag måste säga att hans röst var bättre -89 än nu. Men hans text var ju lite si så där. Den var lite lam. Okej, det var vackert om människan hit och dit men ingen schlager. Det var förövrigt ingen av låtarna.
Men som jag brukar säga, nån ska ju komma sist i Globen-finalen också! *hehe*

Men dom låtar som jag gillade var Uno och Irmas låt "God Morgon". Också den hade en lite rolig text men melodin var väldigt medryckande och härlig. Tyckte att den påminde lite om Andreas Johnsons låt förra året. Lite Beatles-aktig liksom. Sen gillade jag även Andersson och Gibsons låt "Anything for you". Det var en söt ballad. En sån ballad som Irland kunde ha skickat på 90-talet, och skulle säkert vunnit då i den balladhysteri som rådde då! Men den var fin tyckte jag!

Sen fanns det ju riktiga bottennapp. Vet inte ens om jag ids nämna dom här men man kan ju undra hur de låtar som INTE kom med, lät??!! Det måste ju ha varit en pina för öronen.
Jag tyckte förvisso att tjejen i den gröna korta kläningen inte var alltför dålig men det var allt en blek kopia av Helena Paparizuo (jag vet inte hur det stavas nej!).

Men men, kul att det är igång.

Jag måste säga att jag gillar Luuk. Hans skämt och ironiska framtoning är väldigt speciell och har man svårt för den blir det npg svårt att skratta åt hans ömsom brillianta ömsom låga skämt. Men jag tyckte han gjorde det bra. Tidigare har det nästan varit en sport att låta programledaren ta över och synas mycket men Luuk hade ju rätt, det är ju låtarna och artisterna som ska synas. Han är ju blott en ciceron! :-)
Hans inledning visade på ett härligt mått av självironi!

Jaja, första avverkad....bara några kvar nu! :-)

And I looooove it!



Melodifestival


Yes, ett av mina stora intressen är faktiskt Melodifestivalen. Men jag måste säga att jag inte är helt nöjd med alla deltävlingar hit och dit. Intresset minskar och jag tycker att låtarnas kvalité sjunker för var år. Kanske finns det inte tillräckligt med låtar för fyra deltävlingar, man borde kanske nöja sig med två? Eller varför inte klassikern, en Melodifestival. Vinnaren koras direkt!!

Jag har nästan alla Eurovsion Song Contest från 1989 inspelade. Tror jag missade något år i mitten av 1990-talet då de flesta tyckte att Melodifestivalen var skit och ingen ville ställa upp. Och sen kanske hade min egen hormoniella tonårsförändring nåt med saken att göra...jag vet inte riktigt! *hehe*

Men men...så  jag ska sätta mig i spänd förväntan framför teven snart och se vad årets spektakel har att bjuda på! Är lite skeptisk till artisterna...hmm...ja, vi får väl se hur det går!

Har iaf ätit en underbar middag nu *mums*! :-P

Hoppas jag får Anders att sitta lite i schlagersoffan med mig iaf! :-)