Helgen

är nu gjord och allt har gått bara fint! Fastän jag har jobbat har det inte känts så himla jobbigt men det klart man är trött. Inte alla helgen jag kliver upp i gryningen! Många goda skratt har det blivit. Akta er för diken! *haha*

Nu är det lite slappish framför teven innan det är dags att sova. Det är ju en dag imorron med. Då blir det RIsmyrliden och minigolf. Varför vara ledig? *haha* nej då, det ska bli roligt!

Har inte så mycket att skriva om. Lite trött....ska nog sova snart!

Afton!

Kvällen är här och då var det bara sju arbetsdagar kvar. Jobbet har gått jättebra och några goda skratt har det blivit. Det är härliga människor man jobbar med vilket betyder mycket. :-) Men nu har vi ett mysterium att lösa och det ska bli spännande att få se hur det hela gick till.

Pratade just med älsklingen och han skulle sova. Han lät så himla söt och lite trött. Längtar efter att få krama om honom....länge!!

Som sagt är dom kommande dagarna fyllda med jobb. Men jag får tänka på alla pengar man tjänar för inom vården är verkligen lönen skyhög. Stålarna bara rullar in!

Snart dags att sova!

Nu är det stugan som gäller

Är hemma en snabbis och sen en sväng till stan. Men sen är det stugan som gäller. Jag har sovit där i natt och det är skönt. Man slappnar av på ett annat sätt där.

I kväll hoppas jag det blir det metning och att dom stora fiskarna nappar! :-)

På fredag går jag på jobbet igen och då är det 8 arbetsdagar på raken. Känns inte så skoj men va tusan, det blir ju pengar!

Nu stan och lite shopping och sen stugan!

Måndag...vecka 2!

Nu har jag påbörjat min andra jobbvecka och det känns faktiskt bra. Fast idag hade jag gärna stannat hemma. Shiet vad det har regnat. Det började i natt vid 02-tiden och det regnar ännu. Undra hur mycket regn det har kommit under dygnet.....men den stora frågan är NÄR tar regnet slut???

Det är nästan så att man börjar tänka på Darins låt "Why does it rain?" Passar ganska bra in idag faktiskt!

Annars är det mest jobb och jobb nu. Snart går jag in i perioden då jag jobbar åtta dagar på raken vilket ska bli lite jobbigt. Men det kommer gå bra. Jag jobbar med bra folk under helgen och får en bra start och det känns bra!

Har varit och fikat med en kompis och hennes kille ikväll och det var mycket trevligt. VI hade ju tänkt spela minigolf men det går ju inte i det här vädret. Undra om golfbanan stänger om det är ihållande regn??

Så det blev en trevlig fika på ett mysigt kafé. Massa nyheter från deras sida. Jag vill också juh!!!!

Men men, imorrn jobbar jag kväll så det ska bli skönt att sova ut. :-) Så snart väntar lite Sex and the city på TV och sen sängen. Gotta love then gals!


Trästocks

Är det dags för ikväll. Brorsan spelar 20.30 och självklart ska jag dit och lyssna. :-)
Men jag hoppas det slutar regna för det är inte så kul att stå i regnet. Men det klart, dom spelar i ett tält men det brukar bli ganska geggigt utanför. Innan Trästocks blir det fest hos Ninas kompis. Det ska bli kul att träffa dom. Har ju hört en hel del om dom vid det här laget. :-) Så jag har lovat köra....alkoholen får vänta lite. Det spelar ingen roll för mig. Jag är nykter, det är helt okej!

Igår var det ärtsoppafest för alla stugor på ön. Jag har aldrig varit med förr men det var riktigt roligt. Jag har ju inte haft så stor koll på alla stugägare tidigare men nu har jag träffat nästan alla.

Och imorse ringde Ninas farmor och grattade på namnsdagen. Det var riktigt gulligt tycker jag. Jag har även blivit grattad av Anders och mamma och pappa. :-)

Nä, dags för dusch och ombyte. Man måste nog ha varma kläder ikväll. *burr burr*

Stugan

Där befinner jag mig idag och njuter av att ha ledig på dagen. Jag jobbar ikväll men det är skönt att kunna sova länge på morgonen och slappa lite. Nu är jag hemma för en dusch då våran stuga lever upp till bilden av den typiska stugan, utedass och inget rinnande vatten. Men det är mysigt ändå. Tur att den ligger nära hem.

Igår jobbade jag också kväll och cyklade sedan ut i regnet. Det var inte så farligt faktiskt. Okej, lite blöt blev jag allt men man torkade snabbt framför brasan i vardagsrummet, mysigt.

I helgen blir det också stugan. Ska verkligen passa på att vara där och njuta så mycket det går. Jag är ledig i tre dagar vilket är skönt för sen blir det massa jobbdagar på raken, hela åtta stycken. Men det blir bra pengar!

Så, stugan och sommar hör ihop! :-)

Första dagen!

Är nu avklarad! Känns bra men jag var lite trött under eftermiddagen! =)

Gårdagen var lång och slitigt så det var skönt att komma fram till slut. Men det blev inte många timmars sömn så det ska bli skönt att få sova snart...och jag ska sova lääääänge imorron! Ingen väckare här inte. Bra att jobba kväll! =)

Men det var roligt att jobba idag. Känna att man gör lite nytta.

Kvällen kommer spenderas framför teven.....känns som bäst. Orkar inte med nåt annat tror jag! =)

Jag = klantarsle!!

Nu är vi komna till Nynäs och vår efterlängtade semestervecka tillsammans.

Vi åkte direkt efter Anders jobb och mitt uppdrag var då att packa in allt i bilen och se till att allt kom med. Och jag trodde att jag hade varit sååå himla duktig och fått med mig allt. Jag levde stillsamt i den tron ända fram tills igår eftermiddag. Då kom Anders och frågade var hans svarta resväska var. Jag tittade frågande på honom och sa att den har inte jag packat med. Vad hade du i den? Ja, alla mina kläder svarade han då!

Shit shit shit!!! Då har jag inte tagit med den, sorry!

Och fan vad jag skämdes! Som en liten hund!!! Vad skulle han ha på sig nu då? Som tur var hade han ett par byxor, ett par shorts men that whas it. Han hade en t-shirt, den som han hade på men ingen annan för allt sånt låg i hans väska! Och inga kalsonger eller sockar! Så idag har vi varit på stan och jag har köpt lite kläder till honom. Två t-shirts, kalsonger, sockar och ett par byxor! Så nu har han något att ha på sig iaf! Men jag skämms ännu!!

Dags för middag! Sitter på modem...härligt snabbt och effektivit! :-)

Stressigt!

Det är nog dagens ord. Ett ton med saker kvar att göra och såååå lite tid. Men varför skriver jag här då? Ehh, ja, kanske ett sätt att lugna ner mig lite. Kom just fårn duschen, nu ska allt packas färdigt. Men när vet man när man är klar? Jag ska ju vara borta ett tag...hur mycket kläder behöver man egentligen? Och hur många par skor?? Och hur många väskor??

Ja, frågorna är många och svaren få.

Älsklingen väntar på sitt jobb och därifrån åker vi sedan. Hoppas jag hinner i tid iaf. Men det borde gå. Nu har  jag en timme kvar...går det?? Jag hoppas iaf! =)

Dagens ris

En av mina favoritsidor att läsa i dagstidningar är insändarsidan där människor får säga sig mening om olika händelser eller beslut. Det finns även "dagens ros" där människor tackar varandra för en trevlig utflykt eller om god omsorg på sjukhus eller så. Men det som är mest intressant att läsa är "dagens ris" där folk spyr galla över andra och irriterar sig något så kopiöst över vad andra gör och inte gör.

Det kan handla om människor som rastar sina hundar i parker och inte plockar upp skiten efter dom, nån som stal ett cykeldäck utanför Åhléns eller om hur dåligt busschaufförerna bemöter sina kunder.

Sånna små notiser kan verkligen få mig att skratta högt. Det är nästan bättre än att läsa serierna längst bak i tidningen.

Det är inte "dagens ris" varje dag och de dagar som dessa små underbara notiser uteblir, så blir jag nästan lite stött! Va tusan, inget klagomål idag.

I dagens BLT var det hela sju "dagens ris" tror jag. En hel massa. Nytt rekord för tidningen tror jag och det var mycket underhållande!

Det handlade om:
* hur dåligt lekplatserna städas, hur Liedl inte har hemma de varor man annonserar om
* hur människor i Sölvesborg vattnar sina gräsmattor när det var bevattningsförbud
* att tidningsbudet inte stänger locket på brevlådan så att tidningen blir genomblöt när det regnar
* hur slarviga människor skräpar ner våra skärdgårdsöar
* att tre cyklas stals i samma område
* hur Swedbank i Ronneby inte får ut sina pengar på grund av dataproblem.


Jag undrar då...vem är det som skriver in sånna saker? Vilka typer av människor stör sig så ofantligt mycket på detta så att de drivs att skriva en insändare i tidningen och tala om vad dom tycker!!

Men vad som nästan är mer intressant är att nästan ingen undertecknar med sitt namn utan använder istället signaturer. Men, om man nu irriterar sig så mycket på detta, varför inte våga stå för det och skriva under med sitt namn?? Hur ska annars de berörda förstå att det är just DU som klagar. Eller är det lättare att muttra i tysthet än att säga det direkt till den berörda personen??

Den som klagade på tidningsbudet, kanske man kan ringa tidningsbärarna och prata direkt med dom eller direkt med tidningsbudet? Slippa gå via tidningen. Det kanske mottas lite bättre då. Det kanske inte är så kul att läsa om ett klagomål mot sig själv i tidningen. Jag skulle ju inte tycka det vore så skoj.

En liten fundering så här på onsdagen.....vad tycker ni???

Ärlighet och vänskap

Då var juli här...nu går det riktigt snabbt!

Anders är iväg och jobbar som vanligt och jag är hemma och är ledig. Ska börja packa lite idag, det vore nog inte helt fel att starta i alla fall. Sen blir det tvätt också....massa tvätt som ska kånkas upp och ner för alla trappor. Men det är skönt att få det gjort.

Våra planer ändras ständigt verkar det som men det vi har bestämt nu blir nog bra tror jag. Skönt att få några extra dagar i Nynäs. Få koppla av ordentligt på Udden och känna av semestern innan jobbet börjar igen. Hade förresten tur när det gällde helgjobb, bara en helg på mina veckor.

Igår somnade Anders innan mig, vilket är väldigt ovanligt. Och jag hade till råga på allt svårt att sova. Det brukar verkligen inte hända ofta. Jag låg säkert vaken i 20 min innan jag somnade.
Tankarna snurrade men det var inget speciellt jag tänkte på heller. Jag började tänka på allt om ärlighet. Hur svårt det kan vara att vara ärlig. Hur bra det är att kunna vara ärlig och hur ärlighet ibland kan såra oerhört mycket. När ska man vara ärlig? När är det lämpligt att dra en liten vit lögn för att undgå ärligheten?? Det låg jag och funderade på i natt. Kan bero på lite det Anders och jag pratade om tididare under kvällen. Om ärlighet och vänskap. Ja, det kan man gå väldigt djupt inpå...men så långt tänkte jag inte gå nu. Det får bli ett senare inlägg....ska tänka några vändor till!


Dags för frukost!