Trött, stressad, irriterad men glad!

Dagen har varit lång!!!

Trött: ja har varit igång sen kl 7 imorse....
Stressad: över att allt inte är gjort än och att det inte blev nåt uppsatsskrivande idag!
Irriterad: ja, typ samma! Att inte allt är gjort. Sen att det kittlar och håller på i näsan en bladning av damm å pollen!
Glad: jag har fått pratat med min goa norske gutt, shit vad jag saknar honom!

Massor med saker har blivit gjorda och nu är listan på saker som är kvar arr göra väldigt liten. Ska snart ställa mig och diska lite snabbt...sen ska det mesta vara gjort. Anders har oduschat och det kan ju ta lite tid...! Just nu far han runt som en stressad ekorre och plockar och har sig! :-)

Imorron anländer föräldrarna, väldigt tidigt! Så vi måste upp vid 7 imorron bitti....*gäsp*

Det som inte har blivit gjort idag är att jag inte har skrivit på uppsatsen, vilket jag borde!! Men det har funnits lite andra saker som just då känts viktigare! Jag har exempelvis installerat den bärbara datorn så nu funkar den! Oj oj oj va snygg den är!
Men annars har jag städat mycket också. Badrummet är numera skinande rent. Jag har skrubbat badkaret men det var inte lätt. Man får som inte nåt riktigt bra tag när man ska skrubba. Men jag har köpt ett  ganska så bra rengöringsmedel (som säkert är urådligt för miljö och hälsan....) så det gick ganska lätt. Sen så rensade jag badrumsskåpet också, det var längesen! Så alla rum är klara förutom disken i köket....men det fixar jag snart!

Jag ringde och pratade med min norska familj idag. Oscar lät så glad när han svarade och hörde att det var jag och det gladde mig. Det var så himla längesen jag pratade med honom och ikväll pratade vi i 40 minuter. Han var så himla pratglad och jag bara njöt. Han berättade hur han har det i skolan och att han trivs väldigt bra där. Han gillar utmaningar och sitter och läser i tyska ordböcker och lär sig tyska, snacka om imponerande! Han är nog ett geni tror jag, min lilla gutt! Gud vad jag saknar honom! Det inser jag varje gång jag pratar med honom....men jag hoppas det går få till en resa dit i sommar, jag bara måste dit och träffa dom! =)

Nu ska jag bädda med nytvättade sängkläder. Det är alltid underbart att lägga sig i sängen då! =)

Sen ska jag diska lite..om inte Anders gör det!! Han hade ju lovat! Jaja, får se hur det blir med den saken!

Men men, jag fick prata med Oscar i alla fall! =)

En dag med många beslut


Ja, idag har det varit en händelserik dag! =)

Det började med att jag var hos optikern och kollade synen, som dessvärre hade blivit sämre på höger öga vilket kändes lite trist! Hade ju förhoppningar om att det hade blivit bättre. Men på vänster var det precis som för tre år sen vilket gladde mig! Sedan valde jag ut fyra bågar som jag lånade hem för att prova. Jag vet inte ännu om jag ska köpa några nya bågar eller bara nya glas till de bågar jag redan har. Svårt beslut! Det handlar till syvende och sist om pengar, har jag verkligen råd?? Sen finns det ju ett fördelaktig erbjudande på Blic då man fåt två par glasögon jättebilligt som jag givetvis lockas väldigt mycket av! Men nästan 6000 kr är mycket för en fattig student...men samtidigt är det viktigt med bra syn!!

Sen bar det av till Onoff för att kolla på datorer. Där hittade vi två som var väldigt intressanta. En hade vi redan sett ut och tänkt beställa från annat håll men dom hade inte kommit in i tid där så vi var tvugna att köpa på Onoff vilket kändes lite surt och svikande mot företaget där min kompis jobbar! *sorry*
Så vi kollade lite och bestämde oss för en skitsnygg och funktionell bärbar dator! Sony Vajo....läckert! =)
Men under den 1 1/2 timmarna vi stod där var vi tvugna att fatta många beslut, vilken dator skulle vi ha, Sony eller HP? Vista eller XP? 15 eller 17 tum? Avbetalning eller cash? Extra försäkring eller inte? vilken hade bäst prestanda? vilken var skönare att skriva på? vilken är mest prisvärd? osv osv
Det var en hel del man skulle ta hänsyn till hela tiden, jobbigt! Men som sagt, vi vandrade ut med den Sony och blev fleeeeera tusenlappar fattigare!

När vi kom hem var det middag och sen skulle jag skriva uppsats men det bidde inte så mycket skrivet! :-( *fan* Men istället hade jag ett mycket trevligt samtal med min lillebror om allt och lite till! =) Så himla kul att se och höra hur han har förändrats av att bo hemifrån! Hoppas nu vi får till det att träffas allihopa i Malmö till helgen! *håller tummarna*! =)

Och nu är det bara 4 minuter kvar itll 24 börjar och då kan jag inte skriva uppsats! Och sen är det dags att lägga sig för att orka upp tidigt för att köra till växjö för att träffa handledaren och få DOMEN angående uppsatsen! Jag börjar bli riktigt nervös nu! Undra om hon inte gillar det alls utan grovsågar det totalt???

Ja, det har varit en mycket bra dag men jag har inte fått gjort det jag hade tänkt att göra, men va fan! Det får jag ta igen under veckan! Och til helgen kommer ju mina föräldrar vilket ska bli väldigt roligt! =)

Ja, dags för bra tv nu! Jack is back! =)


Dagens musik

Ja, så här mitt i allt jobb som blandas med frustration och tristess lyssnar jag på asbra musik, gamla godningar! =)

Radio City Love Songs 2, shit vilka minnen som finns till den skivan! Jag har skrålat med i alla tänkbara ballader här idag! Tur att Anders har sluppit denna "skönsång"! *skrattar* Och sen min favvo-Robbie med en riktigt bra skiva, "Swing when you're winning". Jag tycker den har fått alldeles för lite uppmärksamhet! Jag gillar när han sjunger gamla Sinatra-låtar! Jag blev på så himla bra humör när jag lyssnade på den för en stund sen! "I will talk and Hollywood will listen" är riktigt bra, låter som en låt från en film!
Och sen, Absolute Svenskt....här blir det också skrål för full hals! Och humöret stiger till topps!


image27

Ja, musiken har piggat upp mig idag....hoppas bara det smittar av sig så jag jobbar bra med uppsatsen. Men jag tror jag har kommit på en bra början i alla fall. Så jag kommer igång och skriver i alla fall. Sen kan man ju ändra allt sen också! =) Så himla skönt att skriva på dator, bara att klippa och klistra runt med sina egna meningar hela tiden! Slipper suddrester över hela skrivbordet! *hehe*

Ja, snart kommer Anders hem och det blir lite middag...och sen måste jag ta i tu med disken...*jippie*

Och regnar gör det fortfarande ute...trist! Och blåser en hel del! Vill ju det ska vara lite sol! =)

Uppsats - en källa till oro


Ja, jag ska ju som sagt skriva en uppsats denna termin. Jag har mejlat fram och tillbaka till min handledare och i söndags fick hon mitt PM och sen har jag väntat med spänning vad hon kommer säga. Fick svar idag att hon ville träffas och diskutera mitt PM mer ingående och då fick jag tväront i magen! Tänk om hon kommer dissa allt jag har skrivit och tycker att ämnet är kasst och jag måste hitta ett nytt ämne??
Det var nog svårt att tänka ut detta ämne....hjäälp!

*suck* Ja, man får sig väl en ordentlig smäll i magen på tisdag!!!

Hon ville även jag skulle skriva lite mer texter och skicka så nu vet jag hur min helg kommer bli!!! Men men, jag vill verkligen skriva en bra uppsats! Och jag hoppas innerligt att hon tycker det är lite okej i alla fall och att jag kan jobba vidare på samma tema men att jag kanske omarbetar den lite! *hoppas hoppas*

Ja, så var det med den förmiddagen! Kommer fasen gå och vara orolig hela helgen....stackars Anders! :-/

Men jag var ut och promenerade i morse igen, trots ett överhängande regnhot! Men det började regna en liten stund efter jag hade kommit hem igen. Känns bra! =)

Den goda maten

Ja, jag hade ju tänkt lägga ut en bild på maten från i helgen! Men både jag och Anders upptäckte hur svårt det är att ta snygga bilder på mat! Knepigt! =)

image25

Ja, det ger kanske i alla fall en bild av den goda maten! Är någon intresserade av detta recept så är det bara att höra av sig! Det är alltså lövbiff med mozarella och pasta! Utgott! Basilikan gör det himmelsk! ;-)

Må gott!

Tisdag

Jag var inte lika morgonpigg som igår men ut kom jag i alla fall och denna gång blev det en cykeltur. Men, jag borde ha pumpat däcken mer och druckit lite vatten innan jag åkte för jag blev torr i munnen direkt! Och sen var det tungt att cykla utan välpumpade däck. Dessutom var det kraftig motvind som inte gjorde saken lättare! Jag var väl ute i 25 minuter eller så...det kändes längre! :-)

Men det var riktigt härligt, fast mest efteråt när jag satt ute på balkongen och njöt! :-) Sen var det dags för lite frukost och även denna morgon blev det havregrynsgröt fast nu var det inte lika äckligt! Det var helt okej faktiskt! :-) Sen så håller man sig mätt väldigt länge på gröt, var knappt hungrig till lunch juhe!

Sen så har det blivit lite tid framför datorn där jag försöker få tag på människor på universitetet som kan svara på några frågor som kan vara avgörande gällande ett erbjudande jag fick imorse. Hoppas det löser sig! =)

Tänkte väl sätta mig och läsa lite nu..men det tar emot! Har ju tvätt att fixa med också....jaja...det löser sig!

Måndag - fått massor gjort! :-)

Dagen började med att jag klev upp kvart i 8 och var ganska trött fortfarande men bestämde mig ganska så snabbt för att gå ut på en morgonpromenad. Anders låg fortfarande och sov så jag smög iväg! Ute sken solen och det var +7,5 grader ute, helt perfekt! Jag tog med mig min urgamla freestyle och lyssnade på radio samtidigt som jag promenerade. Det var väldigt behagligt! :-) Var väl ute i ca 45 minuter och när jag kom hem hade Anders vaknat.

Sen tänkte jag vara ännu mera nyttig och åt havregrynsgröt till frukost. men usch, det var inte gott. Men jag tvingade i mig nästan en hel tallrik. Och ja, jag hade lite extra mjölk och sylt till för att få ner det! Men jag var mätt väldigt länge på gröten, vilket var väldigt bra!

Efter det började jag beta av min långa lista som jag hade skrivit inför dagen och nästan alla punkter är gjorda. Jag har ännu inte läst all norsk litteratur men jag har börjat iaf! Så den kan nästan kryssas till hälften! :-) Sen har jag fått mer saker gjorda än de som stod på listan vilket gör dagen ännu bättre!

Sen har jag fått reda på att jag får sommarjobba i hela 8 veckor i sommar vilket känns jättebra! Det blir inom hemtjänsten i Skellefteå, precis som förr! Hade först fått andra perioden men ringde idag och frågade om det inte fanns nåt ledig under första perioden och det fanns det, ett heltidsvikariat under 4 veckor! Toppen! :-)

Anders är på skolan och är duktig med sina projekt och ikväll är det 24 igen! =) Längtar redan tills klockan blir 20.55!

Jag har även dammat av en gammal skiva som jag lyssnade på massor förut, Radio City Love Songs 2! En skiva som väcker väldigt många minnen från förr till liv! Och jag skrålade med för full hals! Tur att Anders inte var hemma! ;-)

Ja, tänk om alla dagar vore så här effektiva, så skönt allt vore!

Får se om det bli en cykeltur ikväll, jag har ju fixat min cykel nu så nu jäklar ska jag cykla! :-)

Hoppas ni haft en bra måndag också!

Dagens bästa: att jag fått så himla mycket gjort. Känner mig väldigt nöjd
Dagens sämsta: att jag inte läst lika mycket som jag borde ha gjort.


Lördagskväll och en lång lista!

Jahapp! Sitter vid datorn och Anders ligger nästan och sover. Det brukar ofta vara tvärtom! Men ikväll var Anders jättetrött, men det kan bero på att han sov lite inatt. Han har en förmåga att vilja stanna uppe länge på kvällarna så inatt blev det väl bara 5-6 timmar eller så. Och själv sov jag 2 timmar idag på soffan. Fick sån himla migrän så det var bara att lägga sig och vila. Vi hade tänkt åka ut en sväng men det var ingen idé. Har fått så där bara några gåner innan och det är verkligen ingen höjdare. Vi var nästan på väg ut och jag kollade lite på teve och helt plötsligt såg jag blixtar och såg sen suddigt. Jag tycker det är läskigt! Så det var bara att vila ett tag.
Sen när jag kvicknade till åkte vi och handlade middag och sen hem igen och käkade. Ska lägga ut bilder imorron på den smaskiga måltiden och receptet om nån är intresserad! Det är jättegott och skitenkelt att tillaga! Kan det bli bättre? :-)

Nu har Anders somnat, han är så söt när han sover! :-)

Så jag satt och surfade runt och hittade en sån här lista och tänkte fylla i den för skojs skull! :-)


FÖRSTA
Riktiga jobb: Hmmm, måste varit ettkommunalt jobb på dagis. uruselt betalt, typ 15 kr/timmen!
Egenköpta CD: Det var längesen. Men det kan ha varit nån med New Kids On The Block!
Piercing/tatuering: Har ingen så....
Riktiga kärlek: Beror på vad man kallar kärlek! När man var liten var man ju kär till höger och vänster...men Anders är en riktig kärlek. Jag tror inte det var kärlek till killarna innan honom.
Fiende: Det var nog min granne


SENASTE
Biltur: När vi åkte hem från Coop i eftermiddags
Kyss: Ja, det var med Anders för nån dag sen
Låne-bok: Jag har massa låneböcker just nu angående min uppsats
Film sedd: Hundtricket igår kväll...mysig film!
Dryck förtärd: Vatten när vi kollade på "Stina!"
Mat äten: Lövbiff med zuccini, mozarella, basilika och pasta! *mums* 
Telefonsamtal: Med mamma för snart 2 timmar sen.
Skiva spelad: Hmm, det var nog bitar av en Robert Broberg skiva i bilen för nån dag sen när jag var ute och körde.
Irritation: Att jag misslyckades katastrofalt med middagen häromdagen. Köttfärsåsen blev asäcklig och tagliatellen kladdig! Usch va hemskt det var!


JAG
Vill: Att vi hittar en skattkista med massa pengar så vi kan köpa den bärbara datorn nu!
Har: Kollat lite på teve idag och lagat god middag!
Önskar: Att jag kunde bli av med min pollenallergi snart och att jag får åka till Oslo snart igen!
Hatar: Att inte ha pengar över att göra roliga saker för. Är så himla less på räkna varje krona hela tiden. Var har livskvalitén tagit vägen?
Är rädd för: Fåglar (fast tack vare Anders har det minskat lite nu), döden, insekter, grodor....
Hör: Bilar som kör utanför fönstret
Undrar: Om jag får jobb när jag är klar med utbildningen.
Ångrar: Att jag har så himla kort stubin och bråkar med Anders ibland för småsaker
Älskar: Anders och min familj
Sjunger: Gärna för mig själv
Gråter: Ganska ofta faktiskt. Har lätt för det. Ibland till patetiska filmer och tv-serier också.

JA ELLER NEJ
Jag har en dagbok: Jag har en blogg.
Jag gillar att laga mat: Ja, det är roligt oftast fast ibland vill jag bara knäppa med fingarna så att det ska bli klart av sig självt.
Jag har en hemlighet jag inte delat med någon: Jag trort att jag har det!

FAVORIT
Nummer: 7
Färg: Är just nu inne på mycket turkost och brunt
Dag: Ja, fredag kanske? Fast jag gillar alla dagar. Det är härligt med lördagsmorgon och veta att man får sova länge även dagen efter!
Månad: Ja.....lite svårt. GIllar ju vintern men även våren.....
Drycker: Te, vatten, mjölk, GT om tillfälle bjuds!

FÖREDRAR
Te eller kaffe: Te
Mörkt eller ljust öl: Dricker inte öl...
Rött eller vitt vin: Jag skulle helst säga rosévin.....

INOM DET SENASTE DYGNET HAR JAG
Gråtit? Ja, lite...till Hundtricket! Patetiskt va? ;-)
Hjälpt någon? Ja, jag försökte hjälpa Anders med kameran men det sket sig
Köpt något? Ja, mat på Coop och några "gömma sladden"-lister.
Gått på bio? Nope...nöjer mig med min Dixi-tv på 21 tum!
Sagt 'jag älskar dig'? Ja, till Anders igår.
Saknat ett ex? Nej
Skrivit i en dagbok? Njao....kan ha bloggat...minns inte.
Haft ett seriöst samtal?
Saknat någon? Ja, min familj. Synd att vara så långt ifrån dem! Och Oscar och Felix...mina fina gutter!
Kramat någon? Ja...nyss innan Anders skulle sova!


Har ni orkat läsa så här långt har ni gjort det bra! :-) Det var en himla massa frågor och det tog lite tid...*hehe*

Nä, om man kanske ska ta och sova lite snart! Anders ligger och snusar så gott i sängen....låter frestande att sova lite! Hoppas huvudvärken inte finns kvar när jag vaknar imorron!

Imorron är det söndag och pluggdag! Ska skriva mitt pm och skicka det till handledaren så hon får läsa hur jag har tänkt med uppsatsen. Blir nog kämpigt att få ner det på papper...men men!

Nattinatti!

Nytt tangentbord och förhoppningsvis inget strul! :-P


Ja, nu har vi köpt ett nytt tangentbord då det gamla har gått i graven. Det var gamlat och slitet så det var nästan på tiden att köpa ett nytt! Och det nya är så himla roligt att skriva på! Bara genom att titta på den så ser man så fort det kan gå! *skrattar*
Tänkte bifoga en bild på nya skönheten också för att pigga upp lite. Bloggar är onekligen lite roligare med bilder!
Sen får ni även se alla lappar vi har på skärmen. Den fungerar bra som en anslagstavla faktiskt! :-)


image24

Idag har det inte blivit så mycket uppsats men nu har jag i alla fall kontakt med min handledare och det känns bra!
Ikväll blir det att förhöra Anders, han har tenta i morron! *håller tummarna*

Brorsan hade tenta idag, hoppas det gick bra!

Ja, våren är verkligen på väg och träden börjar slå ut och det blir så fint!

Dags för middag nu! Börjar bli lite hungrish! :-P

Påsk och struligt tangentbord!

Nu när jag skulle blogga så strejkar tangentbordet lite när den själv vill. Ibland går det att skriva och ibland inte...mysko! Det är kanske dags att köpa ett nytt då!?

Ja, påsken var som sagt väldigt trevlig och vi hittade på massa saker men Anders föräldrar!

Idag har varit en mindre produktiv dag. Tanken var att börja läsa de norska böckerna och ja, jag har bläddrat i dem och fått en uppfattning om vad som står i dem men ja, inte så mycket mer än så!
Så imorron måste det bli lite skärpning, mer läsa och mindre "göra-annat"! ;-)

I maj fyller Anders mamma 60 år och vi har pratat lite om vad man kan ge henne i present. Jag kom på att en ballongfärd vore rätt så häftigt, att få se sin barndomsstad stilla och tyst från luften. Självklart skulle Anders pappa också få följa med. Nyss ringde Anders bror och dom pratade lite om allt möjligt, bland annat om present till deras mamma. Han och de andra syskonen tyckte att hon skulle få en diskmaskin inkopplad i köket. Och min spontana tanke var att det är en jättetrist present! Visst måste det finnas en massa andra saker man kan ge henne än en diskmaskin?? Jag tyckte mitt förslag var mycket bättre! :-)
Men har inte ni något bra förslag på en 60-års present till en mamma??
Vi blev lite osams nu för Anders tyckte också att diskmaskinen var ett bra förslag. Okej, det är inte till min mamma men ändå, jag känner henne ganska väl vid det här laget.
Så jag tar gärna emot förslag på bra presenter! :-)

Dags för en kopp te kanske?

Mysig tisdag på er alla! :-)


Påsk

Ja, nu blir det ett kort inlägg...är lite trött! :-)

Har haft en jättebra påsk med Anders föräldrar på besök. Vi har hunnit med en himla massa saker, Danmarksresa, utflykter i närområdet, promenad i naturreservat, spelat Monopol (jag vann!!), vandrat runt i Ronneby brunnspark, varit på loppis och massa annat. Det har vart kul med besök! :-) lägenheten får liksom ett annat liv..när man är fyra istället för två! Men det är mysigt att bara vara två också! *kjam*

Har tagit en hel del fina bilder. Ska väl välja ut lite bilder och lägga ut nu under veckan. Anders tog lite häftiga bilder från Öresundsbron. :-)

Snart dags för lite teve....och lite vila! :-)


Toppensida!


De senaste dagarna suttit och läst på tjuvlyssnat.se och skrattat högt ett otal gånger!

Det är ett tips för de dagar som kanske känns lite trista och tråkiga....för om man läser där får man sig garanterat ett gott skratt!

Så gå dit och läs! :-)

Måndag!

Veckan har börjat bra tycker jag! :-) Känns skönt!

Hämtade böcker på bibblan i morse innan frukost, sen klippte jag Anders och han blev så fin. Sen skulle jag ut med cykeln men efter ett ihärdigt pumpande av däcken smet all luft ur. Ja, det blev aldrig nåt cyklande vilket irriterade mig lite för jag längtar verkligen efter att cykla! Måste kanske lämna in den och se om det är nåt fel. Eller så är det fel på pumpen, att inte den passar min härliga racer-cykel!
Sen skulle jag tvätta för vi hade ju bokat tid, eller hur var det nu?
Ja, efter lite pinsamheter gick det bra ändå. Men nu hänger det lite blöta kläder lite överallt i lägenheten. Tur att vi inte skulle tvätta så himla mycket. Nu är ny tid bokad, på torsdag morron! :-)

Sen fixade jag med ansökningar till höstens kurser så nu är det klart. Geografi för hela slanten! Ska bli kul att återse gamla kursare igen iaf!

Det enda som inte blev av idag som jag hade planerat var min cykeltur men jag får skta in mig på onsdag kanske. Det skulle vara så härligt att susa fram på cykeln! Mycket roligare än att bara promenera....!

Ja, nu är snart Anders på hemgång och det är dags för middag! Sen måste jag finslipa inför redovisningen imorron och det jag ska lämna in. Gjorde det mesta igår men det kan vara bra att kolla genom det lite.

En ypperligt bra start på veckan tycker jag! Sen så är det ju 24 ikväll också! *copy that*
Spännande...*tihi*

Skellefteå AIK

Yes yes yes!

Nu står det klart att Skellefteå AIK spelar ytterligare en säsong i elitserien! Så himla roligt! :-) Kan ju inte låta bli att vara stolt över my hometown!

Vet i alla fall att mina hockeytokiga föräldrar blir oehört glada då de kan se framemot ytterigare en säsong att kolla på!

Men till nästa säsong hoppas jag det går lite bättre så att de slipper kvalserien! Topp 5 kanske??

Huvudsaken är, dom stannar i Elitserien! :-)

Söndagspromenad!


Vi har just varit ute på en härlig söndagspromenad i grannskapet! Helt underbart faktiskt! :-)
Det är inte jättevarmt och inte jättekallt utan så där lagom och det är så härligt att vandra och njuta av solen!

Igår körde vi runt en sväng där det också var jättevackert! Det var kustvägen mellan Ronneby och Karlshamn som fick ärades av vårt besök! :-) Nu har vi kommit ut på utflykt flera helger på raken till Anders stora förtjusning! Men det lockar ju lite mer när det är soligt och lagomt varmt och dessutom finns det inget pollen ännu! :-) Det glädjer mig!

Tidigare idag, eller ja imorse, så gav jag Anders frukost på säng... fast han var väldigt trött!

Ja, sen har det kanske inte hänt så mycket. Jag har läst en bok om kommunikation och konflikthantering och sen ska jag ordbajsa en sida om mina erfarenheter. Känns lite så där inspirerande men men...det ska göras!

Joooo...igår kväll när Anders hade lagt sig såg jag en konsert med Robbie Williams!!! Shit va bra han är! Jag satt och skrålade med som om jag vore på plats liksom. Så himla roligt! Får ju massa minnen från de konserter då jag faktiskt har sett honom live, helt underbart!

Snart dags för middag...ljuvliga rester från igår! *mums*

Borde kanske börja skriva lite om konflikthantering....så har jag kommit igång iaf! :-)