Vi har en Zlatanist som granne


Jo, så här är det. Balkongen snett under vår bor en familj med en liten pojke, som är kanske 3 år. Nu när det har varit jättevarmt har alla haft balkongdörrarna öppna och från baksidan har vi hört hur barn har lekt och njutit av sommarlovet. De lägenheter som är på bottenvåningen har en liten uteplats på baksidan, liknar nästan ett radhus och det ser väldigt trevligt ut. De som bor där är barnfamiljer så nu under sommarvärmens glada dagar har barnen sprungit mellan varandra, plaskat i poolen och mammorna har småpratat över staketen.

Sen här lilla pojken bor på andra våningen och har ingen möjlighet att vara delaktig i de andra barnens roligheter utan står på balkongen, likt en fånge, och håller hårt i balkongräcket. Häromdagen, när Anders satt och ritade i köket och jag satt vid datorn och jobbade hörde jag en bekant melodi, men jag kunde inte riktigt placera in den. Jag gick ut på balkongen för sången kom från baksidan och mycket riktigt, där står 3-åringen på balkongen och håller hårt i räcket och sjunger

"....ningngen skrichfplmn photfvall som han, Zlaaaataaaan Zlaaaataaaan.....
...sjurepjfhguen fugop fprjsg påsutkghg, Zlaaaaataaan Zlaaaataaan....
....ajjij love you ishbtsoshvjf Zlatan Ibrahimovits....."

Som ni kanske förstår var hans text inte hundraprocentig men han visste vem sången handlade om, just det, Zlatan. Det var ju liksom kärnan i hela sången. Där stod han glad i hågen och sjöng för allt han var värd. Barnen som lekte på gräsmattan hörde hans sång och sjöng med och det tog inte lång stund innan låten spelades på en stereo på full volym. Då var det fest och den lille pojken blev väldigt glad.

Jag kan inte heller låta bli att tycka lite synd om honom. Där står han och ser allt kul som de andra gör men kan inte själv vara med. I förrgår när vi åt middag på balkongen stod han återigen på sin balkong och frågade, säkert 20 gånger, ..."vad gör ni, vad gör ni för nåt?" till barnen på gräsmattan. Det lät som om någon hade tryckt på repeat-knappen på stackarn! Han som bara ville leka!

Jag hoppas han tillslut får gå ner och leka med barnen.

Vi har sett att han brukar rymma ibland...och springa ut från porten i hopp om att nå den där gräsmattan en vacker dag. Men hans mamma brukar hinna ikapp honom. Men han gör ständigt nya och tappra försök!

Hemma på våran gata i stan, där bor en Zlatanist.... :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback